Hamileyim, işten çıkarılıyorum!

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
698
36
İstanbul
Merhaba,

Konuyu bu bölüme açtığım için özür diliyorum.

10 gün önce 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, şu an 6. Haftamdayım.
6 aydır çalıştığım işyerime - dürüst davranarak - hamileliğimi hemen söyledim. Oturup konuşmalıyız dediler, çıkartılacaktım tahmin ediyordum. Ancak, şu an yaşadığım şeyi beklemezdim.

Bu hafta başında kanamam oldu -ve anksiyete rahatsızlığım var, ilaç alamıyorum bilirsiniz- rapor verdi doktor.
Dediğim gibi hem kanama sebebi, hem de psikolojik yönü ile.

Raporumu söylediğim gün ilan yayınlamışlar. Görüşmeler yapılıyormuş.
Ve maaş günümüz geçmesine rağmen benim ücretim yatırılmamış.
Anksiyeteyi bilenler beni daha iyi anlayacaklardır. Bu durum inanılmaz bir stres yarattı.

Avukat hanımlarımız varsa lütfen bilgi ve yardım rica ediyorum.
Gerçekten ihtiyacım var.

Lutfen stres yapmayin cok olumsuz etkiliyor gebeligi .Kanamadan dolayı yatip dinlenmeniz lazim benim de cok kanamam oluyor paniklemeyin.Is kismina bir sey diyememem fikrim yok.

Lutfen stres yapmayin cok olumsuz etkiliyor gebeligi .Kanamadan dolayı yatip dinlenmeniz lazim benim de cok kanamam oluyor paniklemeyin.Is kismina bir sey diyememem fikrim yok.

Teşekkür ederim.
O kadar çok ağladım ki, elimden başka şey gelmedi.

Yabu ben 5 haftaliklen en yakinlarima bile söylemedim. Esim disinda kimse bilmiyoedu. Aceleniz ney is yerine duyurmak icin. Bekleyin azicik. Bi kalp atisini duyun bi riskli donemleri gecin. Cok acele etmissiniz.

Evet, anksiyete sebebiyle söylemek zorundaydım.
Ya da öyle bir hisse kapıldım, yanılmışım

Merhaba,

Konuyu bu bölüme açtığım için özür diliyorum.

10 gün önce 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, şu an 6. Haftamdayım.
6 aydır çalıştığım işyerime - dürüst davranarak - hamileliğimi hemen söyledim. Oturup konuşmalıyız dediler, çıkartılacaktım tahmin ediyordum. Ancak, şu an yaşadığım şeyi beklemezdim.

Bu hafta başında kanamam oldu -ve anksiyete rahatsızlığım var, ilaç alamıyorum bilirsiniz- rapor verdi doktor.
Dediğim gibi hem kanama sebebi, hem de psikolojik yönü ile.

Raporumu söylediğim gün ilan yayınlamışlar. Görüşmeler yapılıyormuş.
Ve maaş günümüz geçmesine rağmen benim ücretim yatırılmamış.
Anksiyeteyi bilenler beni daha iyi anlayacaklardır. Bu durum inanılmaz bir stres yarattı.

Avukat hanımlarımız varsa lütfen bilgi ve yardım rica ediyorum.
Gerçekten ihtiyacım var.
Hemen sgk ya yazin durumu mufettisler tepesine biner hamile kisiyi isten cikaramazlar

Canım bu kadar üzme kendini önemli olan senin Sağlığın iş yine bulursun . Zaten yasak hakkın bu şekilde işten çıkarılırsan mahkemeye başvurup işe iade isteme hakkın var .

Bunun ankaiyete ile ne alakasi var? Anksiyete bozukluğu olanlar bazi şeyleri kendilerine saklayamiyorlar mi bir sureligine?

İlaç kullanıyordum ve aniden bırakmak zorunda kaldığım için ağlama krizlerim vardı. İlaçların geri çekilme belirtisiymiş.
Sonuçta pişman oldum, belki de dürüst davranmamak, o anı kurtaracak yalanlar söylemek gerekiyordu.

İstifa falan derlerse imzalama. Hatta bir avukatla konuşmadan hiç bir şeye imza atma. İş mahkemesi senin yanında. Hamileyi işten çıkaramazlar. Bir de gerçekten acele etmişsin. Ben 5 haftalıkken sadece aileme söylemiştim.

Evet acele etmişim, kendim kaşındım

Back
X