hamileyim yardımlarınıza ihtiyacım var .

Gulumse21

Sevdan hep tutkudur .
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
296
4
296
37
Ankara
bugün 4 hafta 2 günlük hamile olduğumu öğrendim.çok mutluyuz eşim ve ben allah herkese nasip etsin.ama ankarada nerde doğum olucak bilmiyorum doktor tavsiyenize ihtiyacım var .ve birde bebeğe zararlı olan şeyler hakkında bilgilenmek istiyorum .ne yemicem ne içmicem .bitki çaylarının hangileri zararlı .teşekkürler

canım valla bende henüz hamile değilim ama bildiğim kadarını söyleyeyim. Öncelikle sucuk salam pastırma gibi şeylerden uzak duracaksın, konserve ürünler ve zok sorunlu olmadıkça da dondurulmuş ürünler kullanmayacaksın. Maydonozun söktürücü özelliği var hiç olmazsa ilk üç ay yeme. Bitki çaylarıyla ilgili pek bilgim yok ama ıhlamur yeşil çay gibi şeyleri belki günde bir bardak içebilirsin. Kafein yok çay içeceksen çok çok açık günde sadece bir bardak kahve hiç yok. temizlik malzemelerine dikkat et bir yeri ovarken eldiven kullan çamaşır suyuyla çok temas etme çok soluma. İş yaparken bir yere uzanmaya çalışma bebek tutunmaya çalışıyor çünkü. sigara içme içilen yerlerde bulunma. alkol tüketme. En önemlisi bunlar ve stresten de uzak dur tabii.. Zaten doktora bir daha gittiğinde ona sorarsın o da bunları ve başka detayları sana anlatır. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

nerede oturuyorsun biliyorum ama sana şöyle yardım edebilirim. ben 38. haftada bi sorun yaşadım. kaşıntılarım arttı ve bebek safra kesemi sıkıştırmıştı. doktorum hemen bir ilaç verdi bu ilaç işe yaramazsa direkt sezeryan dedi. başka bir doktora gittim bana hemen sezeryan dedi. ilaç falan hiç bişey demedi. neyse kendi doktorumun verdiği ilaçları kullandım ve normale döndüm. o diğer başka hastanenin doktoru ise hap bile demedi bide doğum ücreti oranın 2 milyar. neyse sonuçta sezeryan riski kalmadı. doktorum normal doğumcudur asla para için hastane için sezeryan demez vede şu dönemde yasak zaten sen dayanamıyorum sezeryan desende almıyorlar. doktoruma gelince, 500 evlerde özel bir hastane ismi bahat halk hastanesi halk diye geçiyo ama özel hastane. doktorum albert kazado. süper biri her konuda bilgisi var kısa ve öz konuşur asla beklemezsin sıra falan çok harika bir hastane çok lüx değil ama önemli olan hijyen hastanemde gayet hijyendir öneririm. aklında asla soru işareti olmadan gidebilirsin. bu hastane normal doğuma para almıyo sadece özel oda olduğundan fark verdim oda 50 tl. hastaneden 100 tl. ve ebeye 50 tl bahşiş verdim bu kadar.... ssk geçiyor.yoğun bakım ünit. var. mutlaka git. hastanenin görünüşüne bakmamak gerkeiyormuş bunu öğrendim ben. ben parayı hiç düşünmüyordum .go.pşaşaya gidiyordum. doğum 2 milyardı ve çok lüxtü. ama orası kaşıntımı bile anlamadı cildiyeciiye yolladı düşün. sonra bu hastaneyi buldum burada bi kontrole giridm bebek safra kesemi sıkıştırmış. gerçi hastaneye bahane bulmamak lazım doktor kötüymüş dicen ama inan devlet hastanesi gibi kaç saat doktor bekliyosun kapıda.inan 500 evler bahatı öneririm.çok memnun kalcan

Merhaba Arkadaşlar, ben de 3 gün önce 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ve koşa koşa doktora gittim... ve nokta şeklindeki bebeğimi gördüm :87:, çok heyecan vericiydi.. hala da inanamıyorum....

ancak dün akşam az da bir kanamam oldu, doktor bunun olabilceğini ancak istirahat etmemi söyedi ve bir ilaç verdi... şimdi gayet iyiyim...

bu arada size de hayır olsun diliyorum, allah haırlısı ile dünyaya getirmeyi nasip etsin. ben doktorumun ilk tavsiyelerini sizinle paylaşabilirim belki bir fikir verir....

ilk 3 ay çok kilo almamamı öncelikli olarak belirtti, yiyecek olarak canımın istediği herşeyi yiyebileceğimi ancak aşırı tuzdan ve turşudan kaçın, hamileliğin ileriki safhalarında sorun olabillir dedi, bunun dışında süt, yumurta gibi protein kaynaklarını almamı, et ve taze sebze yememim faydalı olacağını aşırı yağlı yiyeceklerden kaçınmamı belirtti, bir de tatlı yemek istiyorsam da abartma dedi..... tadına bak, yada ufak bir porsiyon ye dedi, özellikle de şerbetli ve ağır tatlılar için.. tabii bunu şimdiden kilo almamam için söyledi, çünkü doktorlar bu dönemde fazla kiloyu hiç istemiyor...

bir de kesinlikle çiğ köfte yeme dedi, bunun gibi çiğ etlerden salam sucuk gibi kaçınmamı önerdi, çok canım istiyorsa ocakta biraz pişirip yiyebilirmişim..

böyle işte.... tekrar hayırlı olsun ... gelişmeleri paylaşırım....:80:

Son düzenleme:

bende sizin gibi 4 haftalıkkken öğrendim ve ultrasonda kalp atışını izledim çok tuhaf ve bir okadar heyecan vericiydi. şuan 10. haftamdayım. ve eşimle kan uyşmazlığımız var herkes bişi sölüyo ve artık kimi dinliceğimi şaşırmış durumdayım farklı doktorlara gittim hepsi farklı şeyler sölüo bana yardımcı olurmusunuz :44::44::44:

gözünüzaydın canım allahım sağ salim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
arkadaşların dedilkerine katılıyorum bide açık deniz balığı yememeni öneririm aşırı civa içerdikleri için
ayrıca günde bi kaşık pekmez bi avuç ceviz bebeğin gelişimi için çok faydalı

ben de adaçayından uzak durmanı tavsiye ederim.damarları genişlettiği için kanama riskini arttırır.bir de ceviz evet cok önemli..bir de her anının tadını cıkartmanı tavsiye ederim.ilk zamanlarda pek gerinme.yukarı dogru uzanma.olabildigince dikkatli hareket edip normal hayatına devam etmeye calış.daha ilerki aylar için belki farklı sıkıntılar yaşayabilirsin.şunu unutma ki senin kötü diye adlandırabileceğin bi sürü değişiklikler hamilelikte cok doğal süreçler oluyor.hastane konusunda önermeyeceğim tek yer zekai burak olacak.orada dogum yapmadım ama gördüm.ben özel bilgi hastanesinde dogum yaptım.oturdugum yere cok yakın oldugu için tercih ettim.cok da memnun kaldım.kapasite olarak küçük bi hastane oldugu için herseye hemşireye ya da doktora ulaşmak cok kolay oldu.cok da güzel ilgilendiler.çüünkü hamilelikte ve dogumda en önemli sey bence ilgi ve insanların samimiyeti.ben bu konuda cok memnun kaldım.sonucta içinin sindigi yerde bebişini al kucagına derim ben

ha bi de çiğ et salam sosis sucuk ciğ köfte gibi şeylerden uzak durulacak.vitaminler ihmal edilmeyecek.zaten ilk aylarda sadece folik kullanılıyor.daha sonraki aylarda da şeker ve tansiyona dikkatttttttt!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…