Hamilelikte süt tüketimi

Pimpirikli kiz

Minik meleğim kollarimda çok şükür :)
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
428
248
23
Kızlar ben hamile olduğumu ogrendigimden beri süt içiyorum ama kutu süt uht olan arastirdigim kadarıyla hiçbir faydası yokmuş biz nasıl kalsiyum alacaz napacaz bu arada açık süt alma imkanım yok sizcede zararlimi yada siz kalsiyum açığını nasıl kapatiyosunuz içtiğim kutu sütlere üzülüyorum bebisede faydası yokMuş :( yardım hamile arkadaşlar tecrubeliler

Kızlar ben hamile olduğumu ogrendigimden beri süt içiyorum ama kutu süt uht olan arastirdigim kadarıyla hiçbir faydası yokmuş biz nasıl kalsiyum alacaz napacaz bu arada açık süt alma imkanım yok sizcede zararlimi yada siz kalsiyum açığını nasıl kapatiyosunuz içtiğim kutu sütlere üzülüyorum bebisede faydası yokMuş :KK43: yardım hamile arkadaşlar tecrubeliler
hangi şehirdesiniz. genelde heryerde açık süt satılabiliyo.

ben de bazen açık süt alıyorum kaynatıyorum güzelce ama bulamadığım ya da alamadığım zamanlarda market sütü tüketiyorum mecburen

Kızlar ben hamile olduğumu ogrendigimden beri süt içiyorum ama kutu süt uht olan arastirdigim kadarıyla hiçbir faydası yokmuş biz nasıl kalsiyum alacaz napacaz bu arada açık süt alma imkanım yok sizcede zararlimi yada siz kalsiyum açığını nasıl kapatiyosunuz içtiğim kutu sütlere üzülüyorum bebisede faydası yokMuş :KK43: yardım hamile arkadaşlar tecrubeliler
benim doktorum doğl olmayan hiçbirşeyin faydası yok dedi... besi balık dahi yemeyeceksin deniz olacak dedi. süt ,yoğurt, yumurta hiçbiri sanayi ürünü olmayacak hele uht sütü ben normalde dahi içmem nerde oturuyorsun bilmiyorum ama eşinde sende araştır mutlka vardır satan biryer yoksada en yakın köye gideceksiniz oturduğunuz yere yakın:anne:

Canim açık süt alıp 5 dk kaynat brucella filan kalmaz zaten.. brucella kaynamamis sütlerden bulaşır. Ben açık süt alıp kaynatıyorum. Yarısını yoğurt mayaliyorum yarisini da muhallebi sutlac filan yapıp tüketiyorum. Özellikle sütten ziyade yoğurt tüketimi daha önemli..

hamilelikte fazla inek sütü tüketimi bebeğin alerjik bünyeli olmasına sebep oluyormuş diye dinlemiştim bir programda ben. o yüzden en sağlıklısı açık süt alıp yoğurt mayalamak. kalsiyumu en güzel yoğurt ve peynirden alabilirsiniz. hatta mayalayacağınız süte bir miktar da keçi sütü eklerseniz daha faydalı olur. benim kayınvalidem öyle yapıyor sağolsun.

Canım eğer inek sütü bulamıyorum diyorsan günlük sütle yoğurt yap, mayasını da nohutla yap ve süt yerine yoğurt tüket derim ben.
Yoğurt sütten daha faydalıdır

Fazlası kansızlık yaptığı için zaten çok onerilmez sütün.yoğurt ye en faydalisi günde 2 kase ye

Bana doktorum süt yoğurt öyle yararlı sanıp çok tüketme dedi kabızlık sorunundan dolayı. Zaten ilk 3 ay folik asit çok önemli bebeğin kemik oluşumu için vs. sonrasında da kalsiyum hapı veriyor doktor. İçinde ne olduğunu bilmediğin açık sütlerden de alma bence canım alıcaksan da ev yoğurdu yap ve o şekilde tüket.

Back
X