Merhaba Arkadaşlar, ben de 3 gün önce 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ve koşa koşa doktora gittim... ve nokta şeklindeki bebeğimi gördüm :87:, çok heyecan vericiydi.. hala da inanamıyorum....
ancak dün akşam az da bir kanamam oldu, doktor bunun olabilceğini ancak istirahat etmemi söyedi ve bir ilaç verdi... şimdi gayet iyiyim...
bu arada size de hayır olsun diliyorum, allah haırlısı ile dünyaya getirmeyi nasip etsin. ben doktorumun ilk tavsiyelerini sizinle paylaşabilirim belki bir fikir verir....
ilk 3 ay çok kilo almamamı öncelikli olarak belirtti, yiyecek olarak canımın istediği herşeyi yiyebileceğimi ancak aşırı tuzdan ve turşudan kaçın, hamileliğin ileriki safhalarında sorun olabillir dedi, bunun dışında süt, yumurta gibi protein kaynaklarını almamı, et ve taze sebze yememim faydalı olacağını aşırı yağlı yiyeceklerden kaçınmamı belirtti, bir de tatlı yemek istiyorsam da abartma dedi..... tadına bak, yada ufak bir porsiyon ye dedi, özellikle de şerbetli ve ağır tatlılar için.. tabii bunu şimdiden kilo almamam için söyledi, çünkü doktorlar bu dönemde fazla kiloyu hiç istemiyor...
bir de kesinlikle çiğ köfte yeme dedi, bunun gibi çiğ etlerden salam sucuk gibi kaçınmamı önerdi, çok canım istiyorsa ocakta biraz pişirip yiyebilirmişim..
böyle işte.... tekrar hayırlı olsun ... gelişmeleri paylaşırım....:80: