hamileyken cola içen varmı????????

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende hamile kalmadan önce de pek içmezdim kilo yapıyo diye hamile kalıncada çok canım isterse 1 yudum içiyorum kolayı molayı geçtim ben seneledir içtiğim tiryaki olduğum sigarayı 1 günde bıraktım tiksindim kola da neymiş hiç aklıma bile gelmez görmesem :):)

bende hamile kalmadan önce de pek içmezdim kilo yapıyo diye hamile kalıncada çok canım isterse 1 yudum içiyorum kolayı molayı geçtim ben seneledir içtiğim tiryaki olduğum sigarayı 1 günde bıraktım tiksindim kola da neymiş hiç aklıma bile gelmez görmesem :):)
o sıgaradan bıde ben tiksıneydım cok yalvardım rabbıme ne lur bulantı donemınde tıksınım dıye ama yok sımdı azaltmaya calısıyorum ıns bende bırakırım

o sıgaradan bıde ben tiksıneydım cok yalvardım rabbıme ne lur bulantı donemınde tıksınım dıye ama yok sımdı azaltmaya calısıyorum ıns bende bırakırım

geç olmadan bırak şimdi okadar iğrenç geliyoki hele kokusu eşime şakayla karışık söylüyorum ama dayanamıyorum artık kokusuna kusma derecesine geliyorum çevremdekiler çok dua etti inşallah bırakırsın diye o tuttu galiba inşallah sende bi an önce tiksinirsin şu zıkkımdan

geç olmadan bırak şimdi okadar iğrenç geliyoki hele kokusu eşime şakayla karışık söylüyorum ama dayanamıyorum artık kokusuna kusma derecesine geliyorum çevremdekiler çok dua etti inşallah bırakırsın diye o tuttu galiba inşallah sende bi an önce tiksinirsin şu zıkkımdan
amin inşallah çok ıstıyorum bırakmayı tiksınıyorum yınede yakıyorum :(

amin inşallah çok ıstıyorum bırakmayı tiksınıyorum yınede yakıyorum :KK43:

bak işte ne güzel tiksinmişsin niye yakıyosun bile bile inan boşa gidiyo o her nefes onun yerine temiz hava almaya hakları var miniklerin hadi içme bundan sonra lütfenn

bak işte ne güzel tiksinmişsin niye yakıyosun bile bile inan boşa gidiyo o her nefes onun yerine temiz hava almaya hakları var miniklerin hadi içme bundan sonra lütfenn
ıns aslında vucudum ıstedıgı zaman o ıstegı nasıl bastırcamı bılmıyorum onu bılsem daha kolay olur sen nasıl yaptın vucudun ıstedıgı zaman

ıns aslında vucudum ıstedıgı zaman o ıstegı nasıl bastırcamı bılmıyorum onu bılsem daha kolay olur sen nasıl yaptın vucudun ıstedıgı zaman

bak ben hamileliğimi öğrenince kırarak içtim ve bekledim taaki canım çok istediği zaman kadar önceden hemen arkasına yakardım çünkü öyle biraz azalttım geçen hafta çok kötü bi bulantı yaşadım tüm gün boyunca bende anlamadım orda oldu ne olduysa hani canım istiyo du yakıyodum ama bi nefes zor çekiyodum geri söndürüyodum öyle öyle bi kaç kere daha yaktım aynı 1 2 nefeste acayip midemi kaldırıyodu kusacaktım nerdeyse bu şekil şimdi hiç içmiyorum kokusu öldürüyo beni

bak ben hamileliğimi öğrenince kırarak içtim ve bekledim taaki canım çok istediği zaman kadar önceden hemen arkasına yakardım çünkü öyle biraz azalttım geçen hafta çok kötü bi bulantı yaşadım tüm gün boyunca bende anlamadım orda oldu ne olduysa hani canım istiyo du yakıyodum ama bi nefes zor çekiyodum geri söndürüyodum öyle öyle bi kaç kere daha yaktım aynı 1 2 nefeste acayip midemi kaldırıyodu kusacaktım nerdeyse bu şekil şimdi hiç içmiyorum kokusu öldürüyo beni
kırarak bak bunu deneyebılırım bende yarısını ıcıp sonduruyorum

kızlar merhaba ben günde 1 kutu cola içmeye başladım aranızda içen varmı bebişime zara verirmi?
Merhabalar bende 5 haftalik hamileyim az once doktorumdan geldim. Forumda genel olarak gordugum bizler biraz gerektiginden fazla kaygilaniyoruz ve bu kaygi aslinda bir cok seyden cok daha fazla zararli. Doktoruma bir cok soru sordum umarim icinizi rahatlatmasina yardimi olur arkadaslar. Oncelikle doktorum tum egitimini ingilterede tamamlamis ozellikle gebelik konusunda uzmanlasmis iyi bir doktor. Kendisinin web sitesi http://www.drpapanikolaou.gr/el burada ingilizce olarak sizde bir cok sorunuza cevap bulabilirsiniz. Toplamda kafein miktari 220 gr i gecmemek (buda gunde iki bardak) kaydiyla kahve ve kola icmemde hicbir sakinca olmadigini (hatta ben stevia tatlandiricili kola icerim surekli stevianin kilo kontrolune destegi acisindan cok iyi oldunuda soyledi), pilates yapabilecegimi, yuzebilecegimi, aktiviteler sirasinda korkmamami, kaliteli ve saglikli beslenmek kosuluyla diyet yapabilecegimi soyledi. Hasta degil hamilesin hamileliginin tadini cikar dedi. Hatta birde kopegim var onun icinde toxoplazma konusunda beni inanilmaz rahatlatti. Kedinin diskisi(kendisi degil), cig et, yeterince yikanmamis sebzeler (sirke ile yikamami onerdi) bunlarin tehlikeli oldugunu soyledi sadece. Bu gibi bir yigin soru bombardimanina tuttum kendisini. Umarim bir katkisi olur :)

Bende tam bir kola ve kahve delisiydim sabah gözümü açar açmaz nescafe içer sonra da günde 2 litreden fazla kola tüketirdim günde en az 5 fincan kahve içerdim nescafelerde cabası günlerim hep böyle geçerdi artık yemek yemeyi unutur hale gelmiştim ama hamile olduğumu öğrendiğim günden sonra bir yudum bile sürmedim ağzıma tek sıkıntım
Sigara ha bugün ha yarın derken 7. Aya geldik ve ben hala bırakamadım bu sigarayı ilk zamanlar günde 3-4 tane içerdim şimdi ise azaltmak şöyle dursun 7-8 oldu ve inanın kendimden nefret ediyorum artık Allah biliyor çoğu zaman ağlıyorum içmek istemiyorum kuzuma bi şey olacak diye çoookk korkuyorum :( çok kez doktora gitmek istedim ama randevu verdikleri tarihe ben çoktaaann doğum yapmış olucam bu öyle iğrenç bir duygu ki anlatamam kızım için sevmediğim ne varsa hepsini yer içer oldum sırf o iyi olsun diye geceleri bile ya üstüne yatarda yavruma bir zarar verirsem diye diken üstünde yatıyorum o benim her şeyim ama yok ne yaparsam yapayım bırakamıyorum bu sigarayı gebelikten önce günde bir buçuk paket içerdim şimdi 7-8 offf çok mutsuzum Allah aşkına benim durumumda olan anneler bana yardım edin sigara içipte sağ salim doğuran var mı??

canım yenı uyelık o tıklama bende denedım vırus olabılır o yuzden tarama yapıyorum suan bılgısayarıma
Ayy canım benim yaa çok sağol ben birde telden giriyorum çökerdi kesin telefon tekrar çok teşekkür ederim madem öyle neden paylaşıyorlar yaa??

Bende tam bir kola ve kahve delisiydim sabah gözümü açar açmaz nescafe içer sonra da günde 2 litreden fazla kola tüketirdim günde en az 5 fincan kahve içerdim nescafelerde cabası günlerim hep böyle geçerdi artık yemek yemeyi unutur hale gelmiştim ama hamile olduğumu öğrendiğim günden sonra bir yudum bile sürmedim ağzıma tek sıkıntım
Sigara ha bugün ha yarın derken 7. Aya geldik ve ben hala bırakamadım bu sigarayı ilk zamanlar günde 3-4 tane içerdim şimdi ise azaltmak şöyle dursun 7-8 oldu ve inanın kendimden nefret ediyorum artık Allah biliyor çoğu zaman ağlıyorum içmek istemiyorum kuzuma bi şey olacak diye çoookk korkuyorum :KK43: çok kez doktora gitmek istedim ama randevu verdikleri tarihe ben çoktaaann doğum yapmış olucam bu öyle iğrenç bir duygu ki anlatamam kızım için sevmediğim ne varsa hepsini yer içer oldum sırf o iyi olsun diye geceleri bile ya üstüne yatarda yavruma bir zarar verirsem diye diken üstünde yatıyorum o benim her şeyim ama yok ne yaparsam yapayım bırakamıyorum bu sigarayı gebelikten önce günde bir buçuk paket içerdim şimdi 7-8 offf çok mutsuzum Allah aşkına benim durumumda olan anneler bana yardım edin sigara içipte sağ salim doğuran var mı??

Ben ölü doğuranda gördüm, bebeği sapasağlam doğanda. Fakat hepsinde astim, bronsit, alerji vs. hastaliklara rastlanildi. Buna benim oz yegenim dahil!

Kolayı ben de içiyorum fakat sonrasında tabii pişmanlık. Sigara için de kesinlikle bir hekim yardımı alarak bırakmanızı tavsiye ederim. Yazık bebişlerinize.

konuyu hortlatmış gibi olcam ama hazır varken tekrar açmayayım dedim
bende arada 1 bardak yada yarım bardak kola içiyorum vicdan azabıyla birlikte:(
o kadar mide bulantısı ve kusma var ki bir kaç dakikalığına ile olsa rahatlamaya ihtiyacım var :(

konuyu hortlatmış gibi olcam ama hazır varken tekrar açmayayım dedim
bende arada 1 bardak yada yarım bardak kola içiyorum vicdan azabıyla birlikte:KK43:
o kadar mide bulantısı ve kusma var ki bir kaç dakikalığına ile olsa rahatlamaya ihtiyacım var :KK43:

Ben ilk hamileligimdede ictim suandada hamileyim smdide iciyorum hatta kola icerken konuyu görüp yazdim.
Zararli olmayan bisey kalmadi sicakta baska gecmiyor valla kolasiz da olmuyor.

Bende yıllar önce tam bir kola bağımlisiydim. Ilk hamileliğimde doktoruma danışarak günde bir bardak içmiştim. Ama sonrasında oğluma da kotu ornek olmamak icin bıraktım. Yıllarca eve kola girmedi. Ama nescafeye devamdi tabi :p simdi ikinci hamileliğimde cok sevdiğim kahveden bile tiksindim. Bir saglık çalışanı olarak gebeliğiniz boyunca bebeğinizin gelişiminin olumsuz etkilenmemesi icin asitli ve kafeinli içeceklerden uzak durmanızı öneririm. Ama cok canınız istiyorsa arada bir iki yudum nefsinizi koreltmek icin icebilirsiniz. Cunku yasak psikolojisi sizi bu içeceklere daha cok itecektir. Hepinize hayırlı kolay doğumlar dilerim, yavrunuza Sağlıcakla kavuşun insallah

Ben ilk hamileligimdede ictim suandada hamileyim smdide iciyorum hatta kola icerken konuyu görüp yazdim.
Zararli olmayan bisey kalmadi sicakta baska gecmiyor valla kolasiz da olmuyor.

haklısınız sıcaklarda en yi gelen şey kola.. diğer içecekler serinletmiyor beni ve mideme tek iyi gelen içecek kola.. hani zararlı olamadığını bilsem elimden bırakmam ama haftada bir iki bardakla idare ediyorum.. ama içincede vicdan yapıyorum.. ne kadar sıklıkla içiyorsunuz?

Back
X