• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Hamileyım ama saçımı da boyamak istiyorum

kamilisss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
499
0
31
ya benım bı sorunum var aylardır sacımı boyamak ıstıyordum bı ara tam nıyetlendım ama hamıs oldugumu ogrendım:CüvCüv:ya ınternetten falan arastırdım kımı bısı olmas dıyo kımı olur dıyo varmı hamısken sacını boyayanınız bıde benım canım cok mıdye ıstıyo ama gecen bı tv programında cıva oldugu ıcın yemeyın kesınlıkle dıyolar nabcam ya CADIARZU hıc canımın ıstedıgı bıseyı yıyemıyorum cokacimcoook mıdyede gunlerdır aklımdan cıkmıyooo

öncelikle size sağlıklı hamilelikler diliyorum...
saç boyama işi evet zararlı diyorlar,içinde kimyasal madde olduğu için tenden geçebilir...
kuaförlere göre sorun olmaz deniyor,ama bence
siz riske girmeyin derim...
bebeğiniz için katlanacaksınız bazı şeylere...
midye için birşey diyemeyeceğim,çünkü
hiç sevmem,hiç yemem ve hiç araştırmadım...
ama madem civa var bencede uzak durun...
anne olmak kolay değil,bazı şeylerde
fedakarlık yapamaya alışacaksınız....
sevgiler...

Midyeyi bilmem de ablam her iki hamileliğinde de saçını boyatırdı,röflesini yaptırırdı..
Yine de siz benim söylediklerime aldırmayın..:1no2:
Bence en güzeli doktorunuza danışın..şutarafagitti
Belki çok canınız çekiyor diye midye 1,2 tane yemenize izin verir,saç boyası konusunda sizi yönlendirir..
Allahım hayırlı,sağlıklı doğum nasip etsin inşallah:Saruboceq:

ya ben ne yapim..:çok üzgünüm:
şubatta röfle yaptırmıştım,haziranda hamile olduğumu öğrendim..
zaten 6ayda bir yaptırırdım..şu an 9.aya girmek üzereyim..diplerim iyice geldi.
ama fönle örgüyle idare ediyorum..
bence riske atmayın..
midye işine gelince..benimde canım çok istiyordu midye sosis filan..
bebeğim için yemedim.hala da yemiyorum..
songül ablanın dediği gibi biraz fedakarlık şart...:CüvCüv:

midye konusuna bişey diyemiceğim, hiç sevmediğim için aklımın ucuna gelmez ama senin canın istiyorsa bi dr. sor bakalım kolay kolay aklından çıkmaz şimdi
ama saç boyatmanı tavsiye etmiyorum canım
kimyasal maddelerden dolayı bebeğe zarar verebilir diye yaziyor benim okuduğum kitapda bende röfle yaptırmayı düşünüyordum ama hamile olduğumu duyunca hemen vazgeçtim
çok çok doğumdan sonra yaptırırım çokta önemli değil yani

sagolun yorumlarınız ıcın bencede en ıyısı ıkısınıde doktoruma danısmak

midye için birşey söyleyemem - bilmiyorum,ama aynı konu burada konuşuldu http://www.kadinlarkulubu.com/bilmeden-midye-yedim-t180620/index.html,ama saç için ben doktoruma sormuştum,çünkü kimi zararlı kimi zararsız olduğunu söylüyordu,doktorum bir sakıncası olmadığını söyledi,yine de ben az daha bekleyeyim dedim :) ,nolur nolmaz diye :)

Sana sağlıklı hamilelikler dilerim

canın bebeşini sağlılkla kucağına almayı diliyorum :emir_bebek:
ben hamileyken benim doktorum kesinlikle izin vermedi boyaya
kimyasal olmayan boyalardan boyuyayım dedim onada izin
vermedi bende boyamadım doğuma girdiğimde bembeyazdı
saçlarım neneler gibi ama olsun mutlaka doktoruna sor
izin vermesse sakın boyama :1hug:a.s.

merhaba,rabbim kucağına almayı nasip etsin inş.ben ilk zamanlarda çok midye yedim.zararı olmadı ama herşeyin aşırısı fazla tabiki.yinede dr.danışmanı tavsiye ederim.
saç boyamaya gelince sabret arkadaşım.saçıçımzda beyazda çıksa sabredecez.kimyalsal madde içerdiği için çok sakıncalı bence,bebeğin için bırak boşver.her anne doğallığıyla güzeldir.bebeğin zarar görmesin allah korusun.sevgiler

Bende bunu düşünüyordum. Hani bana sanki boya zarar verebilir ama diplere değdirmeden yapılan röfle zararlı olmaz gibi geliyor. Bende hamileyim bunu araştırdım internetten bir kadın doktoruna sormuş 12 haftadan sonra yaptırabilirsin zararı olmaz demiş. Bende doktoruma sorucam. sanırım şöyle bir 15 hafta falan olunca diplere değdirtmeden röfle yaptırabilirim izin verirse...
Sanıyorumki 12 haftaya kadar cilde değen herşey çocuğu etkiliyor mesela güneş kremini 12 haftaya kadar kullanma demişti doktorum. var bunda bişey demekki.

Buarada bu kadar canın istiyorsa bence 1- 2 tane ye. Sonuçta hamile olduğunu öğrenmeden yiyenler ne yapsın...

arkadaşım hamileler için bitkisel boyalar var kuaförlerde onlardan yaptırabilirsiniz.fakat renkleri çok sınırlı bitkisel olduğu için öyle sarı kızıl gibi tonlarda yaptıramazsınız.kahve tonları siyah falan ancak yaptırabilirsiniz.

saçlarınız ne renk bilmiyorum ama bence şöyle yapın.bitkisel bir boyayla kendi saç renginize en yakın bir renge boyayın doğuma kadar rahat edersiniz.öyle diplerim çıktı falan derdiniz olmaz

ben hamileliğimde saçımı boyatmadım dr um izin vermedi.:1no2:
diplerim çıktı kötü gözüküyordu ama göze alıp boyatanlar var.
şimdi doğum yapsam yine boyatmam .bence sende boyatma.bu arada kızım 19 günlükken gittim röflemi yaptırdım.:teytey:
allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:nazar:

Bu konuda gerçek anlamda bir araştırma yok sanırım çünkü çok araştırdım. doktorlar ısrarla asla boyamayın diyorlar ama hiç alakası yok diyen doktor röpörtajlarınada rastladım. Ünlü ve sosyetik kişilere baktığınızda çoğu hamileliklerindede asla boyalarını ihmal etmiyorlar. Hangisinin bundan dolayı anormal bir çocuğu olmuş hiç duyan varmı ben duymadım?
Ama yinede içinin rahat olması için her ihtimale karşı dayan derim. Hem hamilelik sonrasında saçına yeni şekil vs.. verdirerek kendini yenilemiş olursun. Şu sıralar çok güzel renkli bandanalar filan var onlarla süsleyerek diplerinide kamufle edebilirsin.
Midye konusundada çok canın çekiyosa başka benzeri bişeyi gözünü kapatıp midye yediğini hayal ederek ye... Belki işe yarar. Bebeğinin sağlığı önemli.Ama yine olmuyo dersen doktoruna danış bakalım mesela sadece 1 tane yesen belki bişey olmaz diyebilir.
Sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı sıhhatli bebecik dilerim şimdiden... :ecrin_bebek:

bu konu icin dr sormustum 3aydan sonra boyaya bilirsin demisti boyadim bir sorun olmadi midye konusunda fikrim yok dr sorsan daha iyi

ben de ilk 3 ay boyamamak lazımmış diye duymuştum, hatta ilk 3 makyaj bile yapmayın diyorlar ama ünlüler hem saç boyatıyorlar hem çok ağır makyaj yapıyorlar ama onların kullandıkları ürünler özeldir belki bilemiycem...

canım boya konusunda fikrim yok,zararlı diyorlar ama benim arkadasımın hamileliği boyunca yediği midyenin haddi hesabı yok,masallah kızı 3yasında ve hiçbir sorunu yok ama yinede seni etkilemeyeyim sen yinede doktoruna danış
sevgiler
a.s.

ben ilk doğumumda böyle şeylere çok dikkat etmiştim,saçımı boyatmadım ama dr mada sormamıştım bile,yani anlıycan bana göre bakımsız görünüyordum,kilolarda cabası.2. hamileliğimde aynı dr ma gitmiştimnapmalıyım diye sormuştum,kendini iyi hissetmende çok önemli organik boyalardan boyatabilirsin demişti.kilolarımada dikkat ederek çok güzel ve bakımlı bir hamilelik geçirmiştim ve kendimi iyi hissediyordum.zaten doğumdan sonrada gelen giden sağolsun baya fırsatım oladı iyiki boyatmışım.bebeğimlede ilgili bi sorun yaşamadım allaha şükür.midye konusunada gelince çok canın istiyordur eminim bence 1tane yemelisin,çünkü canı isteyipte yemeyenlerden doğum lekeleri hakkında hikayelerde duymuştum.

sağlıklı hamilelikler dilerim.boya konusunda organik boyalar var hamileler için satılıyor.sen midye yiyemediğin için üzülüyorsun.ben diyetteyim şekerden dolayı hiçbirşey yiyemiyorum inşallah tek sıkıntın bu olsun allah kucağına almak nasip etsin

Back