• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte tiroid :(

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaşlar 5 gün önce kan testi sonucunda hamile olduğumu öğrendim.
(Rabbim isteyen herkese nasip etsin.)

Doktor bi kaç gün sonra gel sağlıklı olup olmadığına bakalım dedi.

Neyse bugün gittim daha çok yeni olduğu için bir şey demedi. Kan tahlili istedi verdim. Troid hariç diğer degerlerim normal çıktı.

Tiroid değerleri en fazla 2.5 olmasi gerekiyomuş ama benim ki 3 lerdeydi. Doktor dahiliyeye git dedi yarın için randevu aldım ama troid hakkında hiç bi bilgim olmadığından internetten biraz araştırma yaptım.

Hamilelikte bebek için tehlikeli olabiliyormuş baya. Çok korkuyorum..

Size sorum: Ben bu testi tok karnına yaptirmistim. Fark eder mi? Ya da bazen düşüp yükselmesi normal mi? Bir de troidi yüksek çıkıp bebeğini sağlıkla kucağına alanlar beni rahatlatabilir misiniz çok ihtiyacım var buna.

Allah hepimizin yavrusunu bagislasin sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin..

Evet, ac karnina yaptirmalisin ve Istanbul'da isen kizilaya yaptir.

Varsa bile cok korkma. Sadece ayda bir testi yenileyeceksin ve ilac dozaji ayarlanacak. Ilacinin duzgun kullandikca bebege bir zarari olmaz.

Test sonucu yine yuksek cikarsa, mumkunse dahiliye degil de endokrinoloji uzmanina gorun.

Evet, ac karnina yaptirmalisin ve Istanbul'da isen kizilaya yaptir.

Varsa bile cok korkma. Sadece ayda bir testi yenileyeceksin ve ilac dozaji ayarlanacak. Ilacinin duzgun kullandikca bebege bir zarari olmaz.

Test sonucu yine yuksek cikarsa, mumkunse dahiliye degil de endokrinoloji uzmanina gorun.
Çok teşekkür ederim. Endokroniden randevu alamadık önce dahiliyeye gitmek gerekiyormuş.

Benim de ilk gebeligimde hipotiroidi sorunum çıkmıştı
İlaçla kontrol altına alındı
Gebelik boyunca her ay dahiliyeye gidip tahlil yaptırdım
Bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım
Şu anda halen aynı ilaca devam ediyorum

3 degeri yüksek bir deger degil fakat kilo aldıkça olumsuz etkileyebilir ve değeriniz artabilir.Bunun için sürekli kullanmak üzere bir ilaç verecektir doktor.Mutlaka danışın.Aç karnına yaptırın.Düşüğe ve dikkat dağınıklığına saç dökülmesine sebep olan bir problem.Saglıkla kucagınıza alın inşallah

Benim de ilk gebeligimde hipotiroidi sorunum çıkmıştı
İlaçla kontrol altına alındı
Gebelik boyunca her ay dahiliyeye gidip tahlil yaptırdım
Bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım
Şu anda halen aynı ilaca devam ediyorum
Allah bağışlasin ve cok geçmiş olsun. Teşekkür ederim :)

Merhaba
Hiç telaşlanmayın internetten de hiçbirşey okumayın.Zaten çok az yüksek çıkmış hamilelikten dolayı da olabilir.Benim tiroid bezim epey zamandır çalışmıyormuş ama ben taa 2 aylık hamileyken kan testinde öğrendim bunu.Sizin gibi internette yazılanlarla kafayı yedim.Bir profesöre muayene oldum sonunda ve bana interneti boşver her sitede aynı şey yazıyor kopyala+yapıstır hepsi dedi.Dahiliye levotiron verecektir bu hapı mutlaka içmelisin.Doğumdan sonra gene kanına bakılır gerekliyse ilaca yine devam edersin.

Merhaba
Hiç telaşlanmayın internetten de hiçbirşey okumayın.Zaten çok az yüksek çıkmış hamilelikten dolayı da olabilir.Benim tiroid bezim epey zamandır çalışmıyormuş ama ben taa 2 aylık hamileyken kan testinde öğrendim bunu.Sizin gibi internette yazılanlarla kafayı yedim.Bir profesöre muayene oldum sonunda ve bana interneti boşver her sitede aynı şey yazıyor kopyala+yapıstır hepsi dedi.Dahiliye levotiron verecektir bu hapı mutlaka içmelisin.Doğumdan sonra gene kanına bakılır gerekliyse ilaca yine devam edersin.
Peki tok karna kan verdiğim için yüksek çıkmış olabilir mi sizce?

Annem tiroid hastasi,ben varim bak ;)
Daha da iyi bir haberim var,ben de tiroid hastasiyim,benim de bir oglum var 2 yasinda. Annem de ben de tiroid hastasi olduktan cok cok sonra cocuk sahibi olduk. Korkacak bir sey yok,ac karnina test yaptirmaniz sart. Degerlerinize gore ilac tedavisine baslarsiniz,hic bir sorun olmaz bebisinizde

Benim saglik ocagina verdiğim kan tahlilinde sonuç 5 çıktı. Hemen bir üniversite hastanesinin endokrinoloji bölümüne gittim. Doçent ve çok ilgili bir doktor vardı. Aç tok fark etmez hemen tahlil ver dedi, saat aksam 6ydı neredeyse, mesai dışı. Ve sonuç 1.9 çıktı. Sağlık ocağı tahlillerine guvenmiyoruz bundan sonra burada baktir dedi. Her ay düzenli olarak baktiriyorum sorun görünmüyor. En son yine saglik ocaginda verdim kan, yine yüksek çıktı. Hamileyim ben de bu arada. Tahlil verdiginiz yerden emin olmaniz cok önemli

Canim benim troid problemim yok normalde.ama bu hamileligimin basinda bende yasadim bu sorunu.ilk zamanlar hicbisey yiyemiyodum.hatta kilo bile vermiştim.12 haftalik tarama testlerinde troidlerimde sorun oldugu cikti.tekrar test yapalim yine ayni cikarsa ilac tedavisi baslancak dendi ama 2. Kere test yapildigi zaman ben yemek yemeye baslamistim normal.o nedenle ilac vermedi dr hersey normal dedi.
Senin daha once boyle bi sorunun varmiydi yoksa benim gibi hamilelikten mi kaynaklandi.
Troid vucuttaki sodyum eksikliginden oluyomus.iyotlu tuz yemeye ozen goster cnm.korkma. bende internetten neler okuyup kafayi yemistim ama cok sukur bisey cikmadi.ha ciksa bile ilac kullancaksin.hamilelikleri boyunca kullanan arkadaslarim var ve cocuklari da saglikli cok sukur.

Peki tok karna kan verdiğim için yüksek çıkmış olabilir mi sizce?
Pek zannetmiyorum etkileyeceğini ama dediğim gibi bu korkulacak bir hastalık değil.Sizinki çok az yüksek belki gebelikten dolayıdır ve doğumdan sonra normale girer.Dahiliyede tekrar testleri yaptırın gerekliyse endokrinologa sevk isteyin.Kendinize boşu boşuna stres yapmayın.Benim Tsh 100 çıkmıştı ilk testte okadar söyliim.Ben bu bilgi kirliliği yüzünden hamileliğimin 4.ayına kadar bebeğim engelli mi olacak stresini yaşadım.

Arkadaşlar 5 gün önce kan testi sonucunda hamile olduğumu öğrendim.
(Rabbim isteyen herkese nasip etsin.)

Doktor bi kaç gün sonra gel sağlıklı olup olmadığına bakalım dedi.

Neyse bugün gittim daha çok yeni olduğu için bir şey demedi. Kan tahlili istedi verdim. Troid hariç diğer degerlerim normal çıktı.

Tiroid değerleri en fazla 2.5 olmasi gerekiyomuş ama benim ki 3 lerdeydi. Doktor dahiliyeye git dedi yarın için randevu aldım ama troid hakkında hiç bi bilgim olmadığından internetten biraz araştırma yaptım.

Hamilelikte bebek için tehlikeli olabiliyormuş baya. Çok korkuyorum..

Size sorum: Ben bu testi tok karnına yaptirmistim. Fark eder mi? Ya da bazen düşüp yükselmesi normal mi? Bir de troidi yüksek çıkıp bebeğini sağlıkla kucağına alanlar beni rahatlatabilir misiniz çok ihtiyacım var buna.

Allah hepimizin yavrusunu bagislasin sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin..
Bende yillardir hasimato troid hastasiyim ameliyatla tum troidlerim alindi ...ilacla tsh degerini ayarliyoruz her ay ...korkma duzenli kontrolle hic bi sorun olmaz...ayrica 3 cok fazla bi deger degil benim.30 lara ciktigini biliyorum...hamileyken 2 bucugun altinda tutulması gerek tabiki... tsh kan icin aclik tokluk sabah aksam fark etmiyor..

Bende yillardir hasimato troid hastasiyim ameliyatla tum troidlerim alindi ...ilacla tsh degerini ayarliyoruz her ay ...korkma duzenli kontrolle hic bi sorun olmaz...ayrica 3 cok fazla bi deger degil benim.30 lara ciktigini biliyorum...hamileyken 2 bucugun altinda tutulması gerek tabiki... tsh kan icin aclik tokluk sabah aksam fark etmiyor..
Ama bana doktorum ozellikle vurgu yapiyordu hep ac karinina yaptirdin di mi diye...

Back