Merhabalar, öncelikle bebeğiniz şimdiden hayırlı olsun. Umarım sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömrü olur. Sizi tanımıyorum, eşinizle aranızdaki dinamiği, nasıl tanıştığınızı, aile yapınızı vs bilmiyorum ama her iki taraf için de ipleri bu kadar kolay koparmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Evet tabi ki aranızda geçen diyalogları ya da nasıl hissettiğinizi bilmiyorum ama biraz yapıcı olmak doğacak yavrunuzun mutluluğu için çok önemli diye düşünüyorum. İlişkiniz her zaman mı böyleydi yoksa son zamanlarda mı bu hale evrildi bilmiyorum ama belki ikinizin de karşılıklı bir sohbetle birbirinize açılması ve neyden tatmin olmadığınız hakkında açık açık konuşmanız gerekli. Eminim evlenirken çok mutlu ve coşkuluydunuz ama sonra ne oldu da buna evrildiniz? Bunun üstünde durmalısınız bence. Hayattaki bütün problemlerin en temel çözümünün empati olduğuna inananlardanım. Karşı tarafın yani eşinizin nasıl bir ruh halinde olduğunu anlamaya çalışmanız, ortak bir paydada birleşmeye çalışmanız çocuğunuz için yapabileceğiniz en fedakar davranış olacaktır bence. Çünkü daha dünyaya gelmemiş bir çocuğun ailesinin ayrı olması ve sonrasında anne ve babasını farklı kişilerle birlikte görmesi ciddi bir travma sebebi. Maddi konular demişsiniz yukarıda. Gerçekten maddi konular o kadar yersiz tartışma konuları ki. Yanlış anlaymayın sizin dertlerinizi küçümsediğimden değil ama şu an maddi gücü olan bir kişinin yarın bir gün aynı güce sahip olacağı konusu bile muallaktayken maddi konuları kafada bu kadar büyütmek ve geçimsizlik konusu haline getirmek bir evliliği bitirmek için yeterli bir sebep değil
İnanın şu an herkesin kendine göre ekonomik problemleri var. Bunun haricinde eğer fiziksel ya da psikolojik bir şiddet yoksa lütfen eşinizle açık açık kavga etmeden ve ses yükseltmeden konuşun ve eteğinizdeki taşları dökün. Birbirinizden beklentilerinizi, hoşlanmadığınız davranışları, sizi mutlu eden şeyleri hatta bebeğinizin geleceği hakkında konuşun. Umarım her şey yolunda gider ve bu zor günleriniz kötü bir hatıra olarak kalır.