Çocuk Hastalıkları Hangi ateş düşürücü?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.096
Merhabalar,

Oğlumun geceden beri ateşi var. Çok yüksek olmadıkça ateşi düşürmeye çalışmam. Sadece üstünü çok ince giydirdim, başka birşey yapmadım...

Fakat çok huzursuz. Gece sürekli ağladı. Sabahtan beri yine durup durup ağlama krizine giriyor...

Biraz rahatlatması için ateş düşürücü şurup vermeli miyim bu akşam? Bu zamana kadar hiç içmedi. Birşeye katsam da tadını kokusunu farkediyor ilaçların. Calpol, peditus, pedifen denemiştik daha önce...

Bunlar dışında tadı ve kokusu daha belirsiz olan ateş düşürücü/ağrı kesici/soğuk algınlığı şurubu var mıdır bildiğiniz?

Geçmiş olsun , benim de bildiğim ağrı kesici ateş düşürücüler onlar , nesi var Allah şifa versin .

burdan ilaç tavsiyesi vermek yasak diye biliyorum, ama kendi kızıma inatçı ateş durumlarında 6 saatte bir dönüşümlü olarak calpol/ibufen ya da calpol/dolven kullanıyoruz (yani atıyorum sabah 6 da bir ölçek dolven, öğlen 12 de calpol, akşam üzeri 6 da tekrar dolven gibi) ateşi 39 un üzerinde değilse, gözlerde kayma, halsizlik, sayıklama vs yoksa sadece soyarak ve eklem yerlerini ıslatarak ateşini düşürmeye çalışıyoruz.
geçmiş olsun.

Oğlunuz kaç yaşında ihmal etmeyin doktora götürün. Bizimki böyleyken ateşi düstü normaldi ve birden soğuk havale geçirdi.

1. Rahatlama için ateş düşürücü ilaç verilmez.
2. Ateşi çıktı ise verilebilir, bunun için de önce ateşini ölçmeniz gerekir. Alnı sıcaktı, yok yanağı sıcaktı ateş ölçme yöntemi değildir.
3. Ağrısı olduğu için de ağlayabilir ve huzursuz olabilir, belki bir boğaz enfeksiyonu veya antibiyotik verilmesini gerektiren bir idrar yolu enfeksiyonu: Bunun için de muayene edilmesi uygun olacaktır.
4. Tedavi edilmezse başınıza daha çok soruna yol açacak bir problem olabilir.

Özet: Lütfen doktora götürün.

5. Enjektörün plastik kısmı ile (iğnesi olmadan) ağzına azar azar ilaç verebilirsiniz.

Bende dolven verıorm benim oğlumun ateşini en çabuk o düşürüo en etkilisi o demişti doktorumuz geçmiş olsun canım bncede bı doktora götür istersen vücutta enfeksiyon varsa düşmüo cnkü ateşi

Geçmiş olsun , benim de bildiğim ağrı kesici ateş düşürücüler onlar , nesi var Allah şifa versin .

Kreşe yeni başladı ve bağışıklığı zayıf olduğu için hafif nezle halindeydi, şimdi biraz da ateş eklendi.

Doktora götürme şansınız yok mu?

Doktor alerjik olduğu için burun akıntısı ve öksürük uzun sürer diyor, alerji için damla kullanıyoruz. Hafif ateş için de 1 hafta arayla tekrar götürmek istemedim.

bir doktora götürseniz?

Yukarıda açıkladım neden doktora götürmediğimi. Genel olarak da hafif hastalık halinde doktora gitmeyiz, ilaç kullanmayız.

Neden vermedınızı anlamadım ben sımdıye kadar

Ateşi çok yükselmediği sürece düşürmeye çalışmadığımı yazmıştım. Hafif hastalık durumlarında ilaç kullanmayı doğru bulmuyorum. Zaten ateş de bünyenin hastalığa verdiği bi tepki ve çok yükselmediği sürece düşürmeye çalışmamak gerekiyor...

Ben de aynen bu adımları uyguluyorum cocuklarimda. Calpol ibufen ve dolvene göre biraz daha hafif kalıyor di mi? Döven yarım saat içinde ateşi düşürürken Calpol bazen etkisiz kalıyor.

Ilık bi banyo yaptırmak daha doğru olur baktınız düşmüyor acile götürürsünüz fazla ilaca yüklenmeyn derm

Ben de aynen bu adımları uyguluyorum cocuklarimda. Calpol ibufen ve dolvene göre biraz daha hafif kalıyor di mi? Döven yarım saat içinde ateşi düşürürken Calpol bazen etkisiz kalıyor.

evet özellikle 15 kilo üstü çocuklara pek fayda etmiyor ama dönüşümlü kullanmak gerekiyormuş, ibufen ya da dolvenin arasında ara sıcak gibi :) doktorumuz çok yükselir ve düşmeyecek gibi olursa calpolden sonra 6 saat bekleme 4 saat kadar ara verip ibufen ver diyor.

Calpol Dolven sadece bunları kullanıyoruz..
Dolven i sevmiyor hiç..

Yani dolvenin tadı daha kötü sanırım. Bizimki calpolu istemediğine göre onu hiç içiremem.

Aynen ben de 39u geçmeyen ateşte üstünü çıkarmak, ılık duş ya da ıslak bez dışında müdahale etmiyorum.

Zaten ilacı da ateş için değil, ağrısı olduğunu düşünerek vereyim diyorum.

Ama calpol, pedifen, peditus daha önce denedik ve kabul etmiyor tadını kokusunu. Dolven, minoset vs acaba daha mı tadı kokusu azdır diye düşündüm.

Oğlunuz kaç yaşında ihmal etmeyin doktora götürün. Bizimki böyleyken ateşi düstü normaldi ve birden soğuk havale geçirdi.
2,5 yaşında ama ateşi fazla değil zaten. Sadece huzursuz olduğu için ağrı kesici rahatlatır diye düşünüyorum.

1- ateş düşürücüler aynı zamanda ağrı kesicidir. Biz minoseti, vermidonu,parolu ateş dışında ağrı için alıyoruz mesela. İçerikleri de parasetemol, aynı yani...

2- ateşölçerimiz var, takip ediyorum ateşini. 6.hissimle ölçmüyorum yani.

3- doktora yeni götürdük. Boğaz kültürü ve idrar/gaita tahlili yapıldı. Herhangi bi sorunu çıkmadı.
4- dediğim gibi herhangi bi sorun yok.

5-enjektörle denedik daha önce, kusuyor ilacı.

Özet: konuda sorulan soruya yorum yapılırsa daha faydalı olur kanaatindeyim.

Ateşi hafif zaten. O yüzden doktora götürmüyorum.

şimdi baktım dolvenin kıvamı da yoğun calpolle ibufen gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…