- Konu Sahibi Beyaz_Lilyum
-
Merhaba Hanımlar,
Bende bebiş isteyenlerdenim ama kadın doğum doktoruna gitmem gereklimi değilmi emin olamadımBir yanım git kontrollerini yaptır, ya bir sorun varsa ve boşa bekliyorsan diyo diğer yanımsa biraz sabret diyor bilemedim ne yapmak gerekir. Sizler ne dersiniz?
Bir arkadaşım 2 yıllık evli ve hamile kalamıyordu doktora gitti geçen aylarda ve bir hormon seviyesi çok yüksek çıkmış. doktor bu şekilde asla hamile kalamazsın demiş şimdi ilaç tedavisi görüyo... hala hamile değil ama en azından doktor kontrolünde...
8 aylık evliyim 2 aydır düşünüyorum cnm acaba acelemi ediyorum doktor konusunda?
mutlaka doktora gitmelisin canım ama hamile kalamıyorum düşüncesiyle değil şöyle açıklayayım sana..
öncelikle korunmasız 1 yıl düzenli ilişki sonrası çocuk olmuyorsa olmamasının nedeni araştırılmaya başlanır,ama eğer zamanla yarışılıyorsa mesela menapoza yaklaşmak,başka bir rahatsızlık vs o zaman bu süre beklenmez..
senin soruna gelince her ama her zaman planlı gebelik çok değerlidir..hamile kalmayı düşünenlerin doktora başvurmaları çok değerlidir.ama bu bi sorun varsa vakit kaybetmekten başka şeyler yüzünden de gerekli..
örneğin;bir miyomun senin hamile kalmanı engellemekten daha sık olarak hamile kaldığın takdirde bebeğini düşürmesi ihtimali var ya da aynı şekilde belirti vermeyen bir enfeksiyonun,bir rahim perdesinin...
bundan başka bir de sistemik hastalıklar var..mesela tiroid hormonlarına mutlaka baktırmalısın,şekerini ölçtürmelisin eğer bi sorun varsa bu değerlerin düzeltildikten sonra hamile kalman ikiniz için daha iyi olacaktır:)
bir de dişçiye gitmeni öneririrm.zira hamile kaldıktan sonra lokal anestezi antibiyotik zararlı o yüzden içten içe çürümeye başlayan dişlerin varsa yaptırırsın
aklıma bunlar geldi öncelikle,lütfen aksatma :)
Çok önemli şeylere değinmişsin arkadaşım..Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak gerek..Kendi başımdan geçenleri anlatsam roman olur.Ben 6 ay olmayınca doktora gittim ve 1 yıl geçince tekrar gel dedi.Ama ben beklemedim tabi bir sürü Dr. a gittim ama hiç birisinin hormon testi yaptırmak aklına gelmedi.Sonra prolaktinımyüksek çıktı.ilaç ile dengelendi.Bi kaç ay daha geçti ve hala bebek olmadı en son rahimde perde olduğu anlaşıldı ve ameliyat oldum.Kısaca anlattım uzatmayım diye.Neyse şimdi bekliyoruz bakalım kısmet..Ne zaman olursa...
eşinin şu an için gitmesine gerek yok canım çünkü bu testlerin çoğu bebeği sen taşıyacağın iöin:) ama ilerleyen aylarda gebe kalamazsan eğer o zaman sorun var mı diye bakılır şimdilik çok erken canını sıkma kocanın boş yere bence :)
bence gitmelisin. ben de 2- 3 yıl çocuk düşünmüyürdum. kontrol amaçlı doktora gittiğimde yumurtalıklarımın küçük olduğunu değerlerimin yüksek olduğunu fark ettim. çocuk fikrini öne aldım
gidicem cnm hastaneme karar verdim de doktor araştırıyorum şuan... ben evlenmeden önce her yıl kadın doğuma rutin kontrole giderdim ama evleneli gitmedim hiç ve 8 aylık evliyim artık zamanı geldi... inşallah tez vakitte hamile olursun) bende 4 yıl sonra olsun diyordum ama nedense şimdi çok isteyerek 3 yıl öne aldım :)) inşallah kısa zamanda sağlıklı bir hamile olurum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?