• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim galiba, ne zaman ultrasona gitmeliyim? Yardim!

EsraCgvn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2022
6
4
1
35
Merhaba herkese. Buraya ilk defa yazıyorum umarım kendim için bilgi ararken ben de başkalarına yardımcı olabilirim.

Herhangi bir sağlık problemim yok, 33bucuk:) yasinda, 50 kg 167 boyundayim. Hic bir zaman 53 kg üzerine çıkmadım. Sağlıklı besleniyorum, spor yapıyorum. Adetim düzenli, üreme organlarimda hiç soru yaşamadım. Korunmayı bırakalı 2 ay oldu. 2. Kutu folik asiti bitirdim, demir takviyesi de alıyorum ve 2. Denememizde hamile kaldım sanırım.

6 ağustos son adetimin ilk günü ve 16 ağustos yumurtlama oldu ve o haftayı komple ilişki ile değerlendirdim. 31 ağustos ta hızlı test çift cizgiydi ve beta hcg 237 ydi. 3 Eylül de 850 çıktı. Doktor ultrason pek birsey göremedi 1-2 mm bir oluşum var ama rahmin kalınlığı gebelik olduğunu gösteriyor normalde bu sınırlara 3 ay adet olunmadiginda gelinir dedi. Hatta yumurtlama ve ilişki günlerimi söylediğimde, "gözün aydın o zaman erkek dedi. Tabi ki erken ama sperm hızı mevzusuna dayanarak söyledi sanırım. Florence da çok tatlı bit doktor beydi.

Evet kızlar 12 Eylül e randevu aldim Kolan hastanesi Eda Şahin doktora, sizce erken mi, ben mi kendi kendime boşuna seviniyorum? Kese ve kalp atışı görmek için ne zaman gitmeliyim?

İlk gebeliğim, çok garip hissediyorum. Mutluluk, kaygı, Korku, sevinç, heyacan, maddiyat korkusu... bana yardımcı olur musunuz?

Muhtemelen gittiğinizde kese görünse bile kalp atışı görünmeyebilir. Vajinal muayene ile bebeği görebilir ama kalp atışı olmadan gebelik var demiyorlar. Bir hafta sonra tekrar gel diyecektir. Eğer tekrar tekrar gitmek istemiyorsanız ya da gider girmez "hayırlı olsun" gibi bir şey duyma niyetiniz varsa randevunuzu en az 1 hafta erteleyn 😊

Benim beta değerim, 240 kusurdu. 10 gün sonra jinekologa git demişti asmdeki doktorum. Ama 10 gün sonra kalp atışını tam alamadı doktor. 3 gün sonra başka hastaneye gittim, orda 119larda duyuldu. 1 hafta sonra tekrar gittik, ideal sınıra ulaşmıştı. 20 gün sonra gidin bence.

İnşallah sağlıklı bir hamileliktir ve hayırlısı ile alinirsiniz kucağınıza 🤲🏻

Ben 7. Haftamda gitmistim tam hem keseyi hem kalp atisini duymustum. Buarada yumurtlama haftasini full iliskiyle gecirdiyseniz bence kiz bebek geliyor :)))

Çok teşekkürler herkese. Bir hafta daha erteleyecegim o halde. Ne kadar zormuş beklemek. İnşallah güzel haberler duyarim🙏🙏🙏

He anladim. Umari gittiginiz zamn keseyi de bebegide görürsünüz😍
amiin.umarım siz de sağlıkla görürsünüz bebişinizi😍 çok heyecanlıyım bir de ben daha 2 haftalıkken anladım belirtileri 3 haftalık olunca öğrendim o yüzden daha bir sabırsızım. döngüm de kısa 25 gün. adetim gecikince öğrenmeme rağmen çok erken gitmişim doktora.

amiin.umarım siz de sağlıkla görürsünüz bebişinizi😍 çok heyecanlıyım bir de ben daha 2 haftalıkken anladım belirtileri 3 haftalık olunca öğrendim o yüzden daha bir sabırsızım. döngüm de kısa 25 gün. adetim gecikince öğrenmeme rağmen çok erken gitmişim doktora.
Amin Allah razi olsun. Benim de 6 haftalik. 5 haftalikta belirtiler arttı bende. 19 nda randevum var sabırsızlıkla o günü bekliuorum

Amin Allah razi olsun. Benim de 6 haftalik. 5 haftalikta belirtiler arttı bende. 19 nda randevum var sabırsızlıkla o günü bekliuorum
benim de 24'ünde. doktor 17sinde dedi ama doktordan memnun kalmadığım için ve kalp atışını duyma ihtimalim arttığı için bir hafta sonrasına randevu aldım.

Aynnen benimde öyle, Iyi yapmışsınız. Hayırlı güzel sonuclar almak temennim
Benim de. İnşaallah hayırlı güzel sonuçlar alırız. Ben yine de dayanamadım sağlık ocağındaki doktora gittim kan verdim bugün sağlıklı gidip gitmiyo mu merak ettiğimden.

Back