• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte yenmemesi gereken şeyi çok canım istiyoor!! yiyen varmı :( canı çekecek bakmasn :(

ZelGN

{ HOŞGELDİN CENNET KOKULUM }
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
3.505
2.030
63
29
Konu sucuk. Üst komşularım yapınca acayip kokusu geliyor ve yemek için deliriyorum. Ama hamilelikte yasak ve benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım yok. Acaba çok pişirsem güvenilir bi yerden alıp olur mu ki? Doktoruma sormayı hep unutuyorum. Yiyen varmı ya şöyle kana kana yemek istiyorum :(

Canm yemelisin bnce sonucta hamilesin iyi bi yerdn alip cok abartmck kadar yemelisin bnce tadimlikta olsa

benim annem suda pişirip yağını çıkarıp tekrar normal pişiriyor. böyle daha sağlıklı diyor. bence çok pişir ye ya

Ayy tadımlık yemek istemiyorum işte doya doya yemek istiyorum en çok bunu çekiyo canım doktor da az ye dicek tahminen tahta gibi yapsamda yinede yesem bişey olmaz inşallah ya. İlk gebeliğimde bilmiyodum güvenilir olmayan bi yerden paket aldım iki üç gün ardı ardına yedim bebeğimi kaybettim sonra vicdan azabı yaptm kendime ama toksoplazmadan kaynaklı değilmiş. Şmdi de çok korkuyorum bişey olcak diye.

Ayy tadımlık yemek istemiyorum işte doya doya yemek istiyorum en çok bunu çekiyo canım doktor da az ye dicek tahminen tahta gibi yapsamda yinede yesem bişey olmaz inşallah ya. İlk gebeliğimde bilmiyodum güvenilir olmayan bi yerden paket aldım iki üç gün ardı ardına yedim bebeğimi kaybettim sonra vicdan azabı yaptm kendime ama toksoplazmadan kaynaklı değilmiş. Şmdi de çok korkuyorum bişey olcak diye.

Güvendiğin bi kasap varsa eğer kıymanı al kasaba yapyır. Güvenle.yiyebilrsin o zaman

Senin caninin cektigi sucuk degil aslinda baharat :) sucuk dedigin sey baharattan ibaret. Sucuk baharati al kendine kiymada al. Soyle guzel bi harc hazirla sonrada kizart guzelce. Hem gonlun rahat olur kendin hazirlamis olursun hemde karnin doyar :) ohh miss:kk77:

Benm de içim almıyor sucuğu.yasak demedi doktor da.iyi pişmiş olacakmış her et türü

Ben güvendiğim kasaptan alıp yiyorum ki çok yedim gebeligin başından geri.eğer kasaba guvenmiyorsan iyi bir marka al ye.çok kasmamak lazım bu konularda bence

Eti bile haslamadan yemeyin kızlar doktorum mesela sut yerine yoğurt peynir ye diyor cunku çiğ şeylerden hastalığı çabuk kapmaya meyilliyiz sucuk zararlı ben bilmeden bir iki defa yedim ama tiksindim sevmiyorum yapmıyorum da garibim esime oluyor olan o çok seviyor:)) sağlıkla bebeklerimizi bi kucağımiza alsaydik acemi olunca saskinlasiyoruz:))

Konu sucuk. Üst komşularım yapınca acayip kokusu geliyor ve yemek için deliriyorum. Ama hamilelikte yasak ve benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım yok. Acaba çok pişirsem güvenilir bi yerden alıp olur mu ki? Doktoruma sormayı hep unutuyorum. Yiyen varmı ya şöyle kana kana yemek istiyorum :KK43:
Ya ben yiyorum. Doktorum bana çiğ et yeme dedi. Salam falan yemiyorum ama o pişiyor bence bişey olmaz. Ben bir de haftada 1 kez yedim. İçime kurt düştü şimdi :110:

Senin caninin cektigi sucuk degil aslinda baharat :) sucuk dedigin sey baharattan ibaret. Sucuk baharati al kendine kiymada al. Soyle guzel bi harc hazirla sonrada kizart guzelce. Hem gonlun rahat olur kendin hazirlamis olursun hemde karnin doyar :) ohh miss:kk77:
Bu dediğini kasaba yaptırsam olmaz mı ki? Nasıl üşeniyorum :olamaz::KK23:

aayy bende aynı şekilde sucuk diye ölüyorum resmen ama yemiyorum.
bir de o kirli çıkmıyor mu illa ki p..naarr sucuk diyee ağzının ortasına çarpasım geliyor :sinirli:
Off sorma. Bugün misafirliğe gittim dolabın kapağı açıktı orda gördüm yine aklıma geldi kudurcam sucuk diye. Hepte canm zararlı şeyler istiyor ya. Çiğ köfte yiyorum ama Etsiz tabi. Poff pof.

Bence çok kasmamak gerekiyor. Ben hamileliğimin başından beri canımın çektiği herşeyi (Hamburger vs.) az da olsa yedim. Konu sucuk değil çiğ etin yenmesi. Yani çiğ ette bahsettiğiniz bakteri var ve hiç bir bakteri belirli bir sıcaklığın üzerinde yaşayamaz. O yüzden bence güzelce kızartın ve yiyin. Diğer yediğiniz herşey çok mu organik ve katkı maddesiz sanki :) Kendinize bunu yapmayın hamilesiniz siz

Bence çok kasmamak gerekiyor. Ben hamileliğimin başından beri canımın çektiği herşeyi (Hamburger vs.) az da olsa yedim. Konu sucuk değil çiğ etin yenmesi. Yani çiğ ette bahsettiğiniz bakteri var ve hiç bir bakteri belirli bir sıcaklığın üzerinde yaşayamaz. O yüzden bence güzelce kızartın ve yiyin. Diğer yediğiniz herşey çok mu organik ve katkı maddesiz sanki :) Kendinize bunu yapmayın hamilesiniz siz
Hay ağzın bal yesin istediğin ne varsa yesin :) pizzada çok istiyorum onuda salam sucuk var diye yemiyodum. Ayy bi cesaret geldi bana karnımda acıktı :)

Back