Hamilelikteki sağlık sorunları ve ilaç kullanımı

mihrumah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
878
223
Merhaba hanımlar
15 haftalık hamileyim ve bazı sağlık sorunlarımın safra kesemde oluşmuş çamur ve taşlardan kaynaklı olduğunu öğrendim. Son 4 gecedir 2 kez acilde sabahladım.
Sağlık sorunum sebebiyle zorunlu olarak ilaç kullanmam gerekiyor. Aksi durumda enfeksiyon değerinin artıp bebeğe zarar vermesi söz konusu.
Hamilelikte benzer sorunlarla karşılaşıp ilaç kullanan,ardından sıkıntı yaşayan oldu mu? Çünkü normal hayatımda bile ilaç kullanmazken bu zorunlulukla alacağım ilaçların bebeğime zarar verme durumu beni endişelendiriyor.

Peki hiç acillik oldunuz mu? Ben saatlerce kıvrandım, duvarları kapıları yumrukladım yani.en son dayanamadım ve acile gittim. Serum filan verdiler.

Bak gülüm öncelikle gecmis olsun. Hamilelik sirasinda bazi ilaclari rahatlikla kullanabilirsin,cünkü iki türe ayrilir. Plasentadan gecen ve gecmeyen. Doktorlar sana zaten zarar vermeyen türden verecektir. Korkma. Ilaclarini da al. Daha kötü olmadan.

Hamilelere verilebilen ilaclar var.doktorunuz size uygun olanı verecektir.bende diş tedavisi görmüştüm ve bir hafta antibiyotik kullandım dişimden dolayı.

Alternatif tıp deneseniz. Artık bi çok kamu sağlık kuruluşunda poliklinikleri var diye biliyorum. Homeopati bitkisel ilaçlarla tedavi ediyor. Homeopati sertifikası olan bi hekimle görüşün isterseniz. Belki sizi yönlendirebilir. Çok geçmiş olsun.

Ah ah ben kaç kere acillik oldum enfeksiyondan. Ölüyorum sandım. Doktor dedi ki tedavi şart başka yapacak bir şey yok ki ben ilaç konusunda o kadar pimpirikliydim ki. Ağır antibiyotikler kullandım. Şükür evladım şu an mışıl mışıl uyuyor sağlıklı.
Sizin sağlığınız da çok önemli. Ona odaklanın.

Ikı aylık gebeyken durup dururken dısım agrımaya basladı ve iki hafta sonucunda kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım. Yine aynı doneme denk gelen vajına mantarı olmustu yine KD. Doktoruna gittim ılaclarla gectı. Bes aylıkken parmagimda dolama cıktı yirmi gun sabrettim belki gecer diye ama agrısına dayanamayıp doktora gittim cıldıyeye ve antibiyotik verdi mecbur kullandım yoksa bebege zarar gelecekti biraz daha beklesem yine aynı donemde b12 eksıklıhıyke dahiliye besler tane igne verdi tahlil sonuçlarında onlarında vuruldum anlıcanız bu gebelikte hersey ust uste geldi o yuzden korkmayın doktor zararını bilir.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Verilen ilaçları kadın doğum dr u onayladı. Ama kaygılar bitmiyor takdir edersiniz.Akıl danışmak her zaman iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…