• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikten Önce Kontrol İçin Doktora Gitmek Gerekli midir?

cuucuuk ve MaviSevda
Hanımlar; öncelikle paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim :34:

diş kontrollerimi, dolgularımı filan kısa süre önce yaptırdım ama hamilelikte yine sorun olur sanırım çünkü benim dişler zaten çok sağlam değil birde o zaman ki kalsiyum kaybı ile ne olur bilmiyorum ama yoğurt süt filan takviye ederim inşallah

Fakat en son kadın doğumcuya kontrol için gideli 1 yıl oldu... verdiğiniz bilgiler üzerine bu ay hamile olmazsam gideceğim ve gereken testlerimi yaptıracağım...
Eşiminde ben gibi kontrolden geçmesi gerekirmi acaba......??? bayanlar bu konularda daha rahat oluyor da erkekleri bilmiyorum henüz sormadım bu konuyu.!!!!!!!!!!!!

Canım bence de eşin konusunda çok acele etme..çünkü bir yıl geçtikten sonra eşler için test istiyorlar.Sen neredeyse yeni başlamışsın bebek düşünmeye.Daha öncede dediğim gibi biliyorum biraz zor kafaya takmadan yaşamak ama çok sıtres etme..

Merhana bnde 6aylık evliyim ve hamile kalmak istiyorum 2gün oldu karar vereli ve bnde doktora gitsem mi diye düşünüyorum ama karar veremedim :(

mutlaka doktora gitmelisin canım ama hamile kalamıyorum düşüncesiyle değil şöyle açıklayayım sana..

öncelikle korunmasız 1 yıl düzenli ilişki sonrası çocuk olmuyorsa olmamasının nedeni araştırılmaya başlanır,ama eğer zamanla yarışılıyorsa mesela menapoza yaklaşmak,başka bir rahatsızlık vs o zaman bu süre beklenmez..

senin soruna gelince her ama her zaman planlı gebelik çok değerlidir..hamile kalmayı düşünenlerin doktora başvurmaları çok değerlidir.ama bu bi sorun varsa vakit kaybetmekten başka şeyler yüzünden de gerekli..

örneğin;bir miyomun senin hamile kalmanı engellemekten daha sık olarak hamile kaldığın takdirde bebeğini düşürmesi ihtimali var ya da aynı şekilde belirti vermeyen bir enfeksiyonun,bir rahim perdesinin...
bundan başka bir de sistemik hastalıklar var..mesela tiroid hormonlarına mutlaka baktırmalısın,şekerini ölçtürmelisin eğer bi sorun varsa bu değerlerin düzeltildikten sonra hamile kalman ikiniz için daha iyi olacaktır:)
bir de dişçiye gitmeni öneririrm.zira hamile kaldıktan sonra lokal anestezi antibiyotik zararlı o yüzden içten içe çürümeye başlayan dişlerin varsa yaptırırsın

aklıma bunlar geldi öncelikle,lütfen aksatma :)

merhaba arkadaşım bende aynı durumdan muzdaribim şu günlerde. evlendiğim günden beri bebek istıyoruz ama bi türlü muradımıza eremedik . doktora gitttim rutin bir kontrol yaptırdım kadınsal değerlerımde bir anormallik yok ama troid hormonum azda ola fazla çıktı ama doktor ilaca gerek yok dedı onun dışında adetim gayet düzenli hatta bu ay yumurtlamışşın dedı doktor . ilac gerektıren bı tedavi göremiyorum bu ay hayırlı haberlerını beklıyorum dedı ama benım içimde hiç umut yok adetıme 1 hafta kaldı ve belırtılerım başladı allah hepimizin hakkında hayırlısını versin

Merhana bnde 6aylık evliyim ve hamile kalmak istiyorum 2gün oldu karar vereli ve bnde doktora gitsem mi diye düşünüyorum ama karar veremedim :(

bende 6 aylık evlıyım ve 6 aydan berı çocuk istıyorum bu ay doktora gıttım herşey normal dedı folik aıt verdı gönderdı ama ben yıne de korkuyorum adetıme 1 hafta var ve belirtıler başladı moralimi bozuyor bu durum ama yınede allahtan hayırlısını istıyorum . bence sende gitmelisin çünkü hormonlarınla alakalı bı eksık veya fazla cıkması bebek açııından zararlı oluyormuş.bende troid çıktı ama ilaclık bı deger değiğl dedı yınede gelecek ay tekrar bakalım dedı ona göre verelım dedı . senınde gitmen ii olur

bende 6 aylık evlıyım ve 6 aydan berı çocuk istıyorum bu ay doktora gıttım herşey normal dedı folik aıt verdı gönderdı ama ben yıne de korkuyorum adetıme 1 hafta var ve belirtıler başladı moralimi bozuyor bu durum ama yınede allahtan hayırlısını istıyorum . bence sende gitmelisin çünkü hormonlarınla alakalı bı eksık veya fazla cıkması bebek açııından zararlı oluyormuş.bende troid çıktı ama ilaclık bı deger değiğl dedı yınede gelecek ay tekrar bakalım dedı ona göre verelım dedı . senınde gitmen ii olur

Cnm bn gittim doktora ama bebek için deil doktor muayene etti ve sağlıklısın bebek için engelin yok dedi smear testi yaptırdım ama bilmiyorum bu ay beklicem adetim bitelim 4 gün oldu ve 2 gündür devam edioruz 14 ve 19 ocak yumurtlama dönemim rabbim inş basio eder

gitmelisiniz... faydası olur zararı olmaz... hem kontrol amaçlı hemde bir sorun varsa erken müdahale için... sonuçta gitmeden bilemeyiz boşa bekleyip beklemediğimiz...

Cnm bn gittim doktora ama bebek için deil doktor muayene etti ve sağlıklısın bebek için engelin yok dedi smear testi yaptırdım ama bilmiyorum bu ay beklicem adetim bitelim 4 gün oldu ve 2 gündür devam edioruz 14 ve 19 ocak yumurtlama dönemim rabbim inş basio eder

anladım canım orun olmamasına cok sevındım benımde bu ay bı garıp hallerım var ama umutlanmak istemıyorum . kasıklarıma agrı aplanıyo sık idrara cıkıyorum bı yere okumuştum hamılelik belirtılerınde bunlarda varmış ama allah hayırlısını naıp etsın tüm isteyenlere inşallah

yazılanların hepsini okuyamadım ama....ben de bişeyler yazayım.
Mutlaka hamilelik öncesinde bazı tetkikler yaptırın. Doktorlar bunu önemsemeyecektir. Bir smear testi ve kan testi yapıp tamam sorun yok diyecekler. Ancak;
1. mutlaka ultrasonla kist taraması yaptır. Herhangi bir kist var mı yok mu diye açıkça sor.
2. Ayrıca kan pıhtılaşması testi var onu MUTLAKA yaptır. Hala insanlar "2 düşükten sonra yapılır" diye ahkam kesiyorlar. Eğer gittiğin doktor bu tarz bişey söylerse başka doktora git .Çünkü bu pıhtılaşma problemleri yüzünden sıkıntı yaşayan çok kişi var. Bu bir genetik testtir. Kanla bakılır. Yüksek ücretli de değil.
3. İdrar yolunda veya yumurtalıklarında iltihap olmadığını netleştir.
4. Tam kan testi. (T değerleri) Ayrıca Toxoplazma.

ben diş hekimine de gitmiştim. Özellikle gebelik düşünüyorum ona göre bakın :) demiştim. Şimdi de mide sıkıntıları çekiyorum.(mideme de baktırsaydım :)) Çünkü hamilelikte çok fazla ilaç kullanılıyor.

Yazdıklarım zor gelmesin hepsi bir günlük iş. Sonrasında içiniz rahat olur. Ben ilk gebeliğimde önemsememiştim. Düşük yaptım. Kan pıhtılaşması problemim varmış meğer.

herşey gönlünüzce olsun...

Mutlaka hamilelik öncesinde bazı tetkikler yaptırın. Doktorlar bunu önemsemeyecektir. Bir smear testi ve kan testi yapıp tamam sorun yok diyecekler. Ancak;
1. Mutlaka ultrasonla kist taraması yaptır. Herhangi bir kist var mı yok mu diye açıkça sor.
2. Ayrıca kan pıhtılaşması testi var onu mutlaka yaptır. Hala insanlar "2 düşükten sonra yapılır" diye ahkam kesiyorlar. Eğer gittiğin doktor bu tarz bişey söylerse başka doktora git .çünkü bu pıhtılaşma problemleri yüzünden sıkıntı yaşayan çok kişi var. Bu bir genetik testtir. Kanla bakılır. Yüksek ücretli de değil.
3. Idrar yolunda veya yumurtalıklarında iltihap olmadığını netleştir.
4. Tam kan testi. (t değerleri) ayrıca toxoplazma.

Ben diş hekimine de gitmiştim. özellikle gebelik düşünüyorum ona göre bakın :) demiştim. şimdi de mide sıkıntıları çekiyorum.(mideme de baktırsaydım :)) çünkü hamilelikte çok fazla ilaç kullanılıyor.

Yazdıklarım zor gelmesin hepsi bir günlük iş. Sonrasında içiniz rahat olur. Ben ilk gebeliğimde önemsememiştim. Düşük yaptım. Kan pıhtılaşması problemim varmış meğer.

Herşey gönlünüzce olsun...

saol cnm hepimizin gönlünce olur inş

1. mutlaka ultrasonla kist taraması yaptır. Herhangi bir kist var mı yok mu diye açıkça sor.
2. Ayrıca kan pıhtılaşması testi var onu MUTLAKA yaptır. Hala insanlar "2 düşükten sonra yapılır" diye ahkam kesiyorlar. Eğer gittiğin doktor bu tarz bişey söylerse başka doktora git .Çünkü bu pıhtılaşma problemleri yüzünden sıkıntı yaşayan çok kişi var. Bu bir genetik testtir. Kanla bakılır. Yüksek ücretli de değil.
3. İdrar yolunda veya yumurtalıklarında iltihap olmadığını netleştir.
4. Tam kan testi. (T değerleri) Ayrıca Toxoplazma.

ben diş hekimine de gitmiştim. Özellikle gebelik düşünüyorum ona göre bakın :) demiştim. Şimdi de mide sıkıntıları çekiyorum.(mideme de baktırsaydım :)) Çünkü hamilelikte çok fazla ilaç kullanılıyor.

herşey gönlünüzce olsun...

Tecrübelerini paylaştığın için sağol canım inşallah sende sağlıklı bir hamilelik geçirirsin... bizlerde en kısa zamanda sağlıklı birer hamiş oluruz inşallah :34:

arkadaşlar bu topiği görünce aklıma gelen bir şey daha oldu onu da paylaşmak istedim çünkü gerçekten çok önemli!

hamile kalmayı düşünseniz de düşünmeseniz de aktif bir cinsel hayatınız varsa ve ola ki hamile kalınca bu çocuğu isteme ihtimaliniz varsa(şimdi istemem deseniz de sonradan isteyebileceğinizi de unutmayın);

mutlaka viral seroloji baktırın!

nedeni de şöyle çocukluk çağında geçirilmesi gereken kızamık cmv gibi enfeksiyonlar eğer ki geçirilmemişse,aşılanılmamışsa,aşıların gerekli terkarları tamamlanmadıysa(hatırlanmıyor olabilir) yani kısaca koruyuculuk yoksa mutlaka aşılarınız olun.ola ki hamile kalırsanız örneğin kızamık çocuğunuzu yaşayamıcak hale getirebiliyor bunlar tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır tabolar.korunmasıysa çok kolay sadece bir aşı!

herkese sağlıklı bebekler ve güzel bir hamilelik dönemi diliyorum:)

Back