Hamilelikte uyuyamama ve kötü düşünce

Aksihatun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
46
7
1
Merhabaaa kizlar 5 haftalık hamileyim birkaç gündür geceleri uykuya dalmada gucluk cekiyorum ve surekli kendimi kötü düşünceler (dogumda yada yakin bir zamanda olcekmisim gibi) icinde buluyorum uykuya dalsam bile surekli uyaniyorum derin bi uykuya dalamiyorum hamilelikte boyle bi durum yasayan oldu mu

Son düzenleme:
Psikolojik herhalde hamilelikle ilg oldugunu sanmiyorum . Son haftalar olsa normal diyecem de 5 hafta bu sendromlari yasamak icin cok erken ilk 3 ay stres yapmayin derim

İlk hamileliğim detam 9 ay uyumadım bu sıkıntı kötü düşünce yüzünden. Canım hormonlar cok etkilemiş seni kafanı toparlamaya calış duayla aşabilirsin inan bana.

Kimsenin inancına karışmak değil niyetim benim kucuklugumden beri rutinim belli süreleri okur dua eder öyle uyurum eğer korktuğum özellikle korunmak istediğim birşey varsa bunlara Ayetel Kürsi yide eklerim ve bilirim ki iki cihanda bana ve meleğime zarar vebilecek hiç birşey yok artık .bu bana huzur veren ve gerçekten gönül rahatlığı sağlayan şey . İnanciniz farklı olabilir siz de inancinizin gerektirdiği bişeyler yapın inandığınız şeye sığının .bugüne kadar bana çare olmayan hiç bir şey yaşamadım kucujlugumden beri ne karanlık sokaklardan ne karanlık odalardan hiç bir şeyden korkmadim tedirgin oldugum oldu hemen okudum ve inandım güvende olduğuma. Bu benim naçizane tavsiyem ben kabus bile görsem kötüye yormam

Ben hamileligi ogrenmeden once uykusuzluk yasamaya basladim. 9 ay sabahlara kadar oturdum gece uyuyamadim.
Anksiyete olmama ragmen kotu dusunceler olmazdi pek

Bazi belirli sureleri 7ser defa okurum genelde uyumadan once gun icinde de cok uykum oluyo ama nedense o zamanda uyuyamiyorum cok sukur haftalar sonra dun gece rahat uyuyabildim insallah bu gecede uyuyabilirim

Hamilelıgın ılk baslarında oluyor öyle çünkü hiç yasamadıgımız bır durumun ıcındeyız. Tam rüyalar bıtıyor karnın büyüyor bu kezde o yüzden uyuyamıyorsun ben rüyamda kıyametı koparmıstm ama nasıl gercektı hıc uyumamıstm bır hafta gecıcı bır durum. Ve bütün hamıleler yasar bunu az cok sen duanı et yat.

Bazi belirli sureleri 7ser defa okurum genelde uyumadan once gun icinde de cok uykum oluyo ama nedense o zamanda uyuyamiyorum cok sukur haftalar sonra dun gece rahat uyuyabildim insallah bu gecede uyuyabilirim
ben de de oldu gecti canim gecer insaaalllh korkma ayetel kursi oku ve zihnini dagit
seytani kov
sifa bul insaaalllah

Ben de birkaç seferdir bebekle ilgili kötü rüyalar görüyorum.yıllardır uğraşınca bilinçaltımdaki korkular ortaya çıkıyor heralde.üzülüyorum kötü şeyler gördükçe.Allah sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin.

Allah yardımcınız olsun ben bir de gözümün önüne kötü şeyler gelince uyumaya çalışırken , kucuklugumden beri güzel şeyler düşünmek diyince aklıma gelen bir resim var hep o gelir gözümün önüne ve sevdiklerimi koyarım oraya .

Ah seni okadar iyi anliyorum ki hamileligimin yedinci haftasinda baslayip 15. Haftasina kadar beni rahat birakmadi uykusuzluk.sonra gecti simdi yine baslari 23 haftalik oldum.cok sinir bozucu gercekten insallah biran once uyuruz

Sizi 5. Aydan sonra merak ediyorum vesvese dusuyor herkese iyi dusunun dua edin uyku problemi ilerleyen aylarda agriyla birlesip daha da rahatsiz ediyor kabuslar korkular Allah tum anne adaylarina ferahlik saglik versin

Yazdıkların o kadar benzerki durumumla yanlış anlama ama bir yandan benimle aynı durumda olan birilerinin olduğuna sevindim sanırım daha gebeliğimi öğreneli 1 hafta oldu ama uykudan uyanma sayesinde hamilelik testi yaptım çünkü hiç hayatım boyunca uykumdan uyanmazdım neler oluyor bana diyip test yaptım ve öğrendim hiç beklemiyordum ardından çok derin yaralayıcı bir üzüntü stres yaşadım 3 gündür hayatımın en derin sıkıntısını yaşamış bile olabilirim çok ağladım ve hiç uyuyamıyorum bebeğe bir şey ya olduysa diye çok korkuyorum sanki o kadar ağlayıp üzülerek ona çok zarar vermişim gibi geliyor

Canım konunun üzerinden çok zaman geçmiş inşallah bebeğini saglıkla kucagına almışsındır. Bende 20. Haftadayım bı hafta önce anıden baslayan nefes darlığı uyuyamama kalp çarpıntısı başladı durumlarımız benzer be gece ne gündüz gram uyumuyorum tam uykuya dalacak gibi oluyorum biri uyandırıyor sanki senınkı kendiliğinden mı geçti yoksa bişeyler mı yaptın bana arkadaşlarım panik atak olmussım diyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…