• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte TSH

Sakın öyle bir şey yapma zencefil rahim hareketliliğine sebep olur düşük olabilir. Vereceği ilaç hormon düşürücü bir ilaç bir zararı yok. Tsh düşmezse bebeğini kaybedebilirsin bebeğin düşmezse bile bir çok rahatsızlığı olabilir. Hamilelikte doğal yöntem diye bitkilere sarılmayın çok tehlikeli. Doktorunuzu dinleyin.
Peki tesekkur ddsrkm
Ablam ilk çocuğunu Tsh yüksekliğinden kaybetti çok geç fark edildi ilaç a daha yeni başlamıştı. Şuan tekrar hamile ve ilaçı ömür boyu içecek. Ayrıca doktorunuz demedi mi , zencefil, yeşil çay vs. Bitki çayları yasak diye? Aman diyim Sakın içmeyin biran önce dahiliye uzmanına gidip ilaçla başlayın
tesekkur ederim bilgi icin

Bu ilaç korkulacak bişey değil ki. Tiroid bezin yapması gerekeni yapmadığı için ek olarak alman gerekiyor. Bu yani. Tsh hormonunda beyne yeterli düzeyde olduğunu bildirdiklerinden dolayı düşmüş oluyor haliyle. Esas kullanmazsan zeka geriliği yapar. Tiroid ilaçlarını ben ömür boyu kullanıcam mesela. Antibiyotik gibi algılamak yanlış.

Arkadaşım tsh çok önemli bir şey ilacı kullanmasanız ve bebeğiniz zihinsel engelli vs olsa ömür boyu acısını çekmeyecek misiniz?
Hiçbir şeyin garantisi yok ama mecbursunuz, kullanmak zorundasınız. Lütfen ihmal etmeyin.

İnsan hormonlardan git gel yasiyo vala agzima bisey koyarken bile zararli mi degilmi diye düsunuyorum. Hele ilac denince beynimde kaynar sular iniyo dediginiz gibi doktora gidip ilaclarimi kullanicam saglikli mantikli düsunmek lazim. Tesekkur ederim bilgiler icin..

kızlar hamilelikte tsh yüksekliği yaşayanlar varmı. Şuanda geçiren veya geçirmiş doğum yapmış atlatmıs olanlar. Yaptirdigim tahlillerde 7,5 cikti. 8. Haftanin icindeyim internette felaket yaziları yaziyo. Doktor dahiliyeye gitmemi söyledi. İlac vericek ama kullanmak hic istemiyorum. Doğal yöntemler mesela zencefil suyu kullanmak iyi geliyormuş. Bu konuda genel olarak yardimci olucaklar varmı
Kesinlikle verilen ilaci kullanmalisin zaten o ilac degil vucudunda eksik olan hormonu tamamliyacak ve bebek icin cook cok onemli sakin ihmal etme ayda bir ilac doxunda ayarlanmali hamileligin biyunca kontrol ettir..benim de troid bezlerim alindi o ilaci 150 lik olarak kullaniyorum hamiliekte dahada artti hatta simdi bebegim cok saglikli cok sukur...

Doktor hamilelikle yukselmis olup gecicide olabilir dedi kesin bilgiyi gene dahiliye doktoru söylucektir tabii

Kesinlikle verilen ilaci kullanmalisin zaten o ilac degil vucudunda eksik olan hormonu tamamliyacak ve bebek icin cook cok onemli sakin ihmal etme ayda bir ilac doxunda ayarlanmali hamileligin biyunca kontrol ettir..benim de troid bezlerim alindi o ilaci 150 lik olarak kullaniyorum hamiliekte dahada artti hatta simdi bebegim cok saglikli cok sukur...
Masallah. Allah hepimize sifa versin

İlaçların hiçbi zararı yok aksine kullanmazsanız bebeğiniz zarar görür. Benim de yüksekti 2.kutu ilacımı bitirmek üzereyim ve 1.15 lere kadsr düştğ çok şükür. Doğurana kadar devam edicem. O yüzden vakit kaybetmeden bi an önce başlayın. Zencefil bazen düşüklere sebep olabiliyo kafanıza göre bi şey yapmayın sakın..

Acil gidip size uygun dozu almanız gerekiyor.O öyle bitkisel şeylerle geçen bir rahatsızlık degil.İlacı bırakınca yine çıkıyor.

Merhaba Canım hiç üzme kendini benimde ilk 4-5 ay hep yüksek çıktı Tsh değerim bi sürü doktor gezdik o kadar korkuttular ki ama sonra güvenilir bi endikronoloji uzmanına gittik ve bınun ilk aylar çok normal olduğunu söyledi ... iyi doktor seçimi çok önemli gerçekten hiç üzme kendini

Benimde tshim yuksek cikmisti, ki ben bu ilaci zaten kullaniyordum, kullandigim doz yeterli gelmemis, drum ilacin dozunu arttirdi. Bu ilaci antibiyotik, agri kesici vb. İlaclarla karistirmayin, lutfen bir an once kullanmaya basla, bebegin ve senin icin cok onemli.

Hayır sakin zencefil falan kullanmayın hamilesiniz çünkü benimde yüksek cıktı doktor hemen ilaca başlattı hicbir sıkıntı olmuyor doğumdan sonra dereotu birebirdir ben hala sürekli yerim korkulacak birşey yok ilaçla kontrol ediliyor her ay aç karna sabah kan veriyorsunuz yani doktorum bana öyle yaptırdı ona gore ilacın dozuna devamına karar veriyor

2 gebeliğimde de ilacıma devam ettim. Doktorum 2 ayda bir kan tahlillerimi görüp ilacının dozunu ona göre ayarladı. Lütfen ihmal etmeyin.

Tamam ilaç kullanmak istemiyorsunuz iyi hoş ama neden? Eskiler çok doğal yaşıyormuş, ilaç kullanmıyorlarmış ama yaş 50 oldu mu da ölüyorlarmış. Şimdi 100 yaşına kadar yaşıyoruz fena mı? Evet baş edebileceğiniz bir ağrı için hemen ağrı kesiciye sarılmayın ama TSH değeriniz bu kadar yüksekken ilacınızı kullanacaksınız tabi ki. Kullanmazsanız kendinize ve bebeğinize vereceğiniz zarar ilacın vereceği zarardan büyük olur. Basit kar-zarar analizi..

Benimde troid problemim vardı hamilelikte bende içiyorum hatta dozu bile yükseltildi bu önemli bi durum korkulacak hicbisey yok bebeğe herhangi bir zararı olmaz aksine faydalı olur yükselmeye devam ederse tehlikeli maalesef

benim tsh değerim ilk testte 3.05 çıktı ilaç kullandım, son tahlilde 1.5 e düştü dahiliye doktorum ilk 3 ay 2.5 in altında istiyoruz, kutu ilacın bitince bırak 1 ay sonra yine bakalım değerine dedi. 16 haftalık hamileyim. bazı doktorlar da hamilelik boyunca içilecek diyormuş, kafam karıştı benim de. sizler ne yapıyorsunuz değeriniz düştüğünde?

Canim hic canini sıkma benim annem annanem ben dayimlar kuzenlerim hepsinde var genetik bisey hamileykende ictiler hep hic bi problem olmadi benim iki ayda 5.85den 0.40a dustu ilacla

Canim hic canini sıkma benim annem annanem ben dayimlar kuzenlerim hepsinde var genetik bisey hamileykende ictiler hep hic bi problem olmadi benim iki ayda 5.85den 0.40a dustu ilacla
Cok sagolun icim rahatliyo boyle okuyunca. Yarina randevu aldim. Biraz sagdan soldan kulak dolmasi seyler de insani arada birakiyo dere otu falanda düsürüyomus ilac sart degil hamilelikte yukselmesi normal diyenlerde var cevremde. Ben doktu dinlicem

Back