• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikten Önce Kontrol İçin Doktora Gitmek Gerekli midir?

Beyaz_Lilyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
148
0
26
İstanbul
Merhaba Hanımlar,
Bende bebiş isteyenlerdenim ama kadın doğum doktoruna gitmem gereklimi değilmi emin olamadım :( Bir yanım git kontrollerini yaptır, ya bir sorun varsa ve boşa bekliyorsan diyo diğer yanımsa biraz sabret diyor :( bilemedim ne yapmak gerekir. Sizler ne dersiniz?

Bir arkadaşım 2 yıllık evli ve hamile kalamıyordu doktora gitti geçen aylarda ve bir hormon seviyesi çok yüksek çıkmış. doktor bu şekilde asla hamile kalamazsın demiş şimdi ilaç tedavisi görüyo... hala hamile değil ama en azından doktor kontrolünde...

tabiiki git belki basit bir sorun vardır ama tedavi edilmediği için boşuna beklemiş olursun.. genel bi kontrolden geçmekte her zaman fayda vardır..

ben bu ayda olmazsa gideyim o halde içim rahat etsin deee eşimin de benimle beraber gerekli kontrolden geçmesi biraz zor :( onu nasıl ikna ederim bilmem :(
inşallah bu ay hamiş olurumda bunlara hiç gerek kalmaz...

Merhaba Hanımlar,
Bende bebiş isteyenlerdenim ama kadın doğum doktoruna gitmem gereklimi değilmi emin olamadım :( Bir yanım git kontrollerini yaptır, ya bir sorun varsa ve boşa bekliyorsan diyo diğer yanımsa biraz sabret diyor :( bilemedim ne yapmak gerekir. Sizler ne dersiniz?

Bir arkadaşım 2 yıllık evli ve hamile kalamıyordu doktora gitti geçen aylarda ve bir hormon seviyesi çok yüksek çıkmış. doktor bu şekilde asla hamile kalamazsın demiş şimdi ilaç tedavisi görüyo... hala hamile değil ama en azından doktor kontrolünde...

Mrb bence de genel bi kontrol amaçlı gitsen güzel olur.Doktorlar bir yıl geçmedikten sonra pek önemsemiyorlar aslında ama altı ayda bir kontrole gitmek lazım aslında.Tahminim smear testi yapıcaktır...Bide ne kadar zamandır bebiş düşünüyosun..

8 aylık evliyim 2 aydır düşünüyorum cnm acaba acelemi ediyorum doktor konusunda?

Bu ay ovulasyon testi alıp dene bence..topiklerde çok karşılaştım kullanıp yumurtlama gününü kaçırmadan hamile kalan çok var.Ben de önümüzdeki ay başlıcam ovulasyon testi ile.Ben Gittigidiyor.com dan sipariş verdim.Yumurtlama hesaplayıcılarında çıkan günler her zaman doğru olmayabiliyor.Bazı aylar erken yumurtlama ihtimali olduğunu duymuştum.
Bir dene derim inş. güzel sonuçlar alırsın .Unutmadan söyleyim çok kafana takma oldu mu olmadı mı diye.Bunu çok duydum gerçekten düşünmeyi bıraktığı ay hamile kalan epey var..Hayırlısı bakalım..

henüz bat tarihim gelmedi ama eğer bu ay da hamiş değilsem alırım ama dilerim Allahtan buna gerek kalmaz :( nasıl atılır bu düşünce beyinden bilmiyorum ki benim sürekli aklımda cnm...
Rabbim herkese hayırlısı versin inşallah :34:

mutlaka doktora gitmelisin canım ama hamile kalamıyorum düşüncesiyle değil şöyle açıklayayım sana..

öncelikle korunmasız 1 yıl düzenli ilişki sonrası çocuk olmuyorsa olmamasının nedeni araştırılmaya başlanır,ama eğer zamanla yarışılıyorsa mesela menapoza yaklaşmak,başka bir rahatsızlık vs o zaman bu süre beklenmez..

senin soruna gelince her ama her zaman planlı gebelik çok değerlidir..hamile kalmayı düşünenlerin doktora başvurmaları çok değerlidir.ama bu bi sorun varsa vakit kaybetmekten başka şeyler yüzünden de gerekli..

örneğin;bir miyomun senin hamile kalmanı engellemekten daha sık olarak hamile kaldığın takdirde bebeğini düşürmesi ihtimali var ya da aynı şekilde belirti vermeyen bir enfeksiyonun,bir rahim perdesinin...
bundan başka bir de sistemik hastalıklar var..mesela tiroid hormonlarına mutlaka baktırmalısın,şekerini ölçtürmelisin eğer bi sorun varsa bu değerlerin düzeltildikten sonra hamile kalman ikiniz için daha iyi olacaktır:)
bir de dişçiye gitmeni öneririrm.zira hamile kaldıktan sonra lokal anestezi antibiyotik zararlı o yüzden içten içe çürümeye başlayan dişlerin varsa yaptırırsın

aklıma bunlar geldi öncelikle,lütfen aksatma :)

mutlaka doktora gitmelisin canım ama hamile kalamıyorum düşüncesiyle değil şöyle açıklayayım sana..

öncelikle korunmasız 1 yıl düzenli ilişki sonrası çocuk olmuyorsa olmamasının nedeni araştırılmaya başlanır,ama eğer zamanla yarışılıyorsa mesela menapoza yaklaşmak,başka bir rahatsızlık vs o zaman bu süre beklenmez..

senin soruna gelince her ama her zaman planlı gebelik çok değerlidir..hamile kalmayı düşünenlerin doktora başvurmaları çok değerlidir.ama bu bi sorun varsa vakit kaybetmekten başka şeyler yüzünden de gerekli..

örneğin;bir miyomun senin hamile kalmanı engellemekten daha sık olarak hamile kaldığın takdirde bebeğini düşürmesi ihtimali var ya da aynı şekilde belirti vermeyen bir enfeksiyonun,bir rahim perdesinin...
bundan başka bir de sistemik hastalıklar var..mesela tiroid hormonlarına mutlaka baktırmalısın,şekerini ölçtürmelisin eğer bi sorun varsa bu değerlerin düzeltildikten sonra hamile kalman ikiniz için daha iyi olacaktır:)
bir de dişçiye gitmeni öneririrm.zira hamile kaldıktan sonra lokal anestezi antibiyotik zararlı o yüzden içten içe çürümeye başlayan dişlerin varsa yaptırırsın

aklıma bunlar geldi öncelikle,lütfen aksatma :)

Çok önemli şeylere değinmişsin arkadaşım..Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak gerek..Kendi başımdan geçenleri anlatsam roman olur.Ben 6 ay olmayınca doktora gittim ve 1 yıl geçince tekrar gel dedi.Ama ben beklemedim tabi bir sürü Dr. a gittim ama hiç birisinin hormon testi yaptırmak aklına gelmedi.Sonra prolaktinımyüksek çıktı.ilaç ile dengelendi.Bi kaç ay daha geçti ve hala bebek olmadı en son rahimde perde olduğu anlaşıldı ve ameliyat oldum.Kısaca anlattım uzatmayım diye.Neyse şimdi bekliyoruz bakalım kısmet..Ne zaman olursa...

Çok önemli şeylere değinmişsin arkadaşım..Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak gerek..Kendi başımdan geçenleri anlatsam roman olur.Ben 6 ay olmayınca doktora gittim ve 1 yıl geçince tekrar gel dedi.Ama ben beklemedim tabi bir sürü Dr. a gittim ama hiç birisinin hormon testi yaptırmak aklına gelmedi.Sonra prolaktinımyüksek çıktı.ilaç ile dengelendi.Bi kaç ay daha geçti ve hala bebek olmadı en son rahimde perde olduğu anlaşıldı ve ameliyat oldum.Kısaca anlattım uzatmayım diye.Neyse şimdi bekliyoruz bakalım kısmet..Ne zaman olursa...

canım prolaktin yüksekliği cocuk sahibi olamamanın çok sık ama en rahat çözülebilen durumlarından biridir.hamile kalıcağını düşünüyorum,haberlerini bekliyorum :)

cuucuuk ve MaviSevda
Hanımlar; öncelikle paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim :34:

diş kontrollerimi, dolgularımı filan kısa süre önce yaptırdım ama hamilelikte yine sorun olur sanırım çünkü benim dişler zaten çok sağlam değil birde o zaman ki kalsiyum kaybı ile ne olur bilmiyorum ama yoğurt süt filan takviye ederim inşallah

Fakat en son kadın doğumcuya kontrol için gideli 1 yıl oldu... verdiğiniz bilgiler üzerine bu ay hamile olmazsam gideceğim ve gereken testlerimi yaptıracağım...
Eşiminde ben gibi kontrolden geçmesi gerekirmi acaba......??? bayanlar bu konularda daha rahat oluyor da erkekleri bilmiyorum henüz sormadım bu konuyu.!!!!!!!!!!!!

eşinin şu an için gitmesine gerek yok canım çünkü bu testlerin çoğu bebeği sen taşıyacağın iöin:) ama ilerleyen aylarda gebe kalamazsan eğer o zaman sorun var mı diye bakılır şimdilik çok erken canını sıkma kocanın boş yere bence :)

eşinin şu an için gitmesine gerek yok canım çünkü bu testlerin çoğu bebeği sen taşıyacağın iöin:) ama ilerleyen aylarda gebe kalamazsan eğer o zaman sorun var mı diye bakılır şimdilik çok erken canını sıkma kocanın boş yere bence :)

Teşekkür ederim :)) tavsiyenizi dikkate alacağım bu önce ben giderim kii dilerim Allahtan buna gerek kalmaz :) sizin bebeğiniz varmı yada bekliyormusunuz? yada ben gibi hamile kalmayımı bekliyorsunuz???

ahh canım nerdee keşke o günlere gelebilsem :) ben bekarım henüz,eğitim hayatımın bitmesini bekliyorum..:) umarım bebeğinize en yakın zamanda sağlıkla kavuşursunuz..unutmadan folik asit desteği almaya başlamanız gerektiğini söylememişim ekliyim burdan..hamile kalmaya karar verdikten sonra ilk yapılması gereken çünkü hamile kalmadan önce başlanması gerekiyor bebeğinizde ciddi sorunlar yaratmaması için..sevgiler :)

ben evliyim ama bu bilgileri öğreneli henüz 1 ay ancak oldu :) baya geç kaldım yani, peki siz bekarken nereden biliyorsunuz bu kadar bilgiyi tıp mı okuyorsunuz? yada yaşınız kaç? folik asit almam gerektiğini okudum çok yerde ama kafama göre alamam doktor versin istiyorum ve ben henüz gitmedim... hamile olsamda olmasamda bu ay doktora gideceğim o zaman sorucam bunu ;))

bu folik asit örneğindeki gibi erken yapılması gerekenler için gitmelisiniz işte :) bu konunun gündeme gelmesine sevindim çünkü sonradan çok basit çözümü olan şeyler ciddi sorunlara yol açabiliyor.mesela tiroid konusu..bunun tedavisi o kadar kolay ki ama hamile kalmadan önce eğer tiroidle ilgili bi probleminiz varsa(özellikle az çalışması yönünden) bebeğinize oldukça zararı olacaktır..

aklıma gelen örnekleri yazıyorum ki okuyanlar bilgilensin sonradan küçücük minicik bebeklerimize oluyor bunlar ne yazık ki :(

evet canım tıp fakültesi öğrencisiyim.21 yaşındayım 4. sınıftayım..burdan bi tane bile insana önemli bi noktayı göstereblirsem ne mutlu bana :) inşallah kendi bebeğim için de uygulamaya çalışacağım günler gelecek..sabırsızlıkla bekliyorum :)

herkesin gönlüne göre olur inşallah...

bence gitmelisin. ben de 2- 3 yıl çocuk düşünmüyürdum. kontrol amaçlı doktora gittiğimde yumurtalıklarımın küçük olduğunu değerlerimin yüksek olduğunu fark ettim. çocuk fikrini öne aldım

21 yaşındasın ve 4. sınıf öğrencisisin maaşallah çok hızlısın canım :34: benim üni yıllarım aklıma geldi de bebek yada evlilik o zaman aklımın ucundan geçmezdi hayat insanı değiştiriyor işte :) ben 26 yaşındayım sen benden 5 yıl öndesin :34: gerçekten bilinçli bir anne olacaksın inşallah... Eğitim hayatında ve sosyal yaşamında başarılar dilerim en önemlisi mutlu bir evliliğinin ve bebişlerinin olmasını diliyorum hayatta bundan daha mühim birşey yok çünkü bütün dünyan ailen oluyor bir zaman sonra... kendin ve ailen için mutlu yaşamak en güzeli ;) Tavsiyelerin için çok teşekkür ediyorum... doktor araştırmaya başladım bile :))

bence gitmelisin. ben de 2- 3 yıl çocuk düşünmüyürdum. kontrol amaçlı doktora gittiğimde yumurtalıklarımın küçük olduğunu değerlerimin yüksek olduğunu fark ettim. çocuk fikrini öne aldım

gidicem cnm hastaneme karar verdim de doktor araştırıyorum şuan... ben evlenmeden önce her yıl kadın doğuma rutin kontrole giderdim ama evleneli gitmedim hiç ve 8 aylık evliyim artık zamanı geldi... inşallah tez vakitte hamile olursun ;)) bende 4 yıl sonra olsun diyordum ama nedense şimdi çok isteyerek 3 yıl öne aldım :)) inşallah kısa zamanda sağlıklı bir hamile olurum...

gidicem cnm hastaneme karar verdim de doktor araştırıyorum şuan... ben evlenmeden önce her yıl kadın doğuma rutin kontrole giderdim ama evleneli gitmedim hiç ve 8 aylık evliyim artık zamanı geldi... inşallah tez vakitte hamile olursun ;)) bende 4 yıl sonra olsun diyordum ama nedense şimdi çok isteyerek 3 yıl öne aldım :)) inşallah kısa zamanda sağlıklı bir hamile olurum...

çok teşekkür ederim canım inşallah sağlıklı bebeklere sahip oluruz :34:

Back