- 22 Kasım 2012
- 100
- 46
- 298
- Konu Sahibi Beyaz_Lilyum
-
cuucuuk ve MaviSevda
Hanımlar; öncelikle paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim
diş kontrollerimi, dolgularımı filan kısa süre önce yaptırdım ama hamilelikte yine sorun olur sanırım çünkü benim dişler zaten çok sağlam değil birde o zaman ki kalsiyum kaybı ile ne olur bilmiyorum ama yoğurt süt filan takviye ederim inşallah
Fakat en son kadın doğumcuya kontrol için gideli 1 yıl oldu... verdiğiniz bilgiler üzerine bu ay hamile olmazsam gideceğim ve gereken testlerimi yaptıracağım...
Eşiminde ben gibi kontrolden geçmesi gerekirmi acaba......??? bayanlar bu konularda daha rahat oluyor da erkekleri bilmiyorum henüz sormadım bu konuyu.!!!!!!!!!!!!
mutlaka doktora gitmelisin canım ama hamile kalamıyorum düşüncesiyle değil şöyle açıklayayım sana..
öncelikle korunmasız 1 yıl düzenli ilişki sonrası çocuk olmuyorsa olmamasının nedeni araştırılmaya başlanır,ama eğer zamanla yarışılıyorsa mesela menapoza yaklaşmak,başka bir rahatsızlık vs o zaman bu süre beklenmez..
senin soruna gelince her ama her zaman planlı gebelik çok değerlidir..hamile kalmayı düşünenlerin doktora başvurmaları çok değerlidir.ama bu bi sorun varsa vakit kaybetmekten başka şeyler yüzünden de gerekli..
örneğin;bir miyomun senin hamile kalmanı engellemekten daha sık olarak hamile kaldığın takdirde bebeğini düşürmesi ihtimali var ya da aynı şekilde belirti vermeyen bir enfeksiyonun,bir rahim perdesinin...
bundan başka bir de sistemik hastalıklar var..mesela tiroid hormonlarına mutlaka baktırmalısın,şekerini ölçtürmelisin eğer bi sorun varsa bu değerlerin düzeltildikten sonra hamile kalman ikiniz için daha iyi olacaktır:)
bir de dişçiye gitmeni öneririrm.zira hamile kaldıktan sonra lokal anestezi antibiyotik zararlı o yüzden içten içe çürümeye başlayan dişlerin varsa yaptırırsın
aklıma bunlar geldi öncelikle,lütfen aksatma :)
Merhana bnde 6aylık evliyim ve hamile kalmak istiyorum 2gün oldu karar vereli ve bnde doktora gitsem mi diye düşünüyorum ama karar veremedim
bende 6 aylık evlıyım ve 6 aydan berı çocuk istıyorum bu ay doktora gıttım herşey normal dedı folik aıt verdı gönderdı ama ben yıne de korkuyorum adetıme 1 hafta var ve belirtıler başladı moralimi bozuyor bu durum ama yınede allahtan hayırlısını istıyorum . bence sende gitmelisin çünkü hormonlarınla alakalı bı eksık veya fazla cıkması bebek açııından zararlı oluyormuş.bende troid çıktı ama ilaclık bı deger değiğl dedı yınede gelecek ay tekrar bakalım dedı ona göre verelım dedı . senınde gitmen ii olur
Merhana bnde 6aylık evliyim ve hamile kalmak istiyorum 2gün oldu karar vereli ve bnde doktora gitsem mi diye düşünüyorum ama karar veremedim
gitmelisiniz... faydası olur zararı olmaz... hem kontrol amaçlı hemde bir sorun varsa erken müdahale için... sonuçta gitmeden bilemeyiz boşa bekleyip beklemediğimiz...
Cnm bn gittim doktora ama bebek için deil doktor muayene etti ve sağlıklısın bebek için engelin yok dedi smear testi yaptırdım ama bilmiyorum bu ay beklicem adetim bitelim 4 gün oldu ve 2 gündür devam edioruz 14 ve 19 ocak yumurtlama dönemim rabbim inş basio eder
yazılanların hepsini okuyamadım ama....ben de bişeyler yazayım.
Mutlaka hamilelik öncesinde bazı tetkikler yaptırın. Doktorlar bunu önemsemeyecektir. Bir smear testi ve kan testi yapıp tamam sorun yok diyecekler. Ancak;
1. Mutlaka ultrasonla kist taraması yaptır. Herhangi bir kist var mı yok mu diye açıkça sor.
2. Ayrıca kan pıhtılaşması testi var onu mutlaka yaptır. Hala insanlar "2 düşükten sonra yapılır" diye ahkam kesiyorlar. Eğer gittiğin doktor bu tarz bişey söylerse başka doktora git .çünkü bu pıhtılaşma problemleri yüzünden sıkıntı yaşayan çok kişi var. Bu bir genetik testtir. Kanla bakılır. Yüksek ücretli de değil.
3. Idrar yolunda veya yumurtalıklarında iltihap olmadığını netleştir.
4. Tam kan testi. (t değerleri) ayrıca toxoplazma.
Ben diş hekimine de gitmiştim. özellikle gebelik düşünüyorum ona göre bakın :) demiştim. şimdi de mide sıkıntıları çekiyorum.(mideme de baktırsaydım :)) çünkü hamilelikte çok fazla ilaç kullanılıyor.
Yazdıklarım zor gelmesin hepsi bir günlük iş. Sonrasında içiniz rahat olur. Ben ilk gebeliğimde önemsememiştim. Düşük yaptım. Kan pıhtılaşması problemim varmış meğer.
Herşey gönlünüzce olsun...
yazılanların hepsini okuyamadım ama....ben de bişeyler yazayım.
Mutlaka hamilelik öncesinde bazı tetkikler yaptırın. Doktorlar bunu önemsemeyecektir. Bir smear testi ve kan testi yapıp tamam sorun yok diyecekler. Ancak;
1. mutlaka ultrasonla kist taraması yaptır. Herhangi bir kist var mı yok mu diye açıkça sor.
2. Ayrıca kan pıhtılaşması testi var onu MUTLAKA yaptır. Hala insanlar "2 düşükten sonra yapılır" diye ahkam kesiyorlar. Eğer gittiğin doktor bu tarz bişey söylerse başka doktora git .Çünkü bu pıhtılaşma problemleri yüzünden sıkıntı yaşayan çok kişi var. Bu bir genetik testtir. Kanla bakılır. Yüksek ücretli de değil.
3. İdrar yolunda veya yumurtalıklarında iltihap olmadığını netleştir.
4. Tam kan testi. (T değerleri) Ayrıca Toxoplazma.
ben diş hekimine de gitmiştim. Özellikle gebelik düşünüyorum ona göre bakın :) demiştim. Şimdi de mide sıkıntıları çekiyorum.(mideme de baktırsaydım :)) Çünkü hamilelikte çok fazla ilaç kullanılıyor.
Yazdıklarım zor gelmesin hepsi bir günlük iş. Sonrasında içiniz rahat olur. Ben ilk gebeliğimde önemsememiştim. Düşük yaptım. Kan pıhtılaşması problemim varmış meğer.
herşey gönlünüzce olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?