• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve Anksiyete Hastasiyim yardimmmm

sonsenabd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2010
389
6
96
A.B.D.
Kizlar yardimlarinizi bekliyorum....

24 Haftalik hamileyim .. Suana kadar hamileligim iyi gidiyordu . Ama son zamanlar artik iyice bunaldim . Ailem den uzaktayim . Hersey den etkilenir oldum .. Film izleyemez haber okuyamaz duruma geldim . Her kotu bir olay da benim de basima gelicek gibi hissediyorum . Hergun annemle konusuyorum . Sesinden mutlumu mutsuzmu hastami degilmi onu anlamaya calisiyorum . Gecen haftalar da biraz rahatsizligi var di .. Acaba bana soylemiyorlar mi durumu ciddimi diye dusunmekten kendimi alamiyorum ....Kafam da seneryolar uretiyorum . Hamilelikten once de bu boyleydi . hamileligimde iyice kotu oldum . Ne yapmam gerekiyor ne olur bir akil verin bana.....Annemi de biktirdim artik . hergun arayip anne iyisin degil mi diye soruyorum . En ufak bir kelimesinden seneryolar uretiyorum... Ne olucak benim halim :((

canım öncelikle tebrik ederim sağ salim kavuşursun inşallah bebeğine
böyle düşüncelerle hem kendini hemde bebeğini yorarsın
sana tavsiyem bişilerle oyalan mesela bebeğine yelek ör yürüyüşe çık alışveriş yap
insan hamilelikte hassas oluyor tabi daha duygusal ve endişeli oluyor
ama rahat olman çok önemli kendini boşuboşuna sıkıntıya sokma
engüzeli bebeğine bir oda hazırla kıyafetlerini eşyalarını şimdiden almaya başla
çünki ilerleyen aylarda dışarı çıkman zorlaşacak
kafanı başka şeylerle meşgul et
ben hamileyken gazete okumadım haberlere ve beni etkileyecek dizilere bakmadım
eğer bu durumla başedemiyorsan terapi almanı tavsiye ederim seni çok rahatlatıcaktır
çünki doğum sonrası bu endişelerin bebeğine yönelik olabilir ve heran ona bişi olacağı
korkusu seni sarabilir

canım öncelikle tebrik ederim sağ salim kavuşursun inşallah bebeğine
böyle düşüncelerle hem kendini hemde bebeğini yorarsın
sana tavsiyem bişilerle oyalan mesela bebeğine yelek ör yürüyüşe çık alışveriş yap
insan hamilelikte hassas oluyor tabi daha duygusal ve endişeli oluyor
ama rahat olman çok önemli kendini boşuboşuna sıkıntıya sokma
engüzeli bebeğine bir oda hazırla kıyafetlerini eşyalarını şimdiden almaya başla
çünki ilerleyen aylarda dışarı çıkman zorlaşacak
kafanı başka şeylerle meşgul et
ben hamileyken gazete okumadım haberlere ve beni etkileyecek dizilere bakmadım
eğer bu durumla başedemiyorsan terapi almanı tavsiye ederim seni çok rahatlatıcaktır
çünki doğum sonrası bu endişelerin bebeğine yönelik olabilir ve heran ona bişi olacağı
korkusu seni sarabilir

Tesekkur ederim ..Kafami dagitmaya calisiyorum . Dogumdan sonra acilen bir psikologa gitmeyi dusunuyorum.. Esim de bundan cok korkuyor bebege yonelik boyle dusuncelerimin de olmasi .. Insallah en kisa zamanda yardimm almayi dusunuyorum...

canım bende senin gibiyim malesef:( Bu durumdan çok rahatsızım ama yapacak birşey bulamıyorum bende yoğun olarak hamileyken başladı saçma sapan bir sürü düşünce bebeğim olduktan sonra iyice tavan yaptı. Evde bana birşey olur bebeğim tek kalırsa diye balkonu açık bıraktım ki balkondan girip bebeğimi kurtarırlar diye.Vasiyet yazdım bebeğime kim bakmalı , Dışarı çıktığımda ya bebeğimi kaçırırlarsa, kimseye misafirliğe bile gitmedim yok öperler hastalık geçer diye bunun gibi bir sürü örnek.. Daha sonra psikiyatriye gittim bebeğim 10 aylık falandı sanırım o bana 2 tane ilaç verdi ama emzirdiğim için kullanamadım görümcem psikolog onunla konuşmak rahatlattı beni. Sana da söylim belki faydası olur aklına böyle olumsuz düşünceler geldiğinde bunun kanıtı ne diye kendine sormalıymışsın kendi kendine çözebiliyorsun inan. Arada kötü olaylar izlediğimde yine saçma düşünceler sarıyor beni ama kontrol etmeye çalışıyorum. Eğer imkanın varsa bence hemen bir psikologla görüş doğru düşünme yöntemini öğrenmek için bebeğin olduğunda benim gibi olmanı istemem.. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

canım bende senin gibiyim malesef:( Bu durumdan çok rahatsızım ama yapacak birşey bulamıyorum bende yoğun olarak hamileyken başladı saçma sapan bir sürü düşünce bebeğim olduktan sonra iyice tavan yaptı. Evde bana birşey olur bebeğim tek kalırsa diye balkonu açık bıraktım ki balkondan girip bebeğimi kurtarırlar diye.Vasiyet yazdım bebeğime kim bakmalı , Dışarı çıktığımda ya bebeğimi kaçırırlarsa, kimseye misafirliğe bile gitmedim yok öperler hastalık geçer diye bunun gibi bir sürü örnek.. Daha sonra psikiyatriye gittim bebeğim 10 aylık falandı sanırım o bana 2 tane ilaç verdi ama emzirdiğim için kullanamadım görümcem psikolog onunla konuşmak rahatlattı beni. Sana da söylim belki faydası olur aklına böyle olumsuz düşünceler geldiğinde bunun kanıtı ne diye kendine sormalıymışsın kendi kendine çözebiliyorsun inan. Arada kötü olaylar izlediğimde yine saçma düşünceler sarıyor beni ama kontrol etmeye çalışıyorum. Eğer imkanın varsa bence hemen bir psikologla görüş doğru düşünme yöntemini öğrenmek için bebeğin olduğunda benim gibi olmanı istemem.. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

Cok tesekkur ediyorum ..Umarim gecer , canim ben Amerikada yim . Ingilizcem yeterli degil , zaten bu durum da ilacta kullanam .. Simdi de annem dogumda yanima gelecek o ona bisey olursa gelemezse . ucaga binerken bayilirsa offf offf .. bu dusunceler benim pesimi birakmiyor yaaa

Uçağa binemezse diye düşündüğün an bunun kanıtı nerde diye sor kendine hep kanıt bulmaya çalış o zaman biraz rahatlıyorsun. Ve mümkün olduğu o kadar evde vakit geçirme dışarı çık gez birşeylerle meşgul olunca unutuyorsun. Ne zaman yalnız kalsam canım sıkkın olsa başlıyor beynim bana oyunlar oynamaya o yüzden boş kalmamaya çalışıyorum.

Zeyon arkadasim , Bazen kendimi o kadar zavalli gibi hissediyorum ki . Ortda da bisey yokken birden mutsuzlasabiliyorum . Ya anneme bisey olursa diye ...Beynim benimle oyunlar oynuyor , seneryolar uretiyor , her gun birseyi takmaktan biktim artik , Esim elinden geldigi kadar yardimci oluyor , Garibim o da bikti artik . ben seneryolar uretirken sessiz kaliyor cevap vermeyince sen de biliyosun oyle olucak bak cevap bile vermiyorsun diye suclamalarda bulunmaya da basladim .. Dogumum 3 ay sonra hayirlisiyla bi kucagim alayim . Sonra ilac tedevisinie baslayacagim ....

hamilelik sürecinden ve sonrasından çok korkmaya başladım.2 yıllık evliyim ve 2 aya kadar da bebek planlıyoruz.bazıları hamilelik iyi gelcek daha iyi hissedeceksin diyor.ama böle şeyleri okuyunca da bende de böyle olursa diye çok korkuyorum.

hamilelik sürecinden ve sonrasından çok korkmaya başladım.2 yıllık evliyim ve 2 aya kadar da bebek planlıyoruz.bazıları hamilelik iyi gelcek daha iyi hissedeceksin diyor.ama böle şeyleri okuyunca da bende de böyle olursa diye çok korkuyorum.

Ben de hamilelikten once de vardi ..Hamilelik zamaninda da arti. Ama bu herkeste bir olacak anlamina gelmiyor .. Korkmana gerek yok , Herseye ragmen hamilelik cok guzel bir duygu ;)

Geçmiş olsun.
Sağlıcakla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inş.
Aramamak için çaba harcıyor musunuz gerçekten?
Eğer herşeye rağmen dur diyemiyorsanız kendinize,
bir yardım almanız faydalı olabilir, alıyor muydunuz bilmiyorum ama.
İnsan kendi kendine başa çıkamıyorsa birşeylerle, mutlaka yardım almalı bence.

Geçmiş olsun.
Sağlıcakla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inş.
Aramamak için çaba harcıyor musunuz gerçekten?
Eğer herşeye rağmen dur diyemiyorsanız kendinize,
bir yardım almanız faydalı olabilir, alıyor muydunuz bilmiyorum ama.
İnsan kendi kendine başa çıkamıyorsa birşeylerle, mutlaka yardım almalı bence.

Suan herhangi bir yardim almiyorum ... Ama tr gidince kesinlikle tedavi gorecegim .. Suan kafami dagitmaya ugrasiyorum .. Dogumuma az kaldi .. inasllah kazasiz belasiz . saglicakla melegimi kucagima alirim...

Back