• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, işten çıkarılıyorum!

modaliza

Evli
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
115
1
118
29.05.2015 te işe başladım. Sigortam 10.07.2015 te başlatıldı. İşe başladıktan sonra 2015 Kasımda hamile olduğumu öğrendim. Şuan 23 haftalık hamileyim. Aralık ayında 4 gün raporluydum. 8-12 mart 2016 tarihleri arasında da raporum vardı. İşverenim sürekli işe gelmediğimi, bunun onlar için sıkıntı yarattıgını söyleyip beni işten çıkaracağını sözlü olarak bildirdi. Ne zaman dediğimde "bilmiyorum yerine birini ayarlıyorum o gelsin sen birkaç gün işi göster sonra çıkarsın" dedi. Hiç birşey demeden tamam deyip odasından çıktım. Benim haklarım nelerdir? Ne yapmam lazım?

beni de performansını beğenmiyoruz diyerek hamileliğimi öğrendikten bi kaç hafta sonra çıkarttılar. bildiğim kadarıyla hakların var, işe iade ve tazminat gibi. bide geç sigorta yaptıklarını sgk ya şikayet edersen birde ceza yerler

hamile olan birisini işten çıkartmanın cezası var hiçbir şekilde evrak kagıt imzalamayın zaten temmuzda bir yılınız dolacak sizde o zaman calısmak istemezseniz dogum ertesi çıkartsınlar tazminatınızla birlikte tabikiii...

Öncelik olarak direk noter yada SGK bakanlığını arayıp şikayet bildiriminde bulunuyorsunuz eger 1 yili doldurmadiginiz icin tazminat hak etmezseniz bile 4 aylık doğum izin paranızı alıyorsunuz işe iade davası açarak

Ben de 3.ayım da söyleyeceğim iş yerine :) benim de sigortam 7 ay geç başladı yani haklarım bir nevi öldü ama şimdi 6. ay da dolmuş olacak o yüzden bakalım neler olacak?

Ben de 3.ayım da söyleyeceğim iş yerine :) benim de sigortam 7 ay geç başladı yani haklarım bir nevi öldü ama şimdi 6. ay da dolmuş olacak o yüzden bakalım neler olacak?
benim bildiğim yasal olarak hamile olanı işten çıkartamıyorlar. Ayrıca doktor için vs izin vermek zorundalar

Konuyu geç farkettim fakat haklarınız için başvurmadıysanız hala başvuru hakkınız olduğunu belirtmek isterim. İşe iade davası için gerekli şartları taşıyor musunuz bilmiyorum ama zaten süreyi kaçırmış olmalısınız. Fakat bir yıl çalışmışlığınız olduğu için kıdem ihbar tazminatı ve diğer işçilik alacaklarınız için dava açma hakkınız var. Saygılar

Back