• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte yenmemesi gereken şeyi çok canım istiyoor!! yiyen varmı :( canı çekecek bakmasn :(

Hay ağzın bal yesin istediğin ne varsa yesin :) pizzada çok istiyorum onuda salam sucuk var diye yemiyodum. Ayy bi cesaret geldi bana karnımda acıktı :)

Evde bildiğin ürünlerle pizzanı yap, ye canım. Bizim analarımız zamanında bunları bilerek mi bizleri sapasağlam doğurmuşlar sanki... Dikkat et tabiki yediklerine içtiklerine (kesinlikle yaşak olan kokoreç,midye vs. hiç yeme) ama bunlar haricinde kukla gibi yaşamakta bana çok saçma geliyor açıkçası. Bu özeni bebeklerimiz doğunca onun gelişimi için harcamak çok daha mantıklı :)

Evde bildiğin ürünlerle pizzanı yap, ye canım. Bizim analarımız zamanında bunları bilerek mi bizleri sapasağlam doğurmuşlar sanki... Dikkat et tabiki yediklerine içtiklerine (kesinlikle yaşak olan kokoreç,midye vs. hiç yeme) ama bunlar haricinde kukla gibi yaşamakta bana çok saçma geliyor açıkçası. Bu özeni bebeklerimiz doğunca onun gelişimi için harcamak çok daha mantıklı :)
İşte o özen şimdi benim içimde olduğu için çok fazla. Bi kaybım olduğu için daha çok tedirginim. Evdeki pizzalarda dışarıdaki gibi olmuyor ki :)
Evet bende onu düşünüyorum annem ben hiç bişey bilmiyodum her şeyi yedim sana hamileyken sapasağlam doğdun işte diyor :)
Kokoreç, midye zaten hiç sevmediğim şeyler cnm ama sucuk sosis salam vs çok severm onlarda yasak maalesef işte. Ama 6. Aya kadar sabrettim artık sabrım kalmadı. :)

İşte o özen şimdi benim içimde olduğu için çok fazla. Bi kaybım olduğu için daha çok tedirginim. Evdeki pizzalarda dışarıdaki gibi olmuyor ki :)
Evet bende onu düşünüyorum annem ben hiç bişey bilmiyodum her şeyi yedim sana hamileyken sapasağlam doğdun işte diyor :)
Kokoreç, midye zaten hiç sevmediğim şeyler cnm ama sucuk sosis salam vs çok severm onlarda yasak maalesef işte. Ama 6. Aya kadar sabrettim artık sabrım kalmadı. :)

Kimsenin işine karışamam canım en iyisini sen bilirsin. Vicdanın nasıl rahat edecekse onu yap. Ama dışarıdan yiyeceksen de hepimizin bildiği pizza zincirlerinden yeme. Onlar cidden kötü ve ne eti olduğu belli değil. Kaliteli bir yerde ye yiyeceksen.

Kimsenin işine karışamam canım en iyisini sen bilirsin. Vicdanın nasıl rahat edecekse onu yap. Ama dışarıdan yiyeceksen de hepimizin bildiği pizza zincirlerinden yeme. Onlar cidden kötü ve ne eti olduğu belli değil. Kaliteli bir yerde ye yiyeceksen.
Sağol canım benim destek oldun en azından nefsimi köreltmem lazım

Hiç çekinmeden üst katta komşuna söylemelisin bence :) "ben hamileyim, aşeriyorum" de... "Sucuuuuuuuukkk" de

Hiç çekinmeden üst katta komşuna söylemelisin bence :) "ben hamileyim, aşeriyorum" de... "Sucuuuuuuuukkk" de
Ayy hayatta diyemem ki onun yaptığını bilmiyorum 1. Katta oturuyorum üsttekilerin kokuları geliyor hep. Üst komşumlada pek iyi değil aramz ondan diyemem yani :)

Ayy hayatta diyemem ki onun yaptığını bilmiyorum 1. Katta oturuyorum üsttekilerin kokuları geliyor hep. Üst komşumlada pek iyi değil aramz ondan diyemem yani :)

Canım benim ya :( üzüldüm inanır mısın şu an :( yani aşerip de yiyememek, çok kötü bişey offf :( seni anlayabiliyorum, ya şu an "Bebeğime de bişey olur mu, yemesem?" diye de korkuyorsundur, en kötüsü de bu zaten :(

Konu sucuk. Üst komşularım yapınca acayip kokusu geliyor ve yemek için deliriyorum. Ama hamilelikte yasak ve benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım yok. Acaba çok pişirsem güvenilir bi yerden alıp olur mu ki? Doktoruma sormayı hep unutuyorum. Yiyen varmı ya şöyle kana kana yemek istiyorum :KK43:
Bence de yemelisin güvenilir bir yerden alıp iyice pişirip ye.

Ben de yiyorum bi şey olduğu yok, isimsiz markalardan alma kaliteli al az sıcak suda haşla su buharlaşınca kendi yağını bırakıyo o şekilde sağlıklı diye düşünüyorum.

Canım benim ya :KK43: üzüldüm inanır mısın şu an :KK43: yani aşerip de yiyememek, çok kötü bişey offf :KK43: seni anlayabiliyorum, ya şu an "Bebeğime de bişey olur mu, yemesem?" diye de korkuyorsundur, en kötüsü de bu zaten :KK43:
Aynen öyle valla. Hem onu düşünüyorum hem yesem bişey olrmu yemesem yemedim diye vicdan yapıyorm ahh bu hamilelik :)

Doktorumun bana dediği dışarda yemek yeme amip salgını var. Onun dışında bir şey demedi. Ben sucukta yiyorum sosis salam da. Önemli olan çiğ yememek. Çiğ olduğu zaman tehlikeli. Güvendiğin bir yerden( kasap olmasın ama ne koydukları belli değil) alıp güzelce yavaş ateşte iyice pişirirsen sorun olmaz..

Aaa abartmayın bu bir tedbirdir ama sucuktan bulaşacak toxoplazma maruldan daha kolay bulaşır.
İyice pişirdikten sonra ve ellerinizi güzelce yıkadıktan sonra korkacak birşey Yok yiyin yiyin yemezseniz kötü işte

Eğer canın çok çekiyorsa tabii ki yiyebilirsin, iyice pişirmek kaydıyla.
Ben doktoruma sormuştum, çok can çektiğinde yapacak birşey yok.
Kesin ve katiyetle yiyemezsin diye bir kuralda yok ayrıca.

İlk hamileliğimde aşırı derece midye çekmişti canım.
Bir kaç sefer 2-3 tane yemiştim.
Yapacak birşey yok. Evladım da gayet sağlıklı maşallah...

kızlar ben de yiyorum. sucuk, pastırma. hatta pastırmayı çiğ çiğ yedim çok severim. işkembe çorbası içtim. arada salamlı tost falan yapıyorum. siz de yiyin diyemem, herkes kendi bünyesini bilir. içiniz rahat etmeyecekse yemeyin. hatta ben bir kez bira içtim. dokoruma söyledimi, hiç problem değil, hiçbir şey olmaz dedi.

Senin caninin cektigi sucuk degil aslinda baharat :) sucuk dedigin sey baharattan ibaret. Sucuk baharati al kendine kiymada al. Soyle guzel bi harc hazirla sonrada kizart guzelce. Hem gonlun rahat olur kendin hazirlamis olursun hemde karnin doyar :) ohh miss:kk77:

bende bunu yazacaktım , baharatla eti tavada kavur kır üstüne yumurtayı ye ,

afiyet şifa olsun bebişe

Benimde toksoplazma bağışıklığım yoktu pismeden yenmesi sakincali oldugu icin salam sucuk sosis cig yemedim ama sucuk canim cektiginde yedim pisirip. Nefsini bastirmak icin yemelisin endise etme.

BEnde gebeliğimin başından beri ara ara ama çok iyi pişirerek yedim doktorum da pişmiş olduğu sürece sorun olmayacağını söyledi.. tabi içinde sadece dana Eti olanlardan almakta fayda var :)

kızlar ben de yiyorum. sucuk, pastırma. hatta pastırmayı çiğ çiğ yedim çok severim. işkembe çorbası içtim. arada salamlı tost falan yapıyorum. siz de yiyin diyemem, herkes kendi bünyesini bilir. içiniz rahat etmeyecekse yemeyin. hatta ben bir kez bira içtim. dokoruma söyledimi, hiç problem değil, hiçbir şey olmaz dedi.

Kizz bari bira icmeseydinnn hahaha :)))

Konu sucuk. Üst komşularım yapınca acayip kokusu geliyor ve yemek için deliriyorum. Ama hamilelikte yasak ve benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım yok. Acaba çok pişirsem güvenilir bi yerden alıp olur mu ki? Doktoruma sormayı hep unutuyorum. Yiyen varmı ya şöyle kana kana yemek istiyorum :KK43:
Senin mesajınınokudım ve sabah gittim sucuk aldım kızartıp yedim

Back