Hamilelikte su tüketimi

Dodine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
2.396
2.573
33
Herkese merhaba. Arkadaşlar 25 yaşındayım 2 yıllık evliliğim var. Ve 5+5 günlük hamileyim. Doktorum bana sürekli 2 hatta 2.5 lt su tüketmem gerektiğini söylüyor. Fakat ben suyla arası okadar kötü olan bir kadınım ki günde belki 1 bardak içerdim. Hamile olduğumu öğrendikten sonra elimden geldiğince fazla tüketmeye çalışıyorum ama oda zoraki 5. 6 bardak oluyor. Bu bebeğime ne gibi zararlar vverir? Fazla su tüketmem için önerebileceğiniz püf noktaları varsa can kulağıyla sizi dinliyorum.. Şimdiden teşekkürler..

Valla güzelim öyle böyle o suyu tüketmeye çalış bende normalde günde 1 bardak su içmediğim olurdu hamileliğimin başında günde 2-2,5 litre içiyordum şimdi de günde en az 6 bardak içiyorum ve ekstra hergün soda içiyorum Beypazarı sade soda iç hem mide bulantıların başlayacak yakın zamanda ona da iyi gelir Rabbim sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah

Ah o mide bulantısı korkusu.. Aman allahım.. Sodanın iyi geldiğini bilmiyordum bu söylediğini uygulayacağım canım.. Suyada kendimi zorlayacağım.. Teşekkür ederim.

Ah o mide bulantısı korkusu.. Aman allahım.. Sodanın iyi geldiğini bilmiyordum bu söylediğini uygulayacağım canım.. Suyada kendimi zorlayacağım.. Teşekkür ederim.

En güzel günlerin kıymetini bil son haftalar çok zor ama bebeğini hissetmeye başla ne kadar zor olursa olsun hiç umurunda olmuyor :) uyuyamıyorum, oturamıyorum yatamıyorum kalkamıyorum çok zor geçiyor hamileliğim ama bi tekmesi ile herşeyi unutuyorum :) havuç suyu içebilirsin taze sıkılmış ama tek havuç suyu içilmiyor ekstra elma, portakal da sık karıştır, salatalık ye suyu dengelemek için :) daha var mide bulantılarına 2-3 hafta sonra başlar Annesi minnacık o daha tutunmaya çalışıyor sen bol bol sev onu korkma hiçbişey den Rabbim yardım ediyor inan ki daha dün 5+3 of geçer mi 8 ay diyordum geçiyor valla şimdi de bir an önce doğurmak sarılmak koklamak istiyorum :)

Ah canım sorma geçmiyor zaman.. 7. Haftada kalp atışlarını dinleyeceğiz dedi doktorumuz geçmiyor zaman ağlayasım geliyor bazen. Daha şimdiden kokusunu hayal etmeye çalışıyorum delirecek gibi oluyorum. Dediğin gibi hele karnımda hissetmeye başlasam ne hale gelirim kim bilir.. Okadar zor ama bir o kadar güzel.. Sen bitirmişsin kavuşmanıza ramak kalmış.. Senin adına çok sevindim canım.. Dilerimki sağlıkla kavuşursunuz. Rabbim bana da nasip etsin inşallah. Önerilerinin ekran görüntüsünü aldım sık sık bakıp uygulayacağım valla çok sağol canım ya. :)

Rica ederim gülüm bugünlerde birbirimize yardımcı olmayacaksak ne zaman olacağız :) Rabbim sana da bugünleri görmeyi nasip etsin kalp atışını duymaya gittiğinde video çek ve yalnız gitme çünkü illa ağlarsın neden bilmiyorum içimden oğlun olacakmış gibi geçti :) 10-11 hafta sonra cinsiyetini de öğrenirsin folik asitini aksatma ülkerin çubuk krakeri de mide bulantısına iyi geliyor sen aklına takılan birşey olursa yaz yardımcı olurum :)

Canım benim yaa eksik olma valla çok sevindim seninle karşılaştığıma. Rabbim bu güzel yardım ve iyi niyetinin karşılığını versin inşallah. Evet bende video çekmeyi istiyorum umarım o an heyecandan unutmam. Kesin ağlarım ben zaten hamile kalmadan öncede aşırı duygusal bi kadındım hamile kaldım daha bi duygusallaştım. Nedense hamile olmadan öncede dahl herkes oğlun olacak diyor bana ilk bebeğimin. Tabi gönlümden geçen kız ama ilk çocul sonuçta kız erkek farketmez ikisinide tatmadım. Rabbim yeterki eli ayağı düzgün sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin. Çubuk kraker çantamda var evimde var muhakkak eksik etmiyorum methini duymuştum :) folik asitede hamile kalmadan önce başladım hala onu kuşlanıyorum çünkü doktorum değiştirmedi. Folbiol 5 mg. Geçen akşam çok açık kahverengi 1 2 damla lekelenmem oldu doktora gittim progestan 10ü mg yazdı. Şimdi geçti çok şükür yok lekelenmem sadece açık sarı akıntım var sanırım enfekdiyon yada ayaklarımı üşüttüm. Hamilelikte daha dikkatli olmak gerekiyor amaben hala alışamadığım için sürekli unutuyoruö hamile olduğumu ve eski yaşantıma devam ediyorum. Karnım şişince düzelir inşallah :)

Amin gülüm inşallah Rabbim hepimize sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah. Progestan ı vajinal olarak kullan bir daha gerek olursa yan etkileri çok fazla zaten mide bulantısı başlayınca daha ağır gelecek gece yatmadan fitil gibi vajinadan içeri atıver birazı akıntı gibi akıyor ama sorun yapma Dr alması gerekeni alıyor demişti bide ilişki yaşama 3 ay dolana kadar hamileliğimin başından itibaren iğneler tedaviler ilaçlar serumlarla geçti çok zordu 45 tane iğne olmuşum şuana kadar :) Rabbim sizlere yaşatmasın inşallah enfeksiyonda kapma küçümseme de enfeksiyonu 10 gün antibiyotik tedavisi gördüm idrar yolu enfeksiyonu vardı dikkat et hamileliğin başında aman ne olur. Biraz daha duygusal olacaksın zaman ilerlesin dediğim gibi sen bi hissetmeye başla sonra konuşalım. O minicik elleri ayakları Anne ben burdayım der gibi kımıldasın içinde bu duyguyu Rabbim herkese yaşatsın. Ayaklarını sıcak tut terliksiz gezme Allah ım seni de miniğini de korusun.

Vajinal kullanımını duydum fakat soktor ağızdan al diyince birşey diyemedim ama öyle denerim canım. Zaten hamile olduğumu öğrendikten sonra eşimde bende riske atmak istemedik sokulmadık birbirimize :) 45 iğne of diyorum rabbim dayancak güç vermiş çok şükür sana canım yaa valla iğne çok baş belası allah kimseye vermesin.
Bir an önce meleğimi hissedeceğim günlere ışınlanmak istiyorum :)
Çorapla hiç aram yok ama dediğin gibi terliksiz basmıyorum canım benim amiin cümlemizide miniklerimizide korusun canımmm..

Leblebi yiyebilirsn hem mide bulantisindada iyi gelior hemde susarsin:)
Bu arada rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsn evladini

10 hafta sonra ilk tekmesini hissedersin Rabbim in izniyle inşallah kuzum. Bugünlerin keyfini sür yüz üstü yat istediğini ye ben hala uyumadım uyuyamadım mide yanmasından ağrılardan bide tuvaletle kardeş oldum artık bazen orda uyuya kalıyorum :) şimdide oğlumu görmeye gidiyorum bakalım hangi gün sarılcam koklayacağım bol bol dua edelim Allah'ım isteyen herkese nasip etsin inşallah

Hiçbir zarar vermez ama içmeye çalışın. Çok zorlaniyorsaniz sıvı başka içecekler alın taze sıkılmış olabilir yaz da geliyor. Ya da şey yapın 1 ltlik şişe ayırın kendinize deyin ki bu su bugün bitecek tadına makina bakmadan löp löp dikin bardakla içmeyin. Ve bol su icmeniz sizin yararınıza olur çünkü çok kilolar alınıyor hamilelikte

Leblebi yiyebilirsn hem mide bulantisindada iyi gelior hemde susarsin:)
Bu arada rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsn evladini
Aa onuda deneyeyim teşekkür ederim canım. Rabbim cümlemizin evladına sağlık versin sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..

Kıyamam sana ben.. Az daha sabret canım çok çok az kalmış evlat için eminim herşeye değer. Sanada dua edicem su gibi doğumun olsun inşallah canım benim.

Su insan vücudu için çok çok önemli. Hamilelikte de vücuttaki her şey daha hızlı tüketiliyor malum, o yüzden su tüketimi daha da önem kazanıyor. Ben folik asit kullanmaya başladığım zaman su tüketimini de arttırmıştım, daha doğrusu su içmeye başlamıştım. Çünkü gün içerisinde ayrıca su tükettiğim çook nadirdi. Şu anda da 1.5 lt civarı tüketiyorum (sadece suyu, çay-meyve suyu vs hariç). Benim vücuduma yetiyor, fazlası sıkıntı yaratıyor. İdrarının renginden suyu az mı içtin çok mu içtin anlayabilirsin. Su içmekte de zorlanıyorsun madem, kendine bir hedef koy, o hedefi yavaş yavaş arttır. Ölçün bardak olmasın da şişe olsun mesela. 0.5 lt bir günde iki tane tüketsen 1 lt. Günden güne arttırırsın hedefini. Ben susasam da susamasam da gözümün önünde su varsa iki uç yudum alıyorum mutlaka. Evde de her yerde ayrı suyum durur, salonda, yatak odasında, mutfakta vs.

Ben de gebelikten önce günde bi bardak içerdim hatta hiç içmeden geçen günlerim dahi olmuştur yani hiç susamazdım aklıma gelirse alır içerdim ama gebeliğimin 6.haftasından bu yana acayip susuyorum ağzım kuruyor gece bile uykudan susuzlukla uyanıyorum resmen günde 2 litreden fazla içiyorumdur

Anladım canım dediğini uygulayacağım teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…