• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken adet olan varmı kızlar ???

Deniz Gezmis

Allah var gam yok ❤️🙏🏻
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
146
125
18
30
Merhaba kızlar ben ilk gebeligimde hamileyken adet oldum ilk ay iki aylikkende düşük yaptım 2 Nisan'da sonrasinda hiç hamile kalamadim bu ay ilk defa gunumden 3 gün önce adet oldum şüpheleniyorum ama korkuyorum da varsa tekrar dusermi diye hamileyken adet olupta sağlıkla bebeğini doğuran var mı cevaplarınizi bekliyorum

Merhaba kızlar ben ilk gebeligimde hamileyken adet oldum ilk ay iki aylikkende düşük yaptım 2 Nisan'da sonrasinda hiç hamile kalamadim bu ay ilk defa gunumden 3 gün önce adet oldum şüpheleniyorum ama korkuyorum da varsa tekrar dusermi diye hamileyken adet olupta sağlıkla bebeğini doğuran var mı cevaplarınizi bekliyorum
Hamileyken adet olunmaz, adet olunuyorsa sagliksiz bir gebeliktir zaten.

1000000 de 1 ihtimal gecerli degildir. Cocuklarin saglam olmasi degil problem hamileligin saglikli olmasi. Tibben mumkun olma ihtimali istatistige katilamayacak kadar az.
Bilmiyorum çevremde de var kuzenim eşimin yengesi falan bilemem istatiği ama var yanı

Bilmiyorum çevremde de var kuzenim eşimin yengesi falan bilemem istatiği ama var yanı
Adet denmiyor ona kanama deniyor. Normal degil biliniz lutfen. Yumurtalama olmadan adet olmaz. Yumurtalama olmasina da hamileyken superfetasyon denir ki su ana kadar dunyada 50 vaka var baska yok. Kanama da zaten gebelikte normal degil. Etrafta hep soylenir ama tamamen hurafe. Biyolojik olarak imkansiz.

Adet denmiyor ona kanama deniyor. Normal degil biliniz lutfen. Yumurtalama olmadan adet olmaz. Yumurtalama olmasina da hamileyken superfetasyon denir ki su ana kadar dunyada 50 vaka var baska yok. Kanama da zaten gebelikte normal degil. Etrafta hep soylenir ama tamamen hurafe. Biyolojik olarak imkansiz.
Kuzenim 3 ay düzenli adet gördü ve bu kanama sadece adet zamanında oluyodu gecikme falan yok o yüzden 3 aylık hamileyken öğrendi eşimin yengeside 4 ay adet dönemlerinde adet olmus evet anneminki normal değil ama onların oyle oldu kanama mı adet kanaması mı ben bilemem :)

Kuzenim 3 ay düzenli adet gördü ve bu kanama sadece adet zamanında oluyodu gecikme falan yok o yüzden 3 aylık hamileyken öğrendi eşimin yengeside 4 ay adet dönemlerinde adet olmus evet anneminki normal değil ama onların oyle oldu kanama mı adet kanaması mı ben bilemem :)
Bilemezsiniz iste dogru bir bilgi degil. Konu sahibinin yanilmamasi lazim. Nitekim trilyonda bir olan bir sey icin kimyasal gebelik, dusuk, plasenta ablasyo, plasenta previa gibi ihtimali daha cok secenekler varken en az ihtimalliyi degerlendirmek kulagi tersten tutmak olur.

Bilemezsiniz iste dogru bir bilgi degil. Konu sahibinin yanilmamasi lazim. Nitekim trilyonda bir olan bir sey icin kimyasal gebelik, dusuk, plasenta ablasyo, plasenta previa gibi ihtimali daha cok secenekler varken en az ihtimalliyi degerlendirmek kulagi tersten tutmak olur.
Ben konu sahibine istinaden değil size istinaden yazmıştım :)

Savınızı çürütecek bir tv yapımı izliyorum tlc de.
9 ay adet gören kadınlar var dolayısıyla gebeliklerinden haberleri olmadan bir bebek sahibi oluyorlar.
Geçenlerde ilk defa yakın arkadaşımda duydum, adet dönemleri aşırı sancılı geçtiği için doktora gittiğinde hamileliğini öğreniyor.
Tabi ki düşük olasılıklar ama öyle milyonda bir falan değil...

Yorumlari okuyan ve degerlendiren konu sahibi yalniz. Aaaa adet de olunabiliyormus deyip dr a gitmeyip dusuk yasarsa sonraki gebeliginde sorumluluk almis oluruz. Ben de size cevap verdim tjm bunlarin disinda.
Aslında benim yapmak istediğim bu değildi siz adet olunuyorsa sağlıksız gebeliktir dediniz bende annemin sağlam 5 tane doğurduğunu söyledim evet riskleri vardı drlar engelli olabilir falan demiş ama olmamış ben bunun için size yazmıştım konu sahibi üstüne alınmasın

Savınızı çürütecek bir tv yapımı izliyorum tlc de.
9 ay adet gören kadınlar var dolayısıyla gebeliklerinden haberleri olmadan bir bebek sahibi oluyorlar.
Geçenlerde ilk defa yakın arkadaşımda duydum, adet dönemleri aşırı sancılı geçtiği için doktora gittiğinde hamileliğini öğreniyor.
Tabi ki düşük olasılıklar ama öyle milyonda bir falan değil...
Diger seceneklere gore oldukca dusuk. Arastirirsaniz bu kadinlarin cift rahim, superfetasyon ya da aylik 2 yumurta gibi ekstrem durumlarini da gorursunuz. Nitekim adet kanamasi parcalidir. Bu parcalar uretilen yumurtanin atilmasi ve rahim duvarinin incelmesi icindir. Hamileyken yumrta dollenmistir ve olmayan yumurtayi atamazsiniz.

Diger seceneklere gore oldukca dusuk. Arastirirsaniz bu kadinlarin cift rahim, superfetasyon ya da aylik 2 yumurta gibi ekstrem durumlarini da gorursunuz. Nitekim adet kanamasi parcalidir. Bu parcalar uretilen yumurtanin atilmasi ve rahim duvarinin incelmesi icindir. Hamileyken yumrta dollenmistir ve olmayan yumurtayi atamazsiniz.
Yakın arkadaşımda hiçbiri söz konusu değildi, hatta ilk bebeğine bayağı bir uğraş sonrası kavuşmuştu.
Olmaz değil, olabiliyor.
Nasıl 5 parmağın 5 i bir değilse, olmaz denilen de olabiliyor.
Ama sizin gibi benim de bildiğim, kanamalı bir hamilelik sürecinin mutlulukla sonlanmayacağı olasılığının fazlalılığıdır.

Genel kabul gormus tibbi makaleler de yazanlar adet olunamayacagi yonunde.

Can you get a full period and still be pregnant?
No. You can't have your menstrual period while you're pregnant. Some women do have vaginal bleeding during pregnancy. ... Menstruation only happens when you're not pregnant: Each month, your uterus grows a thick blood-rich lining in preparation for an egg to embed there.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar en kisa zamanda bı test alıp bakicam bende çok istiyorum ama böyle olunca da insan korkuyo işte

Yakın arkadaşımda hiçbiri söz konusu değildi, hatta ilk bebeğine bayağı bir uğraş sonrası kavuşmuştu.
Olmaz değil, olabiliyor.
Nasıl 5 parmağın 5 i bir değilse, olmaz denilen de olabiliyor.
Ama sizin gibi benim de bildiğim, kanamalı bir hamilelik sürecinin mutlulukla sonlanmayacağı olasılığının fazlalılığıdır.
Benim de bahsettigim en basta buydu. Cok dusuk bir ihtimal. Kanamalarda hic bir dogum doktoru da adet mi goruyor diye bakmaz nitekim. Kanama alani, rahim agzi, plasenta, bebegin gelisimi gibi diger secenekleri goz onunde bulundurur. Boyle bir durumda da kimseye adette olabilirsiniz denmez. Hic kimsenin aklina ilk secenek olarak gelemez cunku.

Back