• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte yenmemesi gereken şeyi çok canım istiyoor!! yiyen varmı :( canı çekecek bakmasn :(

Konu sucuk. Üst komşularım yapınca acayip kokusu geliyor ve yemek için deliriyorum. Ama hamilelikte yasak ve benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım yok. Acaba çok pişirsem güvenilir bi yerden alıp olur mu ki? Doktoruma sormayı hep unutuyorum. Yiyen varmı ya şöyle kana kana yemek istiyorum :KK43:
Canım iyice pişirip ye. Ben çiğ çiğ yedim hem de hamileliğin ilk 3 ayında :) tabiki bunu tavsiye etmem ama iyice pişir nefsini körelt ;)

yaziya tiklamayim canim ister dedim sonra meraktan tıkladım..valla ben her hafta sonu yiyorum..ama toksoplasma pozitif cikmisti bagisikligim olusmus ondan cok dert etmedim belli markalarda iyi pisirip yiyorum cokta guzel napiyim..

Konu sucuk. Üst komşularım yapınca acayip kokusu geliyor ve yemek için deliriyorum. Ama hamilelikte yasak ve benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım yok. Acaba çok pişirsem güvenilir bi yerden alıp olur mu ki? Doktoruma sormayı hep unutuyorum. Yiyen varmı ya şöyle kana kana yemek istiyorum :KK43:

Benimde bagisikligim yok pozitif çıktı ama arada sırada kahvaltılarda yiyorum gayet sağlıklı bi gebelik geçiriyorum

Gerçi benim de sıkıntım Cola :D çok içmiyorum ama bazen 2 3 gün 1er kez teneke Cola içiyorum asitli asitli. Doktorum bi problem olmaz ama içmesen daha iyi demişti kilodan dolayı. Çekinerek içiyorum can çekiyo napayim

Pişince tokso varsa ölür zaten. Ama esas sorun paketli gıdalara ve sucuga koydukları ne olduğu belirsiz baharat ve katkı maddesi ve koruyucular.

Sana önerim cok sucuk çekiyorsa canın önce cemensiz pastırma al. Bunu da tabii ki pisirerek yemen lazım. Belki nefsini körlemene yardımcı olur. Yok olmuyor dersen bir kasaba yaptır içine ne koyduğuna bak. Sonra dilediğince iyi pisirerek tüketirsin. :)

İşte o özen şimdi benim içimde olduğu için çok fazla. Bi kaybım olduğu için daha çok tedirginim. Evdeki pizzalarda dışarıdaki gibi olmuyor ki :)
Evet bende onu düşünüyorum annem ben hiç bişey bilmiyodum her şeyi yedim sana hamileyken sapasağlam doğdun işte diyor :)
Kokoreç, midye zaten hiç sevmediğim şeyler cnm ama sucuk sosis salam vs çok severm onlarda yasak maalesef işte. Ama 6. Aya kadar sabrettim artık sabrım kalmadı. :)

Ben pizza yedim vallahi dışarıda. Ama tavuklu sebzeli falan iyi pişmiş. İçine sal sucuk koydurtmadim. Sen de o şekilde yapabilirsin.

Sucuğu abim yapıyor . Yinede yerken tereddüt ediyorum acaba diye. Bir kere yedim . Can'ım istiyo ama yemem heralde

Senin mesajınınokudım ve sabah gittim sucuk aldım kızartıp yedim
Kıyamam yaa canını çektirdim hakkını helal et bitanem üzüldüm ya bende alcam en kısa zamanda inşallah evim merkeze uzak gidemedim almaya :)

Ahh kızlar canlarım benim yiyenlere afiyet olsun inşallah yarasın bebeklerinize inşallah. Çok cesaret geldi bana bende yicem güvenilir bi yerden yaptırıp inşallah :) zaten gözümün önüne yaptırırım görürüm ne koyuyor :)
Tavsiyelerinize kulak verdim hepsini dikkate alıcam inşallah.
Bende bağışıklık hiç olmadığı ve bi kaybım için korkuyorum sadece ama çok şükür 24. Haftaya geldik problemsiz hamd olsun :)

Önce çok az suda haşla zaten sonra yağini birakiyor ve iyice kizarana kadar pişir bir güzel yeeee:)hevesini al :KK54:her zaman yemedigin sürece sorun yok kendine niye eziyet ediyorsun benim de bagisikligim yok ben de yiyorum çok sık değil tabi ama aklim kalmiyor en azindan.

12. haftama giriyorum. açıkcası ben de yiyorum sucuk hatta canım sürekli tost çekiyor. hafta sonları yapıp yiyorum. çok kasmayın arkadaşlar ;)

Back