• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte sırtüstü yatmak kaçıncı aydan sonra zararlı?

ayy o yastıkla dönmesi çok gıcık bişi. ben uyumadan önce en az 2 şer kere sağ ve sol yapıyorum, her seferinde zorlanarak dön, yastığı tut, rahat pozisyon bul, yastığı yerleştir, biraz geçiyo yine rahatsız oluyorum diğer tarafa dön, aynılarını yine yap, artık bi yastık da yetmiyo, sayısı artçak sanırım o zaman nolcak bilmiyom, yastıklarla savaşıcam yatakta resmen

sırt üstü yatma konusuna gelince doktoruma 2 kere sormuştum, 2 sinde de şimdi yat daha çok erken 18. haftada falandım. ilerde yatamıcaksın zaten nefes almakta zorlancaksın demişti. şimdi 24. haftadayım gerçekten de öle sırt üstü yatamıyorum, boğazıma bişi düğümleniyo gibi oluyo, nefes almakta zorlanıyorum

Bide havalar soğudu diye pike de örtüyoruz üstümüze, o pikenin altından yastık değiştirmek tam bi eziyet :))))))) Ama gerçi dün gece fenalık geçirdim bütün camları açtım rüzgar yapsın essin diye, zavallı eşimi hasta ettim farkında olmadan, evde yatıyo şimdi :(((
sırt üstü yatmak da bana hala bile o kadar iyi geliyo ki, geceleri belim ağrıyo genelde, sırt üstü olunca çok rahatlamış hissediyorum kendimi. Sabah işe giderken bile kalkmadan önce 5 dk sırt üstü uyuyorum. Keşke hep öyle uyusam bütün gece uyanmam vallahi :((

Bide havalar soğudu diye pike de örtüyoruz üstümüze, o pikenin altından yastık değiştirmek tam bi eziyet :))))))) Ama gerçi dün gece fenalık geçirdim bütün camları açtım rüzgar yapsın essin diye, zavallı eşimi hasta ettim farkında olmadan, evde yatıyo şimdi :(((
sırt üstü yatmak da bana hala bile o kadar iyi geliyo ki, geceleri belim ağrıyo genelde, sırt üstü olunca çok rahatlamış hissediyorum kendimi. Sabah işe giderken bile kalkmadan önce 5 dk sırt üstü uyuyorum. Keşke hep öyle uyusam bütün gece uyanmam vallahi :((

ayy canım valla aynı durumdayız, kendimi buldum yazını okurken. çok uzatmıyım diye yazmmıştım ama aynen o pikenin altında yastıkla dönmek çok zor oluyo, bi iki denedim ben baktım olcak gibi değil örtmüyorum artık ucundan belimi kapatıyom o kadar. yoksa dediğin gibi bi de üstünde pike olunca dönmesi daha bi zorlaşıyo, ayy valla çok komik haller bunlar :9:

camları kapatmaya başladım artık ben de yatarken, içersi hava alsın derken her yatmaya geldiğimde kocacığımı boğazına kadar pikeye sarılmış buluyorum:52:

ayy canım valla aynı durumdayız, kendimi buldum yazını okurken. çok uzatmıyım diye yazmmıştım ama aynen o pikenin altında yastıkla dönmek çok zor oluyo, bi iki denedim ben baktım olcak gibi değil örtmüyorum artık ucundan belimi kapatıyom o kadar. yoksa dediğin gibi bi de üstünde pike olunca dönmesi daha bi zorlaşıyo, ayy valla çok komik haller bunlar :9:

camları kapatmaya başladım artık ben de yatarken, içersi hava alsın derken her yatmaya geldiğimde kocacığımı boğazına kadar pikeye sarılmış buluyorum:52:

çok güldüm yaa, demek ki bizim gibi başkaları da vardır muhakkak. Güzel anılar valla bunlar :52::52::52::52:

Ya ben gerçekten psikolojik olarak rahatladım yazdıklarınızı okuyunca :) hele o pike altında yastık dolandırma :)))))) yani inanın ben kendimle savaşırken ya 27.haftada daha neyin sıkıntısı dur daha bunun 30 u var 34ü var diye sizleri dinlemek iyi geldi bana.

Bende geceleri savaşıyorum kafaın altında 1,5 yastık (bir büyük bir küçük yastık) bacak arasında bir tane sırtımda bir tane küçük yastık eşime kalıyor minnacık yer :) Örtünmüyorum o yastığı sağa sola geçirme olayından saat başı tuvalete git gel sağa yatınca çocuk itiyor sola yatınca ben rahat edemiyorum sırt üstü bir serbest olsa çok rahat edicemde yasak ama tek duam bebişlerimiz sağ salim olsun herşey yolunda gitsinde buna da şükür.

Çok teşekkürler burda paylaşımda bulunan herkese yalnız olmadığını bilmek iyi geliyor insana.

cok uzun süreli sirt üstü yatmak bebegin oksijen almasini engelliyo..anne sirt üstü uzaninca bebek amniyo sivisindan yutuyo... karin iceriye dogru cekildigi icin rahimde doluluk hissi oluyo...tek tafarli yatmakta uyusmalara neden oldugu icin tek bir tarafa yatmakta dogru degil..
hamilelikte en dogurusu sol tarafa yatmak ve SIKSIK pozisyon degistirmek..

ben 27.6 günlük hamileyim simdiye kadar hep sirt üstü yattim yan yattigim zamanda bebegim cok tekmeliyo ve onun bu durumdan rahatsiz oldugunu düsündügüm icin. acaba bisey olmusmudur bilgilendirirseniz cok sevinirim

İstesem de sirt ustu yatamiyorum zaten fakat uyku esnasinda yatiyorumdur bilemiyorum. Baski oluyor icimde. Sola yatmaya gayret etsem de en cok sagda rahat ediyorum. Hemen uykuya daliyorum. Ayikken kontrol edebilsek dd uyurken bilmeden yatiyoruzdur sirt ustu. Allah yavrularimizi korusun..

arkadaslar ben 39haftalik hamileyim yan yatamiyorum yattigim zamn karnim cok sertlesip agriyo oyuzden hep sirt ustu yatiyorum busefer sirtim cok uyusuyo bide bebege zarari varmi bu konuda bilgisi olan varmi

kızlar çok sitede okudum yan yatın sırt üstü yatmayın diyor.tv izlerken mecbur sırt üstü yatıyom.acaba kaçıncı aydan sonra zararlı?bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

Sol tarafına dönerek yat canım, doktorum en faydalı olan uyku pozisyonu sola dönüp yatmak demişti.

Ben doktoruma sorduğumda rahat ettiğin sürece istediğin şekilde yatabilirsin dedi hatta karnının üstüne bile zaten zamanla karnın şiştiğinde sen anlarsın daha yatamicanı bebek tepki veriyormuş ve anneyi ter basıp adrenalin salıyormuş

Bu konu hortlamis ayol
Bende sola sağa yatiyorum ama hep uyandığımda bi bakiyorum sırt ustu yatiyorum bisey olmaz insallah

Mümkün mertebe sola yatıyorum sağa hiç yatmıyorum,bazen yan yatmama rağmen sırt üstü uyanmış buluyorum kendimi.

Fakat 2 ay kadar oturur vaziyette yattım,sırtıma başıma bol yastık,ayağımın altına yastık vs.

ben normaldede sirt ustu yatmayi sevmezdim hep sagima yatardim bizim yatakta duvara birlesik ben duvar tarafinda yatardim simdi esimle yer degistirdim o icte yatiyor ben boylelikle solluma rahat yatabiliyorum gece birinin yuzume nefes alma verisini sevmem boylelikle mecbur kaliyorum solluma yatmaya..

Back
X