- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.426
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Tabi ki bu bilimsel araştırmalar yapılacaktır, söylediğiniz şey külliyen yanlış diyemeyiz. Ayrıca makale falan da takip ettiğinize göre bu konuda boş biri değilsinizdir eminim ki. Ancak çevremde 45-50 yaş civarı bu virüsü alan bir çift oldu. Evlerine ilaç getirilmiş, abimiz ben bu ilacı içmem neye yararı neye zararı var belirsiz içerim zencefilimi yutarım sarımsağımı demiş, eşi ben içerim ilaç bu yahu demiş başlamış ilaca. Bir müddet sonra abimiz hastaneye kaldırıldı ve doktor ciğerler felaket durumda demiş ve sonuç olarak vefat etti, abla yaşıyor. Yine bir yakınım 75 yaşında korona şüphesiyle hastaneye kaldırıldı kendisi kalp ve koah hastası. Cigerde emin olmamakla birlikte tutulum görüldü. Test sonucu gelene kadar vakit kaybetmemek için yatış yapıp ilaçlara başlanmıştı. Test sonucu negatif geldi bir daha test yapıldı o da negatif gelince taburcu edildi ama korona olmamasına rağmen 5 gün kadar o ilaçları o kalp ve koah hastası olarak ek kalp ilaçlarıyla içmiş oldu. Kar zarar budur.Kar zarar ilişkisine tabi ki bakılır, ama bu ilacın covide bir faydası olmadığı defalarca kanıtlandı yapılan binlerce araştırmayla. Aksi bir durum olsa tüm dünya kullanırdı bu ilacı zaten. Google scholar’a yazarsanız “hydroxychloroquine covid-19” diye, karşınıza çok iyi yayınlarda basılmış makaleler çıkacaktır, okuyabilirsiniz.
Doğru bilgiyi vermenin yeri ve zamanı olduğunu da düşünmüyorum. Umarım konu sahibinin eşi en yakın zamanda iyileşir ve umarım konu sahibi enfekte olmamıştır. Fakat eşinin kronik hastalığı yoksa ve yaşı gençse, bu ilacı kullansa da iyileşir kullanmasa da. En azından araştırıp, gerçekten etkisinin olmayacağına ikna olup ilacı kesebilirler. Onun yerine gerçek tedavi bulunana kadar bağışıklık sistemimizi güçlendirecek vitaminler almak daha akılcı.