Hamişliği kafaya takmayanlar/takmayacaklar

nesemese

Mevlam bizi koru..
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
3.621
6
Kızlar hamişliği kafaya taktıkça herşey daha da sarpa sarıyor. Mesela ben, bu ay adaçayı içtim, ısı takibini hiç aksatmadım ama hamiş değilim üstelik adetimin zamanı da gecikti. Sanırım stresten, ilaç vb de kullanmadım çünkü. Bu günden itibaren kafaya takmamaya karar verdim. Ovulasyon kiti aldım, inşallah onları kullanıcam, adaçayımı yumurtlamaya kadar içicem, ısımı yumurtlamaya kadar takip edicem ve yumurtlama günümü eşime söylemeden doğal yolla olayın gerçekleşmesi için elimden geleni yapıcam. Yumurtlamam geçtikten sonra ısı takibini ve herşeyi bırakıcam. Bu arada tüm ay kendi günlük hayatımdaki işlere ağırlık vericem. Kilo vermeye gayret edicem, hobi bulmalıyım kendime.
Benim gibi düşünen bayanlar, lütfen birlik olalım. Birlikte hareket edelim. Kendimizi oyalıyacak başka neler bulabiliriz? :enbuyukkk:' ne girmeyelim demeyin çünkü girmeyince aklım buraya daha fazla takılıyor.
Bir de böyle takmayarak deneyelim ne dersiniz? Var mısınız?
Sloganım: "Hamişliği istiyorum ama kafaya takmıyorum"

Ben de senin gibi dusunuyorum, takmayinca olcak biliyorum ama takmamayi basaramiyorum, bu ay ates falan olcmedim,adacayi vs icmedim, guya kafaya takmamak icin, buraya da daha az girmeye calistim. Bakalim tuttuysa tuttu, yoksa zaten 6 ay mecburen dinlenecegim.

canım son derece haklısın
kafaya taktıkça geri tepiyor :)) ama takmamakta elde diğilki neyse inşallah becerebiliriz de bizzde hamile kalabiliriz

Ben de senin gibi dusunuyorum, takmayinca olcak biliyorum ama takmamayi basaramiyorum, bu ay ates falan olcmedim,adacayi vs icmedim, guya kafaya takmamak icin, buraya da daha az girmeye calistim. Bakalim tuttuysa tuttu, yoksa zaten 6 ay mecburen dinlenecegim.

canımcım sen hamile degil miydin?

Neden 6 ay dinlenicen Canım? Merak ettim:eek:

Kızlar bir de bu olayı kafaya takmamak için ne gibi önerileriniz var yazar mısınız?

nesemese harika bir konu açmışsın..dün de yazmıştım..ben de yumurtlamamı belirleyip bu ısı işini,belirti olayını bırakıyorum..biz çatlasak da patlasak da sonuç nasılsa değişmiyor..yeter ya..bunaldım artık..karnım ağrıdı,göğsüm şişti,sızladı,sızlamadı vucudumu dinler oldum..bu ay bunları bırakıyorum..bisiklet aldık dun..bolbol spor , diyet ve başka uğraşlar bulmayı hedefliyorum.

neşecim bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum bende geçen ay çok taktım hiç şaşmayan adetim 5 gün şaştı kan tahlili falan baya canım sıkıldı yani ama bu ay hiç takmadım bekliyorum günümü ben hep bu kadar çocuğu kafama takarak eşime haksızlık ettiğimi düşünüyorum hadi bugün yumurtla günüm v.b şeylerle onu şartlandırıyorum ve farkettim ki eskisi gibi doğal olmuyo bişeyler kendiliğinden gelişmiyo karar verdim herşeyden önce eşimi çok seviyorum Allah bebiş nasip ederse ballı kaymak olur bizim için ama olmazsa da biz bize yeteriz öyle değilmi bu açıdan bakıyorum ben artık

Kesinlikle bende sana katılıyorum Neşe, kafaya taktıkça ol-mu-yor. Ben akışına bıraktım herşeyi, ince ince hesap yaptıkça insan kasılıyor ben de o yüzden bıraktım, takmıyorum. Bu konuda ısrarla düşünmek yerine, işte işlerime yoğunlaşıyorum, eve gidince de kalan vakitlerimde kitap okuyup, örgü falan öğrenmeye çalışıyorum. Güzel bir şeyler yapıp sevdiklerime hediye etmeyi düşünüyorum. Yoksa öbür türlü ne vakit geçiyor ne de elime bir şey geçiyor. Bıraktım kendi haline, bir buçuk yıl takarak bir şey elde edemedim, bundan sonra takmadan strese girmeden olsun dilerim.

Trapper ne güzel söylemişsin "biz bize yeteriz" diye bende sana katılıyorum.Bütün bunları düşünürken 1 ayın nasıl geçtiğini bile anlamıyoruz.O nedenle "Hamişliği istiyorum ama kafaya takmıyorum" diyenlerdenim bende.

Kızlar hamişliği kafaya taktıkça herşey daha da sarpa sarıyor. Mesela ben, bu ay adaçayı içtim, ısı takibini hiç aksatmadım ama hamiş değilim üstelik adetimin zamanı da gecikti. Sanırım stresten, ilaç vb de kullanmadım çünkü. Bu günden itibaren kafaya takmamaya karar verdim. Ovulasyon kiti aldım, inşallah onları kullanıcam, adaçayımı yumurtlamaya kadar içicem, ısımı yumurtlamaya kadar takip edicem ve yumurtlama günümü eşime söylemeden doğal yolla olayın gerçekleşmesi için elimden geleni yapıcam. Yumurtlamam geçtikten sonra ısı takibini ve herşeyi bırakıcam. Bu arada tüm ay kendi günlük hayatımdaki işlere ağırlık vericem. Kilo vermeye gayret edicem, hobi bulmalıyım kendime.
Benim gibi düşünen bayanlar, lütfen birlik olalım. Birlikte hareket edelim. Kendimizi oyalıyacak başka neler bulabiliriz? :enbuyukkk:' ne girmeyelim demeyin çünkü girmeyince aklım buraya daha fazla takılıyor.
Bir de böyle takmayarak deneyelim ne dersiniz? Var mısınız?
Sloganım: "Hamişliği istiyorum ama kafaya takmıyorum"

Nesemese slogan süper,tam anlamıyla cuk diye oturmuş...ben spora basladım mesela,sen de yapabılırsın cok iyi geliyor insana,alısveris desen keza,havalar da düzeldi,gezelim tozalım kafaya cok takmayalım,bazen herseyı tam olarak yapsak da zamanı gelmeyınce olmuyo işte,ama her zaman pozitif olup dua etmek de fayda vara.s.

neşecim bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum bende geçen ay çok taktım hiç şaşmayan adetim 5 gün şaştı kan tahlili falan baya canım sıkıldı yani ama bu ay hiç takmadım bekliyorum günümü ben hep bu kadar çocuğu kafama takarak eşime haksızlık ettiğimi düşünüyorum hadi bugün yumurtla günüm v.b şeylerle onu şartlandırıyorum ve farkettim ki eskisi gibi doğal olmuyo bişeyler kendiliğinden gelişmiyo karar verdim herşeyden önce eşimi çok seviyorum Allah bebiş nasip ederse ballı kaymak olur bizim için ama olmazsa da biz bize yeteriz öyle değilmi bu açıdan bakıyorum ben artık

Canım süpersin ya, gerçekten doğru diyorsun. Haytın ve evliliğin tadını çıkaramaz olduk. Eşime de çok haksızlık yapıyorum zaman zaman. Onu ihmal ettim bile diyebilirim. Kızlar buna bir dur diyoruz artık. Ben bugün 5i biryerde zayıflama çayı aldım, tam 10 kağıt saydım. Acayip içime oturdu ama zayıflayacağım inşallah. Ayrıca başka uğraşlar da bulmalıyım kendime. Mesela kitap okuyalım mı? Aynı kitabı okuyup birlikte yorumlar yapalım, ne dersiniz? Ama ben biraz yavaş okurum, malum işler yüzünden, yine de denemeye değer bence. Ne dersiniz?

nesemese çok iyi bir konu açmışsın bizim gibiler için:dance: haklısın kadınlar kulübüne girmeden de olmuyor. neyse bu ay ben de herşeyi akışına bıraktım, ayrıca eşimle daha rahat olduğumuzu hissedioruz. zaten olursa hayırlısı olsun di mi? yoksa ne anlamı kalır hayrını göremedikten sonra. ben de hayırlı zamanı bekliyorum :teytey:
ayrıca kitap olarak kişisel gelişim kitapları okunabilir...

Kızlar bir de bana bakın bu yüzden neler yaşadım.Geçen hafta 6 gün boyunca kah üşüdüm kah yandım.Karnımda bir şeyler batışıyordu.Çoook halsizdim.Hep uyumak istiyordum.Doktora gittim.Sayısını bilmediğim kadar tahlil yaptı.Bekliyorum ki hamilesin desin ondan böylesin .Ama malesef sonuç NEGATİF.Tamamen psikolojikmiş hastalığım.Ben yine de umudumu kaybetmedim ateş ölçümlerime devam ettim.Hamile kalırsan ateş düşmezmiş diye biliyorum.işte bugün o da düştü.Dün regl olmalıydım henüz olmadım.Hala bir umut bekliyorum.Tüm gün ne iş yaparsam yapayım onu düşünüyorum.Peki nasıl takmayacağım düşünmeyeceğim.BU NASIL OLACAK???

haklisin canim,ben de kafaya takmamaya karar verdim,dun regl gunu idi hic bir sey olmadi,bu gun cok sakin kafayla bekliyorum, kendimi alisdirdim hic uzulmiyecem,sakin sakin bekliyorum bakalim bu gun ne olucak.ayrica bunu mutlaka soylemeliyim nesecim sana bayiliyorum acdigin konulari da takib ediyorum.

Ben de size hem de hepinize bayılıyorum kızlar. Burada çok harika bir grup kurduk, birlikte hem bu güzel süreci paylaşıyoruz hem birbirimize terapi uyguluyoruz. Siz olmasanız ne bebiş düşünürdüm ne de olmayınca bu kadar rahat olabilirdim. Kızlar evrende hiçbir boşluk yoktur ki birşeyle doldurulmamış olsun. Ne demek bu? Yani boş duramayız, mutlaka kendimizi bişeylerle meşgul etmeliyiz. Ben bebiş işini umursamıyorum demekle olmaz. Onun yerini dolduramasa bile kafamızı meşgul edecek bişiler bulmalıyız. Şarkı öğrenmek isterdim ama yeteneğim yok, fotoğraf çekmek isterdim ama makinam yok, resim yapmayı severim ama yağlıboyalarım annemde kaldı, ...vb pekçok mazeretimiz var her konuda. Ama kitap okumamak için hiçbir mazeretimiz yok, günde 3 satır kim okuyamaz? Size 1 haftada 1 kitap demiyorum, zaten ben okuyamam. Maddi durumu uygun olmayan arkadaşlar olabilir, netten pdf kitaplar var, hatta KK'de bile var sanırım. Onlardan indirip okuyabiliriz. Aaaa bu süper bir fikir. Hadi arama yapalım, burdaki kitaplardan beğenip bir tanesini okuyalım kızlar ne dersiniz?

evet bu işler ha deyince olmuyo. kafamıza takmayalım daha farklı şeylerle uğraşalım diyoruz ama hayatımızın merkezine o kadar almışız ki bu bebek meselesini düşünmiycem diye söz versekte kendimize düşünüyoruz. peki bu durmda ne yapabiliriz???sanırım bebek olmamasını bi eksiklik olarak görmeyeceğiz.
bebek olmayınca hayatımızın nasıl gittiğine bakalım öncelikle. eğer hayatımızda değiştirmeyi düşündüğümüz birşeyler varsa onlardan başlayalım; bir hobi edinebiliriz, nesemesenin dediği gibi kitap okuyabiliriz vs.. vs.. ama burada bana göre önemli olan sanki bebekle varolacağımız yanılgısına düşmememiz. sonuçta bizler yetenekleri olan özel insanlarız. gerçi bunu arasıra unutsak ta öyleyiz :)

canım ben cok severim kitao okumayı. vaktini kitap okuyarak degerlendirmek cok stres atıcı ve faydalı.

okumayanlar icin asagıdaki kitapları tavsiye ederim.

su Çılgın Turkler-- nefesiniz kesilecek 500 kusur sayfayı 3-4 gunde bitireceksiniz.
Piraye
Baba ve Pic
Salkım Hanım'ın taneleri de okunabilir.
bir de gecenlerde bir kitap okumustum ama ismini net hatırlamıyorum Istanbul'da bir ailenin isgal sırasında basına gelenlerle ilgili bir seydi o da fena sayılmaz.

aklıma geldikca yazarım.

X