• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte spor

Dinamiss

Guru
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
2.157
12
358
Ankara
Merhaba arkadaşlar, ben henüz çok yeniyim aranızda.
7 haftalık hamileyim.
Benim sormak istediğim hamilelik döneminde yürüyüşe ne zaman başlanabileceği?

Çünkü bazı yerler 7. haftada başlanabilir derken bazı yerlerde 3 ay tamamlandıktan sonra diyor...
Aslında doktorum da kısa süreli (20 dakika) yürüyüşler yapılabileceğini söyledi ama 3 ay diye okuyunca da tereddüte düştüm...

Bu konuda sizin bildikleriniz nedir acaba?

Ben 3 aylık hamileyken eşim doktora" hiç yürüyüş yapmıyor" dedi, doktorumda yok daha yapmasın bol bol dinlensin demişti, sonra zaten doktorum bu yönde bir yönlendirmesi olmadı.
Bende sende 3 ayı atlat sonra yaparsın, allah korusun düşükler en çok ilk 3 ayda oluyor.

Merhaba arkadaşlar, ben henüz çok yeniyim aranızda.
7 haftalık hamileyim.
Benim sormak istediğim hamilelik döneminde yürüyüşe ne zaman başlanabileceği?

Çünkü bazı yerler 7. haftada başlanabilir derken bazı yerlerde 3 ay tamamlandıktan sonra diyor...
Aslında doktorum da kısa süreli (20 dakika) yürüyüşler yapılabileceğini söyledi ama 3 ay diye okuyunca da tereddüte düştüm...

Bu konuda sizin bildikleriniz nedir acaba?

canım öncelikle tebrik ederim.. bu konuya internetten felan duyduğunla deil doktorunun önerisine göre dikkat et bence..bak benim doktorumda bana hep dinlen sakın yorma kendini iş yapma felan diyor.. şuan 2,5 aylık benimkisi.. nisanın ilk haftasında kontrole gidince doktoruma soracam ; ben hamilelik kurslarına gitmek istiyorum doğuma hazırlık olsun sağlıklı bir doğum yapayım diye...

bence doktorun onay verirse spor yap

Aslında o zaman başlayabilirim yavaş yavaş..Çünkü doktorum kendini fazla yormadan günlük 20-25 dakikalık yürüyüşler faydalı olur dedi..Ama ben bu okuduklarımdan sonra korktum ve istediğim halde yapmadım...
Zaten 3-4 gün sonra tekrar randevum var en iyisi tekrar sorup, yürümeye başlayayım doktorumun önerileri doğrultusunda...

Fikir verdiğin için sana da teşekkür ederim meryemmeryem:)

canım 20 dakikalık yürüyüş vücudunun oksijen dengesini sağlar doktorun yürümende sakınca var demediği sürece yürüyebilirsin.ilk üç ay hep evde olupta sonra yürümek isteyince zor geliyo vücudun ağırlaşıyor

Ben spor gibi değilde normalde de yürümeyi sevdiğim kısa mesafeleri yürüdüm hep , bir aksilik olmazsa da mart geçince akşamları yürüyü yapıcam . Tabi koşar adımlarla değil yavaş yavaş :))

Sağolun kızlar, sanırım bende okuduklarımı değil de doktorumu dinlemeliyim:)))

Hem yürüyelim ki formda da kalalım değil mi ama:)

haklısın da ilk 3 ay riskli dönem cnm
hareketten çok dinlenmeye ihtiyacın var
dr.una gidene kadar yapma sonra dr.una sorarsın.

Merhaba,

hamile kalmadan önce düzenli ve ağır kardiyo ve ağırlık antremanları yapan biri olarak tavsiyem öncelikle ilk 3 ay kendini riske atmaman.. Sporu geç bir yere uzanıp , alışveriş torbası taşırken bile dikkat etmelisin. 3ay sonunda doktorunun tavsiyesini alarak yuruyus, yuzme ,bilincli streching hareketleri , az kilo ile oturarak yapabikecegin kol hareketleri , hamile squad'ı , imkanın varsa hamike pilateai veya yoga yapabikirsin. Kalp ritmini üst seviyeye çıkartmadan ve zorlanmadan hareketli hamilelik sağlıklıdır eğer bir problemin yok ise... Sağlıklı ve hareketli günler...

Ben hamile kaldigimi ogrendigim gunden beri yuruyorum bu kisiden kisiye degisiyo doktorumda aksi bisey demedi once bi sor doktoruna ona gore karar ver

Back
X