Hamileyim ve eşim korona pozitif çıktı😕😕😕😔😢

“Bir derdim var” başlığı ilk defa bana yetersiz geldi.Çünkü çok sıkıntılıyım.Moralim çok bozuk...Keşke “Bir derdim var.Anlatayım da kurtulayım iki sohbet ederim .” deseydim yine...😢
30 haftalık hamileyim.Kurban bayramının 1.günü eşim sabah kendi seccademizi alarak ve maskesini takarak asansörün düğmelerine basmak için eline de peçeteyi alıp gitti.Bayram namazını sosyal mesafe çerçevesinde kıldı,geldi.Biraz uyuyup kurban kesilen yere gitti.Orada terleyerek klimanın önünde etleri parçalayıp sonrasında etleri dağıtıp akşama doğru geldi.Üstüne ben hamileyim diye yemeği hazırladı kaldırdı etti eksikleri de gidip aldı derken halsiz düştü.Son iki haftadır salon serin oluyor diye salona geçip ayrı yatıyorduk.Yataklarımızı yaptık,eşim özledim dedi bir arkamdan sarıldı ben döndüm 1-2 sn öpüştük sonra ayrılıp yattık.Gece bir baktım eşim üzerini örtmüş büzülmüş.Üşüdüğünü anlayıp klimanın derecesini yükselttim.Eşim tuş sesine uyandı üşüdüğünü fark etti.Üşümesi devam edince battaniye getirdim ki biz şuan Urfadayız hava 40 derece.Sonra ateşini takip etmeye başladım fazla yaklaşmadan.Sabaha doğru ateşi arttı.Ertesi gün de ateş devam edince eşim kesin klimanın çarpmış olduğunu düşünse bile hem işe gidip görev arkadaşlarını hem de beni tehlikeye atmamak için gidip test yaptırdı,işe gitmedi.Ertesi sabah pozitifsiniz diye aradıklarında eşim inanılmaz bir burukluk yaşadı dağıldı resmen ve hemen eşyalarını alıp yatakodasına gitti.Zaten ayrı lavaboları kullanıyorduk.Şimdi odasından çıktığında maskeyle çıkıyor ve ben de koridora geçtiğimde maskeyle gidiyorum.Yemeğini kapının önüne bırakıyorum.Sonra gidip geri alıyorum.Bu gece eşimi öptüğümün 5.gecesi olacak.5-7.günlerde belirtiler başlarmış.O yüzden aşırı korkuyorum.Göğüs aramda hafif hırıltıdan başka bir belirtim yok.Ara ara öksürüyorum belki günde 3-4 kere.Doktorumla görüştüm panik yapma gençsin atlatırsın,ilaçları kullanamazsın dedi.Ama tabi bağışıklık sistemim ve akciğer kapasitemin düşük olmasıyla ilgili de uyarılarda bulundu.Virüs yükünün önemli olduğunu o yüzden eşimden uzak durmam gerektiğini söyledi.E zaten ateşlendiğinden beri uzağız ama ya öncesi?Ah diyorum keşke o gece yatmadan önce öpmeseydim.Nereden bilirdik yorgunluğun ardında bu illetin olduğunu.Şimdi geceleri uyuyamıyorum eşim başka odada iyice korkuyorum.Sabahları erkenden uyanıyorum.Canım çok sıkkın.Aklıma her şey geliyor.Erken doğum olur mu?Dogarken bebeğime bulaşır mı?Bebeğim annesiz kalır mı?Yoksa eşim hem bebeğini hem eşini kaybeder mi?Eşimin iştahı yok halsizliği var onun dışında iyi.O kadar çok mahcup oluyor ki.Ah karım kahvaltı tabağı mı hazırladın ah karım meyve mi hazırladın suyumu mu koydun çok yoruyorum seni diye kahroluyor.Ama ben ona seve seve bakıyorum tabi ki.Telefonla konuşuyoruz.Arada seslenip iyi olup olmadığını soruyorum.O arada maskeyle gelip gece ateşimi ölçüp gidiyor.Allahım diyorum bu gerçek mi şaka mı😟
Hamile olup koronaya yakalanan biri var mı aranızda?Ya da tanıdığı olan?Ya da bana tavsiyesi olan?Moralim çok bozuk kızlar.Niye böyle karamsar oldum bilmiyorum.Göğsümde az bir hırıltı var ve benim ödüm kopuyor nefessiz kalırsam ne yaparım diye..Bebeğim de oksijen alamaz mı o zaman!😕😕😕😕😕Aklımda işte böyle kötü şeyler ...

Güncelleme:Kızlar eleştiriler üzerine doktorumu aradım ve ateşimi eşimin gece illa takip etmesine gerek var mı dedim.Doktorum da için rahat etmiyorsa alarmını kur kendine ara ara bak dedi.Ateş ölçeri de eşimden aldım dezenfektan edeceğim diye abartıp bir güzel yıkadım pakladım makinayı bozdum👯‍♂️Halbuki bana asıl bugün lazımdı çünkü ara ara ateşim çıkıyor gibi..Malum 6.gün olacak bugün.Yenisini sipariş ettim neyse o gelene kadar Eşim eliyle ya da dudağıyla bakar alnımdan😝😝😝şaka şaka.
Bugün artık yeter dedim arayalım 184 ü.Onlar da saçma sapan sorular sorup acil bir şey olursa 112 yi arayın dediler.Eşim biraz tartıştı İlçe Sağlık Müdürlüğünü arayın dediler.Aradık ve bayan ilgilendi sağ olsun.İşte sordu size gelmediler mi kontrole diye.Eşim de yok ilaç getirdiler onu da aşağıya çağırdılar pislikmişim gibi camdan izmarit atar gibi ilacımı attılar gittiler dedi.Bayan da estağfurullah olur mu öyle şey ben eşiniz için test yönlendireyim dedi.Gerçekten de geldiler kapıda test yaptılar👯‍♂️👯‍♂️Ama eşime yapmadılar negatife dönüp dönmediğini merak ediyorduk.Neyse sonra bizi yan binada önceden korona olmuş bir adam aradı.Meğer o da test yapıyormuş arkadaşlarını görmüş sormuş kime geldiniz diye.Merak etmeyin 5 gün sonra ben tekrar size test yapılmasını sağlarım dedi👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️Onun da eşi erken önlem aldıkları için belirtisiz atlatmış.Benim için de aynısı olur diye konuştu.
Bugün ateşim bir ara 37,5 oldu sonra makina tırtlattı zaten.Tutamadım artık kendimi ağladım.O ara eşim aradı konuşamadım o da kötü oldu.Ama şimdi toparladım tekrar.Ateş ölçerim de elden gitti zaten.Bu geceyi de atlatsam...
Elma sirkesi icmistim ilk ciktiginda sifasina inanirim da
Kizim da asiri hirilti vardi 2 yasina kadar taki bal zencefil zerdecal karisimini yedirip gectigini gordum akciger temizleyicisi ust solunum yollarina faydasi cok esim birinde bogazinin agridigini dr ye gitmesi gerektiginj soyledi 1 kasik yedirdim sukur daha hic birsey olmadi

Almanya’da duyduğum kadarıyla her hastaya aynı ilaç verilmiyor. Hastalığın gidişatına göre farklı tedavi yöntemi uyguluyorlar. Bir arkadaşımın nişanlısı korona pozitif çıkmıştı ama az semptomu vardı, durumu iyiydi, ona sadece vitamin takviyesi vermişlerdi mesela ve birkaç gün içinde iyileşti. Bunun dışında durumu ağır olan hastalara antikor tedavisi uyguladıklarını okumuştum bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için. İlaç olarak da yine durumu ağır hastalara RNA virüslerine karşı geliştirilmiş antiviral ilaçlar verdiklerini biliyorum. Remdevisir isimli bir antiviral ilacı bazı hastalara verdiklerini okumuştum bir doktorun röportajında. Berlin’de çalışan bir virolog (Christian Drosten) İtalya’da Avigan ile ilgili yapılan testlerin umut verici olduğunu söylemişti ve bu ilaç depolanmıştı Almanya’da. Ama testler henüz sonuçlanmadığı için kullanılmaya başlanmadı diye duymuştum en son, şu anki durumu bilmiyorum. Benim çevremden veya medyadan duyduklarım bunlar genel olarak.
cevabınız için teşekkürler🙂 turkiyede de herkese aynı tedavi uygulanmıyor. yasa ve ağirlık durumuna göre tedavi veriliyor. daha hafif vakalara hidroksiklorokin verilirken daha ağır olanlara ek olarak antiviral olan favipiravir veriliyor. hatta şu an ağır vakalara steroid de eklendi. artı yatan bir çok hastaya diğer ülkelerden farklı olarak kan sulandırıcı veriliyor (virüsün akciğerlerde tromboz eğilim yaptığı düşünülerek ki oldukça başarılı da olundu) .çok ağır vakalara hastalığı geçirmiş kişilerden alınan plazmalar da verilebiliyor aynen Almanyadaki gibi. tabi bu ilaçlar zamanla değişebilir. belki 1 hf sonra türkiye bu tedavileri değil başka tedavileri vereceğim der. belki iki hf sonra almanya ben hidroksiklorokin vereceğim der. virüsle ilgili bilgilerimiz arttıkça tedavilerimiz de değişecek. o yüzden kesin olarak şunu kullanmayın demek çok doğru değil bence

Son düzenleme:
Ağzınıza sağlık çok güzel özetlemişsiniz 😍 sizin gibi insanların olduğunu görmek umut verici ❤️

Ben de yurtdisinda doktora yapiyorum su an. Yazilim cikisliyim ama biyoinformatik uzmani oldugum icin yapay zeka ve makine ogrenmesi ile kisisellestirilmis kanser ilaci gelistirme uzerine calisiyorum. Meslektaslarim arasinda molekuler biyologlar da var, o yuzden haksizlik yapilmasina hic gelemem.

Ben de yurtdisinda doktora yapiyorum su an. Yazilim cikisliyim ama biyoinformatik uzmani oldugum icin yapay zeka ve makine ogrenmesi ile kisisellestirilmis kanser ilaci gelistirme uzerine calisiyorum. Meslektaslarim arasinda molekuler biyologlar da var, o yuzden haksizlik yapilmasina hic gelemem.
Çok etkileyici bir alan yapay zeka gerçekten, bir o kadar da zor. Geçen yıl yapay zeka ve machine learning ile ilgili bir zorunlu dersim vardı, geçebilmek için akla karayı seçmiştim. O alanda çalışanlara gerçekten saygım sonsuz 😄 Size de başarılar dilerim, umarım çok güzel şeyler başarırsınız ☺️

Çok etkileyici bir alan yapay zeka gerçekten, bir o kadar da zor. Geçen yıl yapay zeka ve machine learning ile ilgili bir zorunlu dersim vardı, geçebilmek için akla karayı seçmiştim. O alanda çalışanlara gerçekten saygım sonsuz 😄 Size de başarılar dilerim, umarım çok güzel şeyler başarırsınız ☺️

Tesekkur ederim, size de bol sans. Bu arada ilac konusunda yazilanlari az cok okudum, ama genel yargilarla yaklasilmasi cok zor bir konu bu. Ben calisiyorum ayni zamanda, asi uretimine en yakin olan ilac sirketindeyim, esim de bir baska buyuk ilac sirketinde COVID-19 ekibinin kurucu yoneticisi olan bir immunolog. Bizim sirketlerin asya, avrupa ve amerika kitasindan gelen ilac kullanim verileri birbirleri ile ayni degil. Ozellikle iki farkli ilacin kullanimi iki farkli kitada taban tabana zit ilerliyor. Surec su an deneysel ilerledigi icin ise yarayan yontem neyse onunla ilerlemek disinda ulkelerin bir stratejisi de olamiyor acikcasi. Ben mesela olum orani %0.0005 olan bir ulkedeyim, burada kullanilan ilaclar bircok ulkedekilerle ayni degil diyor esim ama burada ise yaradigi acikca goruluyor.

Tesekkur ederim, size de bol sans. Bu arada ilac konusunda yazilanlari az cok okudum, ama genel yargilarla yaklasilmasi cok zor bir konu bu. Ben calisiyorum ayni zamanda, asi uretimine en yakin olan ilac sirketindeyim, esim de bir baska buyuk ilac sirketinde COVID-19 ekibinin kurucu yoneticisi olan bir immunolog. Bizim sirketlerin asya, avrupa ve amerika kitasindan gelen ilac kullanim verileri birbirleri ile ayni degil. Ozellikle iki farkli ilacin kullanimi iki farkli kitada taban tabana zit ilerliyor. Surec su an deneysel ilerledigi icin ise yarayan yontem neyse onunla ilerlemek disinda ulkelerin bir stratejisi de olamiyor acikcasi. Ben mesela olum orani %0.0005 olan bir ulkedeyim, burada kullanilan ilaclar bircok ulkedekilerle ayni degil diyor esim ama burada ise yaradigi acikca goruluyor.
Teşekkür ederim 🙏🏻
Haklısınız, daha önce bir üye daha yazmıştı bazı şeylerin açıklığa kavuşması zaman alacak diye, hak vermiştim ona da. Sample size arttıkça verilerin güvenilirliği de artacak haliyle. Şu an her konuda büyük bir karmaşa var.
Şunu tam anlayamadım, iki farklı ilacın kullanımı iki farklı kıtada taban tabana zıt ilerliyor demişsiniz ya; aynı ilacın farklı ülkelerde zıt etki yarattığını mı gözlemlemişler? Yoksa sadece kullanımından mı bahsetmiştiniz? 🧐

Teşekkür ederim 🙏🏻
Haklısınız, daha önce bir üye daha yazmıştı bazı şeylerin açıklığa kavuşması zaman alacak diye, hak vermiştim ona da. Sample size arttıkça verilerin güvenilirliği de artacak haliyle. Şu an her konuda büyük bir karmaşa var.
Şunu tam anlayamadım, iki farklı ilacın kullanımı iki farklı kıtada taban tabana zıt ilerliyor demişsiniz ya; aynı ilacın farklı ülkelerde zıt etki yarattığını mı gözlemlemişler? Yoksa sadece kullanımından mı bahsetmiştiniz? 🧐

Şu an hali hazırda COVID-19' un farklı kıtalara yayılırken geçirdiği mutasyonlar sonucu farklı tipleri mevcut. Benim yaşadığım ülkedeki ile sizinkinde farklı tip COVID-19 virüsleri var. Dolayısıyla bir kıtada çok başarılı olan bir ilaç, diğer kıtada çok fazla başarılı olmadığı için farklı bir ilaç kullanılması tercih edilmiş ve daha efektik tedavi sonucu alınmış. Yayınlanmış bilgiler olup olmadığından emin olmadığım için ilaç ismi ve kıtaların bilgisini veremiyorum, gerçi çok geçmez yayınlanır, COVID-19 adı geçen her makale 1 hafta içinde onay alıyor malum:)

Şu an hali hazırda COVID-19' un farklı kıtalara yayılırken geçirdiği mutasyonlar sonucu farklı tipleri mevcut. Benim yaşadığım ülkedeki ile sizinkinde farklı tip COVID-19 virüsleri var. Dolayısıyla bir kıtada çok başarılı olan bir ilaç, diğer kıtada çok fazla başarılı olmadığı için farklı bir ilaç kullanılması tercih edilmiş ve daha efektik tedavi sonucu alınmış. Yayınlanmış bilgiler olup olmadığından emin olmadığım için ilaç ismi ve kıtaların bilgisini veremiyorum, gerçi çok geçmez yayınlanır, COVID-19 adı geçen her makale 1 hafta içinde onay alıyor malum:)

Açıkladığınız için çok teşekkür ederim. Evet gerçekten en kolay onay alan makaleler covid-19 hakkında yazılanlar 😄
Bu durumda evrensel bir aşının bulunması oldukça zor olur sanırım, en azından her ülke aşıda kendine uygun değişiklikler yapmak zorunda kalabilir.

Açıkladığınız için çok teşekkür ederim. Evet gerçekten en kolay onay alan makaleler covid-19 hakkında yazılanlar 😄
Bu durumda evrensel bir aşının bulunması oldukça zor olur sanırım, en azından her ülke aşıda kendine uygun değişiklikler yapmak zorunda kalabilir.

Evet, grip aşısı gibi olması muhtemel. Grip aşısı da kıtalara göre değişiklik gösteriyor ve yine çeşitli yöntemlerle her sene farklı bölgelerde oluşabilecek mutasyonlar öngörülerek aşı yenileniyor. O yüzden her sene grip aşısı oluyoruz. Tabii her şey daha çok belirsiz ama çocukluk dönem aşıları gibi uzun dönem bağışıklık sağlayan aşının olması pek olası gözükmüyor. Bulaş oranı çok yüksek ve çok çabuk mutasyona uğrayan bir virüs çünkü... Umarım en azından şu an en yakın olduğumuz aşı süreci hafifletecek şekilde geliştirilir.

Evet, grip aşısı gibi olması muhtemel. Grip aşısı da kıtalara göre değişiklik gösteriyor ve yine çeşitli yöntemlerle her sene farklı bölgelerde oluşabilecek mutasyonlar öngörülerek aşı yenileniyor. O yüzden her sene grip aşısı oluyoruz. Tabii her şey daha çok belirsiz ama çocukluk dönem aşıları gibi uzun dönem bağışıklık sağlayan aşının olması pek olası gözükmüyor. Bulaş oranı çok yüksek ve çok çabuk mutasyona uğrayan bir virüs çünkü... Umarım en azından şu an en yakın olduğumuz aşı süreci hafifletecek şekilde geliştirilir.
Umarım bir an önce geliştirilebilir 🙏🏻

Hep acaba olabilir mi dediğim şeyden bahsetmişsiniz. Acaba covid19un farklı mutasyonu farklı bölgelerde olabilir mi diye düşünüyordum. Genel olarak verdiğiniz bilgiler çok değerli, kendi adıma çok teşekkür ederim. Iyi ki bu platformdasınız, bundan sonra takibimdesiniz. 😊

Geçmiş olsun bizde karantinadayız şuan son 5 günüm falan eşimle ayrı yerlerdeyiz ben iki küçük çocukla evle kaldım Eşim yanlız başka bi evde kaldı. Öncelikle moral çok önemli sıkıntı yapmayın kesinlikle atlatan geçiren o kadar çok kişi var ki çoğusu fark etmiyor bile hamile olmanız sizin için bi eksi değil bence aksine artı çünkü kan değerleniriz vitamin değerleriniz kontorl ediliyor ona göre koronadan alakasız vitamin desteği falan kullanıyorsunuz. Bence en önemlisi kendinizi dinlemeyin ne olacak kötü mü olacağım ya şöyle ya böyle diye düşünüp durmayın eğer korktuğunuz ölümse korona olmadan da ayağınızı burkup başınızı duvara çarpıp ölebilirsiniz yada yemek yerken boğazına Takılıp ölebilirsiniz. Beslenme çok önemli öncelikle dikkatli dengeli beslenin iştahsızlık olsada zorlayarak yiyin yedirin. Benim korona sürecimde aşırı yorgunluk uykulu hal elimi kolumu kıpırdatacak halim yoktu bi ara eklem kemik kas kısacası bütün vücut ağrısı zorladı ama iki küçük çocuğa da bakabildim artı astım hastasıyım nefes darlığı yada öksürük olmadı ki zannediyorum ki virüs yoğunluğu fazla değildi herkes arayıp vah vah geçer iyileşirsiniz tarzı konuştu benden daha moralsizdi biz moral verdik herkese şükür bugün 11. Gün belirtileri neredeyse azaldı sadece biraz yorgunluk ve terleme dışında bi belirtisi yok moralinizi ve beslenmenize dikkat edin gerisi allahın izniyle atlatırsınız
Cok geçmş olsun bacım.yorumunuzu okuyunca kendimden şüphe duydum bende son haftalarda cok halsizim hep uykum var elim kolum kalkmıyo acaba sadece böyle bir belirti mi veriyo Allah cümlemizi korusun🤲🤲🤲

Geçmiş olsun bizde karantinadayız şuan son 5 günüm falan eşimle ayrı yerlerdeyiz ben iki küçük çocukla evle kaldım Eşim yanlız başka bi evde kaldı. Öncelikle moral çok önemli sıkıntı yapmayın kesinlikle atlatan geçiren o kadar çok kişi var ki çoğusu fark etmiyor bile hamile olmanız sizin için bi eksi değil bence aksine artı çünkü kan değerleniriz vitamin değerleriniz kontorl ediliyor ona göre koronadan alakasız vitamin desteği falan kullanıyorsunuz. Bence en önemlisi kendinizi dinlemeyin ne olacak kötü mü olacağım ya şöyle ya böyle diye düşünüp durmayın eğer korktuğunuz ölümse korona olmadan da ayağınızı burkup başınızı duvara çarpıp ölebilirsiniz yada yemek yerken boğazına Takılıp ölebilirsiniz. Beslenme çok önemli öncelikle dikkatli dengeli beslenin iştahsızlık olsada zorlayarak yiyin yedirin. Benim korona sürecimde aşırı yorgunluk uykulu hal elimi kolumu kıpırdatacak halim yoktu bi ara eklem kemik kas kısacası bütün vücut ağrısı zorladı ama iki küçük çocuğa da bakabildim artı astım hastasıyım nefes darlığı yada öksürük olmadı ki zannediyorum ki virüs yoğunluğu fazla değildi herkes arayıp vah vah geçer iyileşirsiniz tarzı konuştu benden daha moralsizdi biz moral verdik herkese şükür bugün 11. Gün belirtileri neredeyse azaldı sadece biraz yorgunluk ve terleme dışında bi belirtisi yok moralinizi ve beslenmenize dikkat edin gerisi allahın izniyle atlatırsınız
Çok geçmiş olsun bitmek üzere sanırım karantina uz, çocuklarınızda belirti varmıydı peki siz pozitifken maskeylemi bakımlarını yaptınız? Benimde pozitif sonucum belirti de 9. Günüm tanı alalı 6. Günüm. 3 yaşında kızımda pozitif çıktı herhangibir belirti göstermedi tarama testinde öğrendik babası negatif başka bir evde karantina da oda. Ben sürekli maskeyleyim bu arada evde

Aneksenamunnn Aneksenamunnn Açtığın herhangi bi konuda banlanmadan hanım hanımcık yazıştığın oldu mu hiç 😀 Korona mevzusunda bile ceza almışın yahu durmuyor o çenen, karşı fikire tahammülün yok bır bır konuşmuşsun yine 😃

Neyse geçmiş olsun inş biran önce iyileşirsiniz..

Zaten banlanmışsınız ama söylemeden geçemedim, şu an yalnızca bir aşı olmadığı için dünyanın geldiği hali görürken bilimin temelini oluşturan ve o aşıyı size sağlayacak olan bir bölüm hakkındaki yorumunuz tamamen saygısızlık. Türkiye'de sizin gibi önemsemeyen insanlar yüzünden bilim ile uğraşan gençler yurtdışına çıkıyor, beyin göçü yapıyor, çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Neden kalsınlar, bu küçümsemenizle nasıl baş etsinler? Doktorlarımıza tabii ki saygımız sonsuz ama onların verdiği ilaçları, aşıları kimler geliştiriyor sanıyorsunuz? Ayrıca akademik makaleleri google'dan bulamazsınız, emin olun bir bilim insanı ile aynı makaleleri okumuyorsunuzdur. Biraz saygı duymak gerekiyor değil mi?
Sizin yazılarınızla savunduğunuz kişinin yazıları arasında dağlar kadar fark var.Daha bu bölümü okuyorken bizim doktorlarımızın yanlış tedaviler uyguladığını,Almanyanın örnek alınması gerektiğini söyleyerek ve Türkiyede kimlere değer verildiğini görüyoruz diyerek aşağılamaya çalışması beni delirtti.Sizin gibi doğru bilgiler verseydi o şekilde karşılamazdım ve yine bizim için bir kayıp olmadığını düşünüyorum o şahısın.Ben bu konularda milliyetçiyim sırf yurtdışında okuyor diye Türkiyedeki doktorları aşağılayamaz.Zaten gerekli cevabı bilimsel olarak gerek siz gerek bir üye de vermiş tabi onlara yapacak açıklaması kalmamış.Doktorlarımızın teravileri hakkında bir arkadaş kendisine bilgi vermiş.Ben ise doktorlarımıza laf ettirmedim diye okumayan araştırmayan her şeyi hemen kabullenen bir cahil oluverdim hanımefendinin gözünde.Ben de bu ülkeye hizmet eden bir hakimim.Y.dışı fırsatlarımız olmuyor mu oluyor.Gitmemek benim tercihim fakat gitseydim de Türkiye’dekileri aşağılamaya çalışmaz aksine yüceltirdim.

Aneksenamunnn Aneksenamunnn Açtığın herhangi bi konuda banlanmadan hanım hanımcık yazıştığın oldu mu hiç 😀 Korona mevzusunda bile ceza almışın yahu durmuyor o çenen, karşı fikire tahammülün yok bır bır konuşmuşsun yine 😃

Neyse geçmiş olsun inş biran önce iyileşirsiniz..
Kız bu sefer yurt dışına gitmiş arkadaşımız bizim ülkenin doktorlarını aşağılamaya çalışınca dayanamadım ne yapayım.Ben de bu konuda banlanmak istemezdim çünkü korkularımı paylaşınca rahatlıyordum.
Doğru diyorsun banlanmadan rahat edemiyorum😂

cevabınız için teşekkürler🙂 turkiyede de herkese aynı tedavi uygulanmıyor. yasa ve ağirlık durumuna göre tedavi veriliyor. daha hafif vakalara hidroksiklorokin verilirken daha ağır olanlara ek olarak antiviral olan favipiravir veriliyor. hatta şu an ağır vakalara steroid de eklendi. artı yatan bir çok hastaya diğer ülkelerden farklı olarak kan sulandırıcı veriliyor (virüsün akciğerlerde tromboz eğilim yaptığı düşünülerek ki oldukça başarılı da olundu) .çok ağır vakalara hastalığı geçirmiş kişilerden alınan plazmalar da verilebiliyor aynen Almanyadaki gibi. tabi bu ilaçlar zamanla değişebilir. belki 1 hf sonra türkiye bu tedavileri değil başka tedavileri vereceğim der. belki iki hf sonra almanya ben hidroksiklorokin vereceğim der. virüsle ilgili bilgilerimiz arttıkça tedavilerimiz de değişecek. o yüzden kesin olarak şunu kullanmayın demek çok doğru değil bence
Cevabınız mükemmel sizin gibi açıklayabilecek bilgim olsaydı banlanmazdım.Ama delirtti bu kız beni.

Hep acaba olabilir mi dediğim şeyden bahsetmişsiniz. Acaba covid19un farklı mutasyonu farklı bölgelerde olabilir mi diye düşünüyordum. Genel olarak verdiğiniz bilgiler çok değerli, kendi adıma çok teşekkür ederim. Iyi ki bu platformdasınız, bundan sonra takibimdesiniz. 😊

Ben bu yazdiginizi simdi gordum, mahcup oldum, cok tesekkur ederim. :) Genel olarak bilimsel konularda Turkce bilgi eksikligi var, ben de bilgim dahilinde paylasmaya calisiyorum. Genelde boyle konulara bakis acim deniz yildizi hikayesi gibi, bir kisiye bile ulassa beni mutlu ediyor.

X