hamileyken kolşisin kullandım korkuyorum

beyaz33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
84
0
47
Merhaba herkese,

Hamileliğimin ilk 15 günü kolşisin kullandım behçet hastasıyım ben hamile olduğumu öğrenince bıraktım. Doktorum ilçaların a-b-c-d-x olarak en az zarardan en zararlıya doğru sıralandığını ve kolşisinin d grubunda yer aldığını söyledi kitaptan banada gösterdi. Hayvanlarda yapılan incelemede fetusta zararları gözlenmiş ama insanlarda veri eksikliğinden yeterli inceleme yapılmamış.Korkuyorum. Bİlgisi olan arkadaşlar lütfen yazarmısınız

arkadaşım bebeğin daha bir kaç hücreyken ilacı içmişsin. o hücrelerden biri bile zarar görse bebeğin düşerdi. ama bak maşallah 5 aylık sapasağlam yavrun. hiç korkup bebişinin de psikolojisini bozma. hep iyi düşün her şey iyi olur o zaman. iyi günler..

arkadaşım bebeğin daha bir kaç hücreyken ilacı içmişsin. o hücrelerden biri bile zarar görse bebeğin düşerdi. ama bak maşallah 5 aylık sapasağlam yavrun. hiç korkup bebişinin de psikolojisini bozma. hep iyi düşün her şey iyi olur o zaman. iyi günler..

inşallah dediğin gibi olur. Teşekkür ederim canım

gebeliğin ilk 15 gunu derken acaba adet tarihin gectikten sonraki dönemimi diyorsun yoksa birleşmeden sonraki süreyimi diyorsun canım.
Örneğin en son yumurtlama gununde eşinle birlikte olduktan sonramı ilaçları içtin yoksa adetin gecikti doktorada gitmedin,ve zaman gecincemi içtin ilacı..
Muhtemelen zarar vermemiştir cunki hamile olduğunu bilmeden ilaç kullandığında ya hep ya hiç ilişkisi vardır.arkadasında dediği gibi eğer zarar verseydi bebeğin sana tutunmaz ve düşerdi.
Tarama testlerini vs yaptırdınmı peki bu arada??

gebeliğin ilk 15 gunu derken acaba adet tarihin gectikten sonraki dönemimi diyorsun yoksa birleşmeden sonraki süreyimi diyorsun canım.
Örneğin en son yumurtlama gununde eşinle birlikte olduktan sonramı ilaçları içtin yoksa adetin gecikti doktorada gitmedin,ve zaman gecincemi içtin ilacı..
Muhtemelen zarar vermemiştir cunki hamile olduğunu bilmeden ilaç kullandığında ya hep ya hiç ilişkisi vardır.arkadasında dediği gibi eğer zarar verseydi bebeğin sana tutunmaz ve düşerdi.
Tarama testlerini vs yaptırdınmı peki bu arada??

Adetim gecikince bıraktıım hemen.acaba hamilemiyim diye.Yani birleşmeden sonraki 15 gün kullandım.

X