hamilelikte tiroidin yükselmesi yardım:(

buyukask

benim canım bebeğimmm
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
200
37
118
38
Arkadaşlar ayin 10unda hamile olduğumu öğrendim adetime 4gün kala değerim 284 çıktı dün gece karın ağrısıyla hastaneye gittik hcg ye baktirdik 2995 çıktı 5 günde artışı fazla geldi sabah doktora göründüm değerimi söyledim iyi dedi karından kese görünmedi son zamanlar kilo aldım belki karından görünmedi buyuzden vajinal ultrasondan görebildik keseyi ayin 29unda kalp atışlarını dinleyecegimizi söyledi sonrasında bir sürü test verdi ac karina yaptırdım sabah sonuçları aldım gösterdim hepsi iyi dedi sadece tiroidin yüksek çıktı birz bir ay sonra tekrarlayalım testi dedi hamilelikte olabilir dedi inşallah herşey yolundadır sabah6bucukta süt içmiştim ama bisi yetmemiştim doktora söylemeyi unuttum tiroidin yükselmesi süt içmekle alakası yoktur sanırım canım çok sıkıldı sanki bana değerimde 5günde fazla yükseldi doktor sorun yok dedi kesede gördük ama ne biliyim içim rahat değil :(

öncelikle geçmiş olsun...tiroid özellikle hipotiroidi hamilelikte çıkan bir tür.eğer hipertiroidin önceden varsa zaten o seninle devam ediyo.tiroid için ilaç var kullanırsın.doktorun sorun yok demiş sende çok fazla kafaa takıp bebeğini ve kendini huzursuz etme.belki çok küçük ama yine de düşün onu.abimin eşide tiroid vardı gebelikte çektı şimdi hamd olsun çok tatlı bir yeğenim var. üzme kendini dikkat et yeter.

tiroid değerin kaçtı canım? ben de ilaç kullanıyorum gebeliği öğrendiğimde 3.5 tu tsh değerim normalde tedaviye gerek yok ama hamileyken 2 nin altında olmasını istiyoruz dedi bu değer bebeğin zeka gelişimi açısından önemliymiş ben 25 mg lık 1 adet euthyrox içiyorum hergün

Bendede var tiroid şu an 10 haftalık hamileyim 3 hafta önce euthyrox kullanmaya başladm 75 mg çeyrekten tama çıktım pazartesi kontrolm vardı daha iyi dedi dr ve ilacı yarıya indirdi ilk duydugumda çok korkmuşdum senin gibi sıkıntı olcagnı duşunmuyorum içini ferah tut rabbimden hayırlısını iste

Canım benim ilk hamileliğimde tsh 15 çıkmıştı. Hatta doktorum bu değerle hamile kalman benim ingiltere kraliçesi olabilme ihtimalimden daha düşük gerçek bir mucize demişti. İlk üç ayda tedavi olunduğu takdirde sorun yok. Senin tsh kaç çıktı acaba? 5 in altındaysa belki bu nedenle ilaca gerek duymamıştır ama kullanman gerekebilir. İhmal etme zamanında tahlilini yaptır. Bir de bir doktora daha sor derim. Çünkü tsh yüksek çıkıp ta ilaca başlamamış olması ilginç.

4.34 çıktı arkadaşlar doktor bir ay sonra tekrarlayalım dedi testi ben bir ayin geç olduğunu düşündüm başka bir doktora göründüm tekrar test yapıldı ve değer 2 çıktı!! Hastanelerde bu kadar farklı sonuçlar çıkması çok şaşırtıcı şimdi doktorumu degistirdim 1günde omrumden omur gitti

Hangi şehirdesin benim doktorumda 1 ay atdı bendemi gtsem acaba

Merhaba troidle ilgili yorumunuzu okudum.benimde t3 değerim 3.5 normal sınırın içinde ama biz hamilelikte en fazla 2.5 olsun isteriz dedi doktor ve size verilen ilacın 50 mg sini verdi. Sizin hamileliginiz nasıl ilerledi. Herhangi bir sorun cıktı mi? Umarım sağlıkla almışsınızdır bebeğinizi kucaginiza

Merhaba troidle ilgili yorumunuzu okudum.benimde t3 değerim 3.5 normal sınırın içinde ama biz hamilelikte en fazla 2.5 olsun isteriz dedi doktor ve size verilen ilacın 50 mg sini verdi. Sizin hamileliginiz nasıl ilerledi. Herhangi bir sorun cıktı mi? Umarım sağlıkla almışsınızdır bebeğinizi kucaginiza
Merhaba bende 7 haftalık hamileyim. Geçen hafta troidle alakalı testler yapıldı t3 3.05 çıktı tsh de 2,70 çıktı ama ilaç vermediler kafama takıldı yüksek mi oluyor acaba

Tsh niz düşük olduğu için ya da haftanız erken olduğu için olabilir belki. Doktorunuza bir sorun . Daha iyi bir açıklama yapacaktır.

Back