Hamileyim ama okumak istiyorum...

"cocuk için hiçbir hazırlıgım yok.dogrusu bu duruma kendimi hazır hissetmiyorum

lütfen cocogu veren allah rıskınıda verir cümleleri yazmayın cünkü yetimhaneler bu gibi düşüncelli insanların eseri..

ilk basta kendime iyi bir meslek sonra cocuga iyi bir gelecek...sonra cocouk mantıgıyla
bakıyorum olaya...bu yüzden bu hafta içinde kürtajı düşünüyorum
"

bence sen kararını vermişsin ve sadece destek arıyorsun.Senin hayatın tabii ama ben olsaydım aldırmazdım, Allah nasip ederse seneye bebek düşünüyoruz biz ve bunun için de tedbirimizi alıyoruz ama buna rağmen olursa da aldırmayı düşünmem.
ben odtü mezunuyum(çok zor bir okul olduğu için yazdım yanlış anlaşılmasın). aynı dönemdeki çok yakın bir arkdaşım 1.sınıfta çocuk sahibi oldu. 1 yıl dondurdu sonra yaz okullarında üstten ders alarak bizimle birlikte bitirdi. Bir de hep yanında olmak istiyorsun ya çalışan anne için mümkün değil bu canım malesef hakkında hayırlısı

Son düzenleme:
Canim bende senin gibi düsünüyorum. Kendi ayaklarinin üstünde durmadan cocuk asla. Ama olmusla ölmüse care yoktur. Böyle düsünmeme ragmen, kürtaji kesinlikle düsünmezdim ben. Bebegine kiyabilirmisin? Sen cocukla okulu bir arada yürütmeye bak canim.Yorucu olacaktir belki ama imkansizi tanimam ben bu hayatta.

Basarilar diliyorum.

Ya darılmaca kızmaca yok. Bu devirde yüksek lisans bitirmek, iki üniversite bitirmek bile iş bulmaya yetmiyo.

Ya o çocuğu aldırdığın halde iş bulmazsan?

Hiç bu yanını düşündün mü olayın ( Bu arada umarım gönlüne göre güzel bir iş bulursun, sakın yanlış anlama)

karnındaki bebeğin hayatını elinden almaya ne hakkın var ?
saydıklarının hiç biri engel değil o bebeğin doğmasına.pişman olursun hem de çok.kucağına al bebeğini ne pahasına olursa olsun.

kendinece cok haklisin
o cocuga gelecek sunmak gerekiyor ayrica bu devirdede senin gibi düsünen cok insan yoktur
ama hamile kalipta kurtajida düsünen yoktur cünki onu veren bize yüce yaradanim
kac haftalik hamilesin bilmiyorum ama oda nekadar nokta kadar olsada can tasiyor
bence yinede senin fikrin ama ben olsam aldirmazdim
ayrica rizk felan demyin demissin ben okadar sey duyorumki canim yada izliyoruzda bebegini aldiranlarinda sonu planladigi gibi gitmeyende var
sonradan allah aratiyorda bunari pek duymak istemiyorsun sanirim ama malesef bunlar
gercekler ayrica kürtajin nekadar günah olduguna girmiyorum bile eminim sende bunun bilincindesin
hakkinda hayirlisi ne diyim

bende okulu bitirdiğimde iki çocuk annesiydim ...başladığımda da tek çocuk annesi...allah kolaylığını veriyor...aldırmayı düşünme bence...annelik basit bişey değil...:CüvCüv:

canım 6 senelik evliyim halaçocuk yapmayı düşünmüyorum hatta belkideolmuyor denemediğimiz için bilmiyorum yada ben istediğimde mevlam vermiycek bilemem ama hamile kalırsam doğururum niyemi "Allah istemeden hiçbir can olmaz ol demişki olmuş onun verdiğine nasıl istemem dersin" hangi ruh haliyle yazıyosun bunları bilmiyorum ama yüksek öğretim devam ettiren insanların çoğu okurken çocuk yapar doktorlara bak örneğin yadaproflara hiçbirinede bakma sen kendine bak o senden eşinden ama istemiyosan sana tavsiyem bir an önce aldırmam bildiğim kadarıyla 5 haftalık olunca kalbi atmaya başlıyor zaten vebalin büyük dahada büyükleştirme a.s.

eger hazır degılsenız sakın ne olursa olsun dogurmayın
annelık duygusu yuzunde yeterınce dolmus yetımhaneler
bu sızın ıcın demedım ama gercekdende maddı manevı hazır degılsenız ona gelecek veremıyceksenız aldırın
yasınız genc gene anne olursunuz ama dogru zamada olsun sızın saglam temelınız yok ıken bebekle yuklenmeynı ustune cokmesın sonra aldırın dıyom agızdan cıkan bı kelıme cok zor tabıkıde ama sartlarınız uygun degılse onu gelecegını dogurmakla degılde belkı aldırmakla daha ıyı yaparsınız...
buda annelık duygusudur ..
3 kez kararlı olursunuz aldırmaya gıdersınız ama o masada onu aldırmadan donersınız

bir gelecek hazırlamadan çocuğa hayır diyorsun....çocuk olduğunda onu kimseye bırakıp büyütemem ben bakmak istiyorum diyorsun...çocuğa gelecek diplomayla hazırlanmıyorki..doğumdan önce çalıştığın bir kaç yılında buna bir faydası olmaz bu bir gerçek..bırak geleceği ancak olsa olsa bir yaşına kadar ki masrafını kenara koyarsın...ne yapmak istiyorsun?buna kafanda bir netlik kazandırmalısın bence...
benim fikrim doğurmandan yana..doğurursun allahın izniyle...sonra ne yapmak istersen yaparsın..paşa gönlün bilir...belki ikinci bir şansın olmayabilir!!!!!!!!

neden genc yasta anne olmanın avantaj oldugunu düşünüyorsun...?

hem iki cocuk istediğim için hemde gencken daha kuvvetlidir insan,daha gucludur..şimdi yası geckin anneler alinmasin bu lafima da bu benim şahsi görüşüm..genc anneler çok hoşuma gidiyo arkadas gibi oluyorlar..
ben 25 yaşındayım evlenmeme en az 2 sene var oldum mu 27 e birazda evliliğimin tadını cikariyim desem 30 olurum Birinci'yi yaptim onu buyuttum geldim 33-34 yasına ikinciyi de istiyorum..
dediğim gibi kendi acımdan konusuyorum,kendi hayalimden bahsediyorum..
ama genc anneler çok hoş oluyo dinamik oluyo yani ne biliyim iste daha iyi oluyo :)))

artık bu başına gelmiş bişey düşünmüyomuşsun ama olmuş
önce bi araştır istersen kürtaj nasıl oluyo çocuk ne şekilde alınıyo anne karnından bunun vebalini kaldırabilirmisin ona göre kararver çok kolay bi durum değil
yetimhane örneğide bambaşka bi boyut

Iyi bir gelecek sadece diploma ile olmuyor ki arkadasim. yeni evet egitim kesinlikle cok onemli ki bunun en siddetli savunucularindan biri de benimdir heralde ama ben cocugu buna engel olarak gormuyorum arkadasim.
bu biraz kolaya kacmak bana kalirsa, sen universteyi bitirdiginde cocugun yaklasik 4 civarinda olcak. ve sen hala ona iyi bi gelecek zaten hazirlayabilirsin.
4 yasina kadar cocugun maddi anlamda en cok annesine ihtiyaci vardir zaten, eger parasal anlamda bakiyorsan zaten universtyi bitirene kadar para kazanamayacaksin..
bana kalirsa ilk hamileligin kiyma derim.
hem simdi egitimin icin cocugundan vazgecersen ilerde baska bi sebeple egitimini biraktiginda bunun icin cocugumdan vazgectim deyip oldukca vicdan yapabilirsin.
yani aslinda 4 senelik dusunme olayi lutfen, bunun sorumlulugunu kaldirabilecek misin? ne bileyim her zama aklini kurcalamicak mi eger olsaydi simdi su yasinda olcakti seklinde?
yaklasimlarin guzel mantikli elbette ama, farkli bir mantik.. bir de baska mantiklardan bakmaya calis olaya.
umarim dogru kararlar verirsin.

sanki mağazadan bir şey almışsınız da,ben bunu giyersem hayatım böyle değişir....
ilerde bu beni şöyle etkiler diye yazıyorsunuz...
kusura bakmayın da bir eşyadan veya başka birşeyden bahsetmiyoruz...
bir candan bahsediyoruz...
okumak istemeniz güzel tabiki,ama okumak için , kariyer içinde bir cana kıyılmaz herhalde....

çocuğunuzun geleceğini düşünmek ona göre kendini ayarlamak çok güzel ...
ama sizin için bu geçerli değil....çünkü bunlar bebek yokken pilanlanır...
eğer bebek gelmişdede yok zamanı değil şimdi olmaz değipte aldırmak ne kadar mantıklı bir türlü anlamıyorum....

birde yetimhane örneğine çok kızdımlmaz:
neden hemen aklınıza yetim hane geliyor...
okadamı kötü durumdasınız yani...

yetimheneye verilen çocuklarla şuan sizin bebişinizin arasında ne gibi bağ var anlamadım....(çok alakasız bir örnek)

siz mantıkla dediniz bende mantıkla cevapladım...
son olarak şunuda vurgulayayım...
kariyer için bebeklerini aldıranları hiç mantığım almıyor....
aldır diyenleri hele hiç almıyor....
akumak için, kariyer için cana mı kıyılır...bumu mantıklı olan....

eğer ki çocuk istemiyorsanız daha iyi koruncaktınız... kusura bakmayın ama kürtaj benim gözümde cinayetten başka bir şey değildir... Allah'ın verdiği bir canı aldırmaktan söz ediyorsunuz... anne olabilmek için çırpınan gözyaşı döken bir sürü insan varken okumak için aldırmak çok mantıksız..girersiniz sınava,olmadı bir yıl dondurursunuz..çalıştığınız zaman ayrı kalmıcakmısınız çocuğunuzdan...yine kreşlerde,bakıcılarda büyücek çocuğunuz..değişen bir şey olmucak yani...

vereliniortak

annelik kutsal buna tamam, ama hazır değilseniz? daha 5 aylık yeni bir evlilik, tam birbirinize alışma ve evliliğin tadını çıkarma dönemi... üstelik okul olayı var... kürtaj olun olmayın diyemem, ama çok erken bence çocuk için. yani sizin yazdıklarınızdan bu sonuca vardım. çünkü hazır değilsiniz ve ileride vazgeçtikleriniz için pişmanlık duyup bunun sorumlusu olarak anne olmayı görebilirsiniz. (bu bir sürü insanın başına gelen bir şey)
dünyaya getirebilirim aynı zamanda okul da okurum, kariyer de yaparım cesaretini gösterebilirsiniz en güzeli o ama.... önemli olan önce sizin hayatınız diye düşünmekteym. (diğer üyeler tarafındfan bencillikle suçlanmam umarım)

abımın 10aylık bebegı var..yengemde abımde ıyı maaslar alıyorlardı ve guzel gecınıyorlardı..hamıle oldugu ıcın yengem ızın aldı ısten..gecen sene ızınlıydı bu sene de ızın aldı kendı buyutmek ıstıyor..ama sımdı eve tek maas gırmeye basladı tabıı bu durumda onları zorlamaya basladı..ve yengmde abımde (her anne baba gıbı) cocukları ıcın en ıyısını ıstıyor..ızmır de en ıyı dedıgımız okul ozel bır okul ve dunya para..fakat bızımkıler de cocugun oraya gıtmesını ıstıyor..veya ılerde belkı yurtdısına gondermek..o yuzden de gecen gun yengem gıttı bebegın adına hesap actırdı ve o hesap numarasını hem kendı aılesındekı herkese hemde bızım aıledekı herkese verdı..butcenız ne kadara uygunsa ne zmn ıcınızden gelırse bu hesaba para yatırın dedı..kıyafet oyuncak almayın dedı oraya verıcegınız parayı buraya yatırın dedı..en kotu gunde 1tl yatırın dedı..hıc fark etmez dedı..sımdı o hesapta bebegın adına para bırıkıyo..ısterlerse okul ıcın kullanırlar ısterlerse dokunmazlar ona verırler o onların bılecegı ıs..ama en azından mantıklı..
sen de sımdıden kenara gunde 1tl atsan veya bozuk paralarını bı kumbarada bırıktırsen fln bıle kar kardır..ıstersen o paraylada okurken bebegın ıcın kadın tutarsın,boylelıkle hem okursun hemde annelıgın keyfını cıkarırsın...yerimseniben

her aile düşünüldügü gibi destek cıkan yavrusuna sahip olan aile olmuyor..ama iyi bir gelecek sunmadanda nasıl cocouk sahibi olunurki...

Ailelerinizden destek çıkmasa bile eşin var, eşin destek olur eminim, sen saldım çayıra mevlam kayıra mantığında çocuk büyütecek biri değilsin mesajından taşıdığın endişe belli oluyor, bu endişeyi taşıyan biri çocuğunu iyi bir gelecek sunar, en azından gayret gösterip elinden geleni yapar değil mi? yerimseniben

Evet bu da doğru, evlenince bu tür durumlar çok yaşanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…