• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim:) Sevgili Anne ve Anne Adayları Tecrübelerinizi İstiyorum

Hancock

Yanımda olmalısın senin yerin orası...
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.282
949
123
Sevgili Anne adayları ve Anneler dün öğrendim ki beta hcg 24,84'müş şimdi bu aşamadan sonra ne yapayım nasıl bir yol izleyeyim ? Yarın tekrar gidip bir kan daha verip değerime tekrar baktıracağım. Ama ne yapmam gerekiyor direk kadın doğumamı gideyim yoka sağlık ocağına 2 güne bir kan verip değer mi baktırayım ? O kadar hiç bişey bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum ki... Allah nasip ederse sağlıklı bir gebeliğim olursa inşallah tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Nasıl bir yol izleyeyim nerden başlayayım elimi kolumu nereye koycağımı bilmiyorum öyle bir heyecan ve tuhaf bir his var içimde ki. Allah isteyen herkese nasip etsin. :KK200:

Siz napmıştınız ilk duydugunuzda nasıl bir yol izlediniz. Hemen gitmeyip doktora az bekleyimmi yoksa kontrol mü ettiriyim. Doktora gittiğimizde neler yapılıyor ilk. Muayene nasıl oluyor tecrübeleri bekliyorum :)

Öncelikle hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 💜
Önce aile hekimliğinde kullanman gereken vitaminlerle ilgili bilgi al. Folik asit başlaman gerekiyor. Doktorum bana decavit adlı multivitamini vermişti. 5 haftalık olunca kese için kadın doğuma gidiyorsun. 2 hafta kadar sonra da kalp atışı için. Daha sonra bir sorun yoksa ayda bir kontrol oluyor. Kadın doğum doktorun yapılacak tahlilleri verecektir zaten. Bu süreçte ağır iş yapmıyorsun, bol bol dinlenmeye ve sıvı tüketmeye çalışıyorsun, ilişki bir süre yasak. Aklıma ilk gelenler bunlar 😊

Öncelikle hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 💜
Önce aile hekimliğinde kullanman gereken vitaminlerle ilgili bilgi al. Folik asit başlaman gerekiyor. Doktorum bana decavit adlı multivitamini vermişti. 5 haftalık olunca kese için kadın doğuma gidiyorsun. 2 hafta kadar sonra da kalp atışı için. Daha sonra bir sorun yoksa ayda bir kontrol oluyor. Kadın doğum doktorun yapılacak tahlilleri verecektir zaten. Bu süreçte ağır iş yapmıyorsun, bol bol dinlenmeye ve sıvı tüketmeye çalışıyorsun, ilişki bir süre yasak. Aklıma ilk gelenler bunlar 😊
Teşekkür ederim.. Geçen ay folik asit kullanmaya başladım vitamini doktora sorayım o halde. O vitaminler kilo aldırır mı ya :KK64:

Herkesin hamileliği kendine özel o yüzden bu şunu dedi onun bu haftada bebek varmış benim yok falan hiç takma. Kimisinin beta hcgs i hızlı artar kiminin ki az. Sen yarın değil bir gün sonra kan ver iki katına çıkmış mı bakılır. Kadın doğuma sonucunla git o sana kese bebek kalp atışı hafta sürelerini söylicek. Ben testi gördüm gittim kese bile gözükmedi. Kan verdim 2 gün sonra 1000 lerde çıktı 1 hafta sonra gel dedi gittim kese vardı. 2 hafta sonra gel hem bebk hem kalp atışı için dedi gittim ikisini de gördüm. Bu 3. Hamileliğim iki oğlum var tecrübenin everestini yaşamam lazım ama olmuyor. Kese gözükmeyince taktım. Bebek yok diye taktım. Sen yapma bunu kendine. Güzel bir kadın doğumcu bul. Hayırlı olsun tekrardan 🥰

Herkesin hamileliği kendine özel o yüzden bu şunu dedi onun bu haftada bebek varmış benim yok falan hiç takma. Kimisinin beta hcgs i hızlı artar kiminin ki az. Sen yarın değil bir gün sonra kan ver iki katına çıkmış mı bakılır. Kadın doğuma sonucunla git o sana kese bebek kalp atışı hafta sürelerini söylicek. Ben testi gördüm gittim kese bile gözükmedi. Kan verdim 2 gün sonra 1000 lerde çıktı 1 hafta sonra gel dedi gittim kese vardı. 2 hafta sonra gel hem bebk hem kalp atışı için dedi gittim ikisini de gördüm. Bu 3. Hamileliğim iki oğlum var tecrübenin everestini yaşamam lazım ama olmuyor. Kese gözükmeyince taktım. Bebek yok diye taktım. Sen yapma bunu kendine. Güzel bir kadın doğumcu bul. Hayırlı olsun tekrardan 🥰
Teşekkür ederim nasıl bir yol izlemem gerek nerelere gitmem kaç güne bir kan verilmesi doğru onu merak ediyor insan sıfır tecrübe sorablcek hiç kimse olmayıca heyecanlanıyor insan :D teşekkür ediyorumm

Teşekkür ederim nasıl bir yol izlemem gerek nerelere gitmem kaç güne bir kan verilmesi doğru onu merak ediyor insan sıfır tecrübe sorablcek hiç kimse olmayıca heyecanlanıyor insan :KK70: teşekkür ediyorumm
Dediğim gibi benim 3. Ama nescafe 2 tane içiyim mi diye doktora soruyorum. 100 tanede olsa sadece yolu kestirebiliyorsun bütün hamilelik süreçlerin farklı ilerliyor. Sen doktoru dinle kötü yorumları okuma sen inşallah 9 ay sonra annesin bu pozitiflikle günlerini geçir 🥰

Dediğim gibi benim 3. Ama nescafe 2 tane içiyim mi diye doktora soruyorum. 100 tanede olsa sadece yolu kestirebiliyorsun bütün hamilelik süreçlerin farklı ilerliyor. Sen doktoru dinle kötü yorumları okuma sen inşallah 9 ay sonra annesin bu pozitiflikle günlerini geçir 🥰
Amiiin inşallah teşekkür ederimmmm

Back
X