- Konu Sahibi gamze_22106
-
Arkadaşlar çok canım sıkkın . 32 haftalık hamileyim ve yüz felci geçiriyorum . Tat alamama ile başladı... ve bi ertesi günü göz kapağımı kapatamadım. Ve yüzümün sol tarafımı dudağım ile birlikte hareket ettiremiyorum. Dudaklarımda kayma falan yok ama hareket ettiremiyorum. Orta kulaktan kaynaklanmış. Antibiyotik kullanamıyorum. Şimdilik sadece B12 vitamini kullanıyorum .... Allah kimsenin başına vermesin .... Heleki şu duygusal dönemimde yıkılmadım desem yalan olur....İyileşme süreci yaklaşık 1 aymış ama antibiyotik alamadığım için bu süreç uzayabilirmiş...
İçinizde bu tarz bi durum yaşayanınızvar mı? Bana destek olun kızlar
topik de kimse kalmamış ama bende 37. haftadayım bve yüz felci geçirdim sağ taraftaCanım öncelikle geçmiş olsun bende senin gibi 32 haftalık hamileyken yüz felci geçirdim benim sağ taraf ve 21 gün oldu hiç bir değişiklik yok kalacı olur diye korkuyorum senin iyileşdimi acaba sekel kaldımı ve ne kadar sürede geçti cevap verirsen sevinirim şimdiden teşekkürler
topik de kimse kalmamış ama bende 37. haftadayım bve yüz felci geçirdim sağ tarafta
kortizon başlatıldı b 12 ya da bitkise bir şey vermediler.
kortizon kullanıca ya da yüz felci olunca sezeryana mı alıyorlar ki anlamadım offf..
İkinize de çok geçmiş olsun bende 2012 kışında gecirmiştim yüz felci.Kortizonun maalesef bende de etkileri cok oldu ama Allaha şükür onun sayesinde 1 ayda eski haline döndü yüzüm.kesinlikle tuz ve şeker bir tutam bile almayın.ve kırmızı et kortizonun ödemini alıyormuş bir doktor yakınımız söyledi bol bol tüketmeye çalışın.doktorlar sakız çiğnemeyi önermediler bana.balon şişirme egzersizi yapmamı istediler her gün elimde balon bıkmadan usanmadan şişirmeye çalıştım çok etkisi oldu.Ve fizik tedavi..hamilelik döneminde yapılıp yapılmadığını bilemiyorum ama çok çok etkisi oldu ultrason aletiyle yüzdeki sinirlere ses dalgaları yolluyorlar.Birtane ucuna pamuk sarılı hafif şiddette elektrik veren bir makine var onu kullanıyorlar yüzü uyarmak için felcin ağırlıklı olduğu bölgelere.bir de 20 dk sıcak havlu uygulaması yapıyorlar.eğer fizik tedaviye izin verilmiyorsa evde sıcak havlu yapın kızlar ve balon şişirin bol bol.göz kapatma ve dudak egzersizleri yapın.İlk başlarda olmuyor diyip sakın bırakmayın cünkü olacak sadece birkaç hafta sabır...Eşekten düşeni eşekten düşen anlar derlermiş sizleri çok iyi anlıyorum.İnanın ki gececek,iyileşeceksiniz Allahın izniyle..Çok geçmiş olsun.sevgiler...Herkese iyi akşamlar. Ben de 17haftalik hamileyim.yuz felci oldum. Iki gündür halim harap. Kortizon kullanmaya başladım bugun istemeye istemeye. Yan etkileri saymakla bitmiyo. Benim gibi olanlar var mi? Nelere dikkat ettiniz kortizon kullanırken?
Pardon arkadaşım senin tarihini 2014 gibi görmüşüm yanlışlıkla.geçmiş olsun tekrardan Allah birdaha yaşatmasın..Bol su içeceksin cnm. Benim doğumla birlikte bitti ama senin daha erken biter. Yan etkisinin bebeğe zararı yok sakın kullanmamazlıl etme. Daha çok zararı var. Bende senin gibiydim ama 4 jinekolog da onayladı. Geçmiş olsun. Benim sebepsizdi. Senin soğuktan mı oldı. Egzersiz çok yap ihmal etme
Yok cnm cumartesi d günü:)) hamiş değilim şimdilik. Allahım isteyenlere versinPardon arkadaşım senin tarihini 2014 gibi görmüşüm yanlışlıkla.geçmiş olsun tekrardan Allah birdaha yaşatmasın..
Sen gene şanslıymışsın 35 e kdr beklemiş:)Arkadaşlar bende 35 haftalik hamileyim cumartesi günü yüz felci geçirdim. Hemen dokttora gidip kortizon tedavisine basladik. Sol gözumde hareket kısıtı konusurkende alt dudagım cekiyo .. sizin yüzünüz kaç gunde eski haline döndü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?