• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim, doğum iznimden sonra sanırım işten cıkarılacagım dava hakkım doğar mı

partidevametmeli

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2025
14
8
1
Merhaba, bir firmada 2 yıldır çalışmaktayım. hamile kaldıktan sonra söylenilmese de üzerimdeki baskıdan anladım işten cıkarılacagımı. dün bir kadın iş görüşmesine geldi sanırım. ben dogum iznine cıkmadan önce benden işi öğretmemi isteyecekler fakat öğretmek istemiyorum çünkü bana kimse öğretmedi geldiğimde genel muhasebeyle iletişime geçip kendim öğrendim bunca işi. muhasebe evrak kayıt giriş çıkış personeller stoklar hepsi bende. yerine kendin birini bul sen gelince o gider demişti ama sonradan da buldugum kişiden vazgeçti. doğum iznimden sonra cıkarılırsam dava hakkım doğar mı ? ve yerime gelecek olan kişiye dogum iznimden önce işi öğretmek zorunda mıyıım ?

Merhabalar
1.doğuma gitmeden önce yerinize bakacak kişiye mi iş öğretmeniz istenecek ? bu size bağlı ya, zorunluluğunuz yok tabi
2.doğum izninden sonra işe döndün diyelim tazminatlarını vererek işten çıkarabilir. dava hakkınız var tabi. uğraşmanız lazım göze alırsanız kötü niyet tazminat davası açabilirsiniz. benim çok yakın bir erkek arkadaşımı işten çıkardılar. işyerine işe iade davası açtı. yaklaşık 2 senedir halen uğraşıyor. artık son aşamada ya işe geri alacaklar yada güncel rakamlar üzerinden tazminat ödeyecekler. örnek olması açısından yazıyorum.

Merhabalar
1.doğuma gitmeden önce yerinize bakacak kişiye mi iş öğretmeniz istenecek ? bu size bağlı ya, zorunluluğunuz yok tabi
2.doğum izninden sonra işe döndün diyelim tazminatlarını vererek işten çıkarabilir. dava hakkınız var tabi. uğraşmanız lazım göze alırsanız kötü niyet tazminat davası açabilirsiniz. benim çok yakın bir erkek arkadaşımı işten çıkardılar. işyerine işe iade davası açtı. yaklaşık 2 senedir halen uğraşıyor. artık son aşamada ya işe geri alacaklar yada güncel rakamlar üzerinden tazminat ödeyecekler. örnek olması açısından yazıyorum.
ben geri dönmek istemiyorum haklarımı bileyim ve uğraşayım yeter, çünkü bu muameleyi hak etmedim.

Back