• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte TSH

Sukufesunaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
153
106
103
kızlar hamilelikte tsh yüksekliği yaşayanlar varmı. Şuanda geçiren veya geçirmiş doğum yapmış atlatmıs olanlar. Yaptirdigim tahlillerde 7,5 cikti. 8. Haftanin icindeyim internette felaket yaziları yaziyo. Doktor dahiliyeye gitmemi söyledi. İlac vericek ama kullanmak hic istemiyorum. Doğal yöntemler mesela zencefil suyu kullanmak iyi geliyormuş. Bu konuda genel olarak yardimci olucaklar varmı

guatr degilmi...guatr hapı asıl gebelıkte alınmazssa sorun...ben omur boyu ılac kullancam..hamıleykende ıctım...hiçbir zararı yok..

Etrafımda var bırı hıc korkma arada kısa kanamaları oldu sureklı ilaç kullandı ve suan 7 ayın içinde içini ferah tut

Etrafımda var bırı hıc korkma arada kısa kanamaları oldu sureklı ilaç kullandı ve suan 7 ayın içinde içini ferah tut
İnsallah ya. Korkudan bugun kafami kaldiramadim. Hep bi endise bisey olur mu olmazmi zeka geriligi gelisim geriligi yapiyomuş. Benim önceden yoktu hamilelikle beraber yükseldi

kızlar hamilelikte tsh yüksekliği yaşayanlar varmı. Şuanda geçiren veya geçirmiş doğum yapmış atlatmıs olanlar. Yaptirdigim tahlillerde 7,5 cikti. 8. Haftanin icindeyim internette felaket yaziları yaziyo. Doktor dahiliyeye gitmemi söyledi. İlac vericek ama kullanmak hic istemiyorum. Doğal yöntemler mesela zencefil suyu kullanmak iyi geliyormuş. Bu konuda genel olarak yardimci olucaklar varmı
ne demek ilaç kullanmak istemiyorum.. hayır kullanın bebeğinize bir zararı değil aksine faydası olacak tsh 2,5 altında olması gerek sağlıklı bir gebelik için ve düzenli takip yapılacak... ihmal etmeyin sakın bir an önce gidin doktora. bende kullanıyorum kullanan bir sürüde tanıdığım var sakın ama sakın ihmal etmeyin...

Tsh yüksekliği tiroid bezinizin az çalıştığı ve tiroid hormonlarınızın kanda yeterli düzeyde olmadığını gösterir. Hamilelikte tiroid ihtiyacı artar ve bebeğiniz için hayati önem taşır. Beyin ve genel gelişim için gerçekten hayati önemi var. Ayrıca kullanılan ilaçların içinde zararlı maddeler Yok sadece hormon var bebeğinize kötülük yapmayın zencefil vs ile olacak iş değil risk alınamaz.

İlacı kullanmak zorundasınız. Burada söz konusu bebeğiniz. Doğal yöntemle çözülecek bir sorun değil bu.
Benim de hamilelikte yüksek çıktı. İnsan korkuyor tabi ki ama basit bir sorun. İlacınızı aksatmayın. Kontrollerinizi yaptırın. Benim Doğum sonrasında da bir süre devam etti ama artık ilaç kullanmıyorum.

İlacı neden kullanmak istemiyorsunuz
İdrarda enfeksiyon varmis gecen ay doktor bana gebelige engel oldugunu soyledi fitil antibiyotik vs baska ilaclarda verdi. İcmedim. Sogan kurunu yaptim. İyikide icmedim ve 3 hafta sonra gebe oldugumu ogrendim. Ve simdi enfeksiyon degerlerimde tamamen düsmus. Yani ilaca gerek duymadanda duzeliyomus. İlac denince cok tedirgin oluyorum yan etkilerinden ki bebek varken dahada çok. Sebebi bundan geliyo birazda

İdrarda enfeksiyon varmis gecen ay doktor bana gebelige engel oldugunu soyledi fitil antibiyotik vs baska ilaclarda verdi. İcmedim. Sogan kurunu yaptim. İyikide icmedim ve 3 hafta sonra gebe oldugumu ogrendim. Ve simdi enfeksiyon degerlerimde tamamen düsmus. Yani ilaca gerek duymadanda duzeliyomus. İlac denince cok tedirgin oluyorum yan etkilerinden ki bebek varken dahada çok. Sebebi bundan geliyo birazda

İyi de ikisi aynı şey mi?

Tsh sürekli ölçecekler zaten takibi yapılacak
İlaç dozu da ona göre belirlenir
Doktoru dinlerdim ben olsam

Sakın öyle bir şey yapma zencefil rahim hareketliliğine sebep olur düşük olabilir. Vereceği ilaç hormon düşürücü bir ilaç bir zararı yok. Tsh düşmezse bebeğini kaybedebilirsin bebeğin düşmezse bile bir çok rahatsızlığı olabilir. Hamilelikte doğal yöntem diye bitkilere sarılmayın çok tehlikeli. Doktorunuzu dinleyin.

Ablam ilk çocuğunu Tsh yüksekliğinden kaybetti çok geç fark edildi ilaç a daha yeni başlamıştı. Şuan tekrar hamile ve ilaçı ömür boyu içecek. Ayrıca doktorunuz demedi mi , zencefil, yeşil çay vs. Bitki çayları yasak diye? Aman diyim Sakın içmeyin biran önce dahiliye uzmanına gidip ilaçla başlayın

İlacı kullanmazsanız bebekte zihinsel ve bedensel gerilik meydana gelebilir Allah korusun

ilaç kullanmalisin, bende de vardı, ilaçla düştü. Bebeğim simdi 7 aylık çok şükür sorun yaşamadım. İlaca başlarken doktoruma sordum bebeğe zararı var mi diye, bebeğe zararı yok faydası var dedi, hamileyken 2buçuk altında olması şartmış. Geciktirmeyin dahiliyeye görünün.

Degil tabiki. Ama insan iki kere düsunuyo nolur nolmaz diye ilk bide tedirgin oluyorum. Ya oyle olursa ya böyle olursa. Bilincli olup yasayan varsa sormak istedim burdan

Ben kullandım, hala kullanıyorum, ömür boyu da kullanacağım. Kızım da gayet sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. O sebeple içmemezlik etmeyin.

Back
X