• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Spor

cilekreceliii

Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
338
318
18
Herkese merhabalar.. benim bir sorum olacak.eşimle birlikte artık bir bebiş istiyoruz ama ben aynı zamnda spor yapıyorum.bebeğin tam yeni dölleneceği sırada spor yapmanın bir sakıncası olurmu sizce? bnm sporum şu şekilde..hızlı yürüyorm veya koşuyorm bazen.kondisyon bisikleti kullanıyorm. bunları azaltmalımıyım sizce en azından ovülasyon döneminde?

hamilelikte spor önemli, en azından ben öyle biliyordum ama doktorum kesinlikle ilk 3 ay hareket yok dedi. Ki riskli bir hamileliğimde yok. İlk 3 ay hareket önermiyorum, hareketsiz bir yaşam olmalı, 3 aydan sonra bakarız dedi.

hamilelikte spor önemli, en azından ben öyle biliyordum ama doktorum kesinlikle ilk 3 ay hareket yok dedi. Ki riskli bir hamileliğimde yok. İlk 3 ay hareket önermiyorum, hareketsiz bir yaşam olmalı, 3 aydan sonra bakarız dedi.
fazla kilolarmdan kurtulmak istiyorm bir yandanda bebiş istiyorm artk.kilo vermeye başladm ama dahada vermeliyim diye düşünüyorm ama işte bilemedim döllenmeyi etkilermi etkilemezmi

rica ederim. Şimdi ben hamile olduğumu öğrendiğimde herkeste "aman ani hareket etme, uzanma, aniden eğilme vs sürekli uyarıyorlar, herkes ama. boşa olduğunu düşünmüyorum bunların. Demek tutunma aşamasında biraz dikkat gerekiyor.
evet canm düşüklerin çoğu ilk 3 ayda olrmuş ondan sanırım.bn sadece yürüyş yapsam sıkıntı olmz heralde :KK35: bu arada seninde bebişin hayrlı olsn Allah analı babalı büyütsün hiç bi sıkıntın olmadan atlatırsın inşallah :KK28:

hamilelikle birlikte baslanan sporlarda sakınca olabiliyor ama hamilelikten oncede yapıyorsanız sakınca gormuyorlar bende cok arastırdım bunu..

benim doktorum spor yapiyosan devam et dedi ilk 3 ay ama ben yuruyus bile yapmadim ne olir ne opmaz bu donemde dikkat edilmesi lazim yuruyus neyse de kosu ve kondisyon gerektiren seylerden uzak durabilirsin bu arada bende kilolu hamike kaldim doktorun suanki kilon onemli degil hakilelikde aldigin kilo onemli dedi

evet canm düşüklerin çoğu ilk 3 ayda olrmuş ondan sanırım.bn sadece yürüyş yapsam sıkıntı olmz heralde :KK35: bu arada seninde bebişin hayrlı olsn Allah analı babalı büyütsün hiç bi sıkıntın olmadan atlatırsın inşallah :KK28:
amin inşallah.Çok teşekkür ederim.Güzel duygular, değişik tecrübeler ediniyorum.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

benim doktorum spor yapiyosan devam et dedi ilk 3 ay ama ben yuruyus bile yapmadim ne olir ne opmaz bu donemde dikkat edilmesi lazim yuruyus neyse de kosu ve kondisyon gerektiren seylerden uzak durabilirsin bu arada bende kilolu hamike kaldim doktorun suanki kilon onemli degil hakilelikde aldigin kilo onemli dedi
anladm canm bnde hamile kaldığmı bilsem zaten bırakırım diye düşünüyorm :) ama döllenme aşaması bnm merk ettiğm. bide kaç kiloydun canm sen hamile kaldığnda? bnm bel çevresnde fazlam olduğundan doktorm vermeye çalş demşti

ben evlendikten sonra çok aldm ya malesf.. 70 kilodaym şu an. 8 kilo kadar aldm . şimdi dikkat ediyorm ama baştan almasaydm keske :kızgın:

bende evlendigimde 68 kiloydum babami kaybettim dis gebelik gecirdim derken 80 kilo oldum sonra kendimi toparladdim zayiflamaya karar verdim 72 ye kadar dustum o sirada dusuk yasadim derken psikolojim cok bozuldu kendimi yemeye verdim bu kiloya ciktim neyse sagliklarimiz yerinde olsun da bi sekilde sonra veririz

başın sağolsun canım bnm.. ayrıca çokta geçmş olsun. aynen herşeyin başı sağlık. onu kaybedince gözümz hiç birşeyi görmüyo.ben kendimi durdurmaya çalışıyorm yemek konusundada.yememeye odaklıyorm kendimi.yada mesela tatlı var önmde sadece 1tane yemeliyim diye şartlandırıyorm gerçekten işe yarıyo

başın sağolsun canım bnm.. ayrıca çokta geçmş olsun. aynen herşeyin başı sağlık. onu kaybedince gözümz hiç birşeyi görmüyo.ben kendimi durdurmaya çalışıyorm yemek konusundada.yememeye odaklıyorm kendimi.yada mesela tatlı var önmde sadece 1tane yemeliyim diye şartlandırıyorm gerçekten işe yarıyo

sagol canim bende suan oyle yapiyorum wbur cubur cilolata hamur isi sinirlandirdim kendimi ve bol bol meyve yiyor sekeri meyveden alinca canim o kadar cikolata istemiyo yoksa simdiye baya kolo alirdim da suan 2 kilo aldim baya seviniyorum bu sekilde kontrollu gidersek insallah sorun olmaz

Back