hamileyken cola içen varmı????????

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende yıllar önce tam bir kola bağımlisiydim. Ilk hamileliğimde doktoruma danışarak günde bir bardak içmiştim. Ama sonrasında oğluma da kotu ornek olmamak icin bıraktım. Yıllarca eve kola girmedi. Ama nescafeye devamdi tabi :p simdi ikinci hamileliğimde cok sevdiğim kahveden bile tiksindim. Bir saglık çalışanı olarak gebeliğiniz boyunca bebeğinizin gelişiminin olumsuz etkilenmemesi icin asitli ve kafeinli içeceklerden uzak durmanızı öneririm. Ama cok canınız istiyorsa arada bir iki yudum nefsinizi koreltmek icin icebilirsiniz. Cunku yasak psikolojisi sizi bu içeceklere daha cok itecektir. Hepinize hayırlı kolay doğumlar dilerim, yavrunuza Sağlıcakla kavuşun insallah

bende kahve ve çaydan tiksindim.. çok severim oysa.. kolaya bir bağımlılığım olmamasına rağmen canım yalnız onu çekiyor.. hamilelik gerçekten çok ilginç bir süreç... sevdiğim ne varsa tiksindim.. yemediğim şeyleri canım çekiyor.. çok tuhaf geliyor bu bana :) kolada mide bulantıma iyi geldiği için içmek istiyorum.. dediğiniz gibi arada bir bardak içmekten zarar gelmez sanırım... teşekkür ederim yorumunuz için:)

bende kahve ve çaydan tiksindim.. çok severim oysa.. kolaya bir bağımlılığım olmamasına rağmen canım yalnız onu çekiyor.. hamilelik gerçekten çok ilginç bir süreç... sevdiğim ne varsa tiksindim.. yemediğim şeyleri canım çekiyor.. çok tuhaf geliyor bu bana :) kolada mide bulantıma iyi geldiği için içmek istiyorum.. dediğiniz gibi arada bir bardak içmekten zarar gelmez sanırım... teşekkür ederim yorumunuz için:)
Rica ederim. Ilk zamanlar benimde cok zor gecti bulantı kusma yüzünden, bilirim. Hatta 25. Haftaya kadar da sürdü. Allah sabır versin. Tuhaf bi sekilde mayonezli turşuya takmıştım.:kk77: Baska bisey yiyemiyordum. Sonradan gecti tabiki. Seninde kola icme isteğin sonraları gecer diye düşünüyorum. Abartmadan icebilirsin azar azar. Birçok Dr da buna müsade ediyor zaten. Hamileliğinin bundan sonrası daha kolay gecer insallah canım. :anneadayı:

Normalde kola ne severim ne iceeim ama hamileyken resmen aserdim bude yaz hamilesiydim soyle buz gibi icsem diye hayal kurardim ama esim tum hamileligim boyunca sadece bi kez yarim bardak icmeme musade etmisti canim cekti diye o kadar istememe ragmen bi daha icmedm normal insanlara bile zarari varken hamileler daha bi sakinmali bence

Arada bir çok canım isterse 9.aydayım belki 3 kez filan içmişimdşr
Hergün içmeniz doğru gelmedi bana :((

Kola içince ne oluyormuş ki :KK70: günde bir bardak kahve, açık çay içilebiliyorsa kola neden içilmesin ? Hoş hiç sevmem ayrı ama.. Yinede günde bir bardak içilebilir bence içindeki kafein oranı oldukça düşük, şeker ve asit en zararlısıdır sanırım..

haklısınız sıcaklarda en yi gelen şey kola.. diğer içecekler serinletmiyor beni ve mideme tek iyi gelen içecek kola.. hani zararlı olamadığını bilsem elimden bırakmam ama haftada bir iki bardakla idare ediyorum.. ama içincede vicdan yapıyorum.. ne kadar sıklıkla içiyorsunuz?

Valla canim ayni sekilde ben kolasiz yasayamayanlardanim :)
Kola olmadimi en kötü secenegim karpuz cilek soda oluyo haftada 1 2 iyiymis ben hergun iciyorum ne yalan söylim
Okadar zararli sey varki sadece fazla abartip suyu icmemezlik yapmamak gerekiyo cunku kola fazla icildigi zaman vücut suyunu azaltmys doktor oyle soyledi suda cok ic demisdi.
Kafein iceriyor die zararli diyolar ama cikolata kahhve hepsinde var kafein hatta esim kola ictigim icin profosore sormustu kola icince bebege zarari olrmu diye oda bebek migdede degilki bisi olmaz okdar abartmayn demisti bunu diyen buranin en meshur peritanoloji gebelik profösörlerinden birisi.

Valla canim ayni sekilde ben kolasiz yasayamayanlardanim :)
Kola olmadimi en kötü secenegim karpuz cilek soda oluyo haftada 1 2 iyiymis ben hergun iciyorum ne yalan söylim
Okadar zararli sey varki sadece fazla abartip suyu icmemezlik yapmamak gerekiyo cunku kola fazla icildigi zaman vücut suyunu azaltmys doktor oyle soyledi suda cok ic demisdi.
Kafein iceriyor die zararli diyolar ama cikolata kahhve hepsinde var kafein hatta esim kola ictigim icin profosore sormustu kola icince bebege zarari olrmu diye oda bebek migdede degilki bisi olmaz okdar abartmayn demisti bunu diyen buranin en meshur peritanoloji gebelik profösörlerinden birisi.

ay içim rahatladı çok teşekkür ederim.. yine çok abartmayı düşünmüyorum ama en azından arada bir içerken vicdan yapmıyım :) Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi :)

Kola içince ne oluyormuş ki :KK70: günde bir bardak kahve, açık çay içilebiliyorsa kola neden içilmesin ? Hoş hiç sevmem ayrı ama.. Yinede günde bir bardak içilebilir bence içindeki kafein oranı oldukça düşük, şeker ve asit en zararlısıdır sanırım..

kafein olduğun için zararlı diyorlar.. çevremde kime söylesem sanki siyanür içmişim gibi tepki verince buraya sorayım dedim :) ama benim gibi arada içen bayanlar varmış.. :) zaten bişey yiyip içemiyorum bari arada bir canımın istediğini içeyim:)

Arada bir çok canım isterse 9.aydayım belki 3 kez filan içmişimdşr
Hergün içmeniz doğru gelmedi bana :KK43:(

hergün içemiyorum ama bazen mide bulantısı ve kusmaya dayanamadığım için rahatlamaya ihtiyacım oluyor içiyorum :(
ama yinede dikkat ediyorum haftada 1-2 bardak içiyorum.. Allaha emanet inşallah bişey olmaz:(

Rica ederim. Ilk zamanlar benimde cok zor gecti bulantı kusma yüzünden, bilirim. Hatta 25. Haftaya kadar da sürdü. Allah sabır versin. Tuhaf bi sekilde mayonezli turşuya takmıştım.:kk77: Baska bisey yiyemiyordum. Sonradan gecti tabiki. Seninde kola icme isteğin sonraları gecer diye düşünüyorum. Abartmadan icebilirsin azar azar. Birçok Dr da buna müsade ediyor zaten. Hamileliğinin bundan sonrası daha kolay gecer insallah canım. :anneadayı:

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.. sizinde sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin rabbim.. bu arada mayonezli turşuyu da ilk defa duydum :KK48: ben kolayı aş ermiyorum aslında ama bulantıya dayanamadığım için içiyorum arada çünkü iyi geliyor rahatlatıyor.. inşallah bulantım geçince ihtiyaç duymam... :) sağlıklı sıhhatli gelsinler inşallah hepimizin bebeği:):anneadayı:

Normalde kola ne severim ne iceeim ama hamileyken resmen aserdim bude yaz hamilesiydim soyle buz gibi icsem diye hayal kurardim ama esim tum hamileligim boyunca sadece bi kez yarim bardak icmeme musade etmisti canim cekti diye o kadar istememe ragmen bi daha icmedm normal insanlara bile zarari varken hamileler daha bi sakinmali bence

bende kendime inanamıyorum.. normalde kolayı ömrümce içmesem aramam sizin gibi ama hamile kaldığımdan beri içme ihtiyacı hissediyorum.. sizin eşiniz iyi yapmış benim eşim eve kola alıp geliyor sağolsun :) belki o destek olsa içmem ama iç bir bardak bişey olmaz diyor :) yinede tutuyorum kendimi abartmıyorum ama bazen bulantılara dayanamıyorum.. Allah esirgesin evlatlarımızı.. sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..

ay içim rahatladı çok teşekkür ederim.. yine çok abartmayı düşünmüyorum ama en azından arada bir içerken vicdan yapmıyım :) Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi :)

Ne demek cnm cok takma kafana vicdan yapck bsey yok bunda okdarcikdan bisey olmaz korkma :)
Kendni skma skarsan daha kötü arada ic bi zarari olmazz hayrlisi insllah cnm

konuyu hortlatmış gibi olcam ama hazır varken tekrar açmayayım dedim
bende arada 1 bardak yada yarım bardak kola içiyorum vicdan azabıyla birlikte:KK43:
o kadar mide bulantısı ve kusma var ki bir kaç dakikalığına ile olsa rahatlamaya ihtiyacım var :KK43:
benim doktorum gunde 1 bardak kolayi icebilirsin dedi yani sonunda olum yok abaetmamak lazim bazi seyleri kahve 1 bardak vs

ben her gün olmasada kola ve kahve içiyorum.Cnım çekiyo napiyim :)

bende kendime inanamıyorum.. normalde kolayı ömrümce içmesem aramam sizin gibi ama hamile kaldığımdan beri içme ihtiyacı hissediyorum.. sizin eşiniz iyi yapmış benim eşim eve kola alıp geliyor sağolsun :) belki o destek olsa içmem ama iç bir bardak bişey olmaz diyor :) yinede tutuyorum kendimi abartmıyorum ama bazen bulantılara dayanamıyorum.. Allah esirgesin evlatlarımızı.. sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..
amin insallah :)

Benim de canım çok çekiyor ama içememek lazım.aşerıyorum canım cekıyor dıye saglıksız seylerı tuketmeyın nolursunuz.
İçinizdeki küçücük canın guzel beslenmeye ıhtıyacı var ,az tuketırsenız bırsey olmaz tabı ki ama bence tum hamılelık boyunca bikaç kere içilebilir.

Back
X