• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken anti depresan kullanılabilir mi ??

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
doktor hanım ben lustral 50 mg yarım doz 2 aydır kullanıyorum. oğlum 3,5 yaşına geldi önceleri tekrar çocuk sahibi olmaktan korkuyordum. ama şimdi oğlum da kardeş istiyor. oğlum kreşe gidiyor. aralarında fazla yaş farkı olmadan kardeşi olmasını düşünüyoruz. yanlız aşırı heyecanlanıyorum evime misafir geleceği zaman bile telaşlanıyorum. o yüzden doktorum bu ilacı verdi ve faydasını gördüm görmekteyim. bu ilacı hamileyken de kullanabilir miyim ? 1 - 1,5 yıl kullanmam gerekiyor. beni bilgilendirirmi siniz ?

doktor hanım ben lustral 50 mg yarım doz 2 aydır kullanıyorum. oğlum 3,5 yaşına geldi önceleri tekrar çocuk sahibi olmaktan korkuyordum. ama şimdi oğlum da kardeş istiyor. oğlum kreşe gidiyor. aralarında fazla yaş farkı olmadan kardeşi olmasını düşünüyoruz. yanlız aşırı heyecanlanıyorum evime misafir geleceği zaman bile telaşlanıyorum. o yüzden doktorum bu ilacı verdi ve faydasını gördüm görmekteyim. bu ilacı hamileyken de kullanabilir miyim ? 1 - 1,5 yıl kullanmam gerekiyor. beni bilgilendirirmi siniz ?

Nilmısra, 2 aylık kullanım genel anlamda zaten çok kısa bir süre. Ama tüm bu sorularınızı sizi takip eden hem psikiyatrınız hem de jinekologunuz cevaplamalı. Sorunuza internet üzerinden cevap aramayın. Bazı durumlarda gebeliğe rağmen zararlı olmayacak ilaç versiyonları kullanılmaya devam etmek zorundadır, bazı durumlarda da gebelik ve süt verme sürecinde ilaçları kesmek daha doğru olur. Bu kararı da sizi takip eden doktorlarınız vermeli.

Back