• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte sigara kullanımı

Sigara içen biri değilim ama asla tavsiye etmemekle birlikte, yakın bir arkadaşım çok azaltarak tüketmişti, domatesin daha zararlı olduğunu düşünüyorum demişti 😅tarım zehirlerinden dolayı. Sağlıklı bir çocuğu var çok şükür 🙏🏻

Yani içeriğinde onca kimyasal doğalmışsam şey var el kadar bebeğe iyiliği olmuyordur tabi zararı oluyordur . Bırakılması en güzeli gebelikte .

Sigara içen biri değilim ama asla tavsiye etmemekle birlikte, yakın bir arkadaşım çok azaltarak tüketmişti, domatesin daha zararlı olduğunu düşünüyorum demişti 😅tarım zehirlerinden dolayı. Sağlıklı bir çocuğu var çok şükür 🙏🏻
Yani herkes kesinlikle çocuk düşer Allah korusun sakat olur diyerek konuşup iyice strese sokuyor çok teşekkür ediyorum 😂

Hamilelikte sigara kullanan var mı? Yani bırakması gerçekten çok zor ve her sigara kullanan düşük mü yapıyor? Ya da bir sağlık sorununa mı yol açıyor gerçekten çok merak ediyorum.
Öncelikle hayırlı olsun. Allah kucağınıza sağ Salim almayı da nasip etsin. Ama yapmayın lütfen benim bir düşüğüm var geçtiğimiz ay da dış gebelik geçirdim. Ve genele bakınca hiç sebepsiz. Artık ikinci de başıma gelince tek sebep o kalıyor. Azaltarak bırakırım dedim. Ben bırakana kadar onlar beni bıraktı hatta birisi haliyle oluşamadı bile. Hamileyken değil içmek planladığınız an bırakın. Başına gelmeden anlamıyor insan benimde örneğim vardı çevremde karnı burnunda bile içenler sağ Salim zamanında dünyaya getirenler demek ki içilebiliyormuş bi şey olmuyormuş ama neden insan bile isteye içer ki derdim.çok da kınamışım demek. O kadar da kendime güvenip söylerdim ki bunu çünkü içmemem gerektiği ortamda içmeyen bi insandım. Hiç bu kadar bu konuda iradesiz olabileceğimi düşünmezdim kimseye olmayabilir ama bana oldu. En büyük vicdan azabım.

Son düzenleme:
Maalesef ben bırakamıyorum. Azalttım ama çok zor 🫠 doktor da 3-4 tane içebilirsin akşamları tam örtüşmese de bebe asprini iç dedi

Ben de hamilelikten şüphelendiğim an bırakanlardanım. Doğuma çok az kaldı canım çok çekse de bir kere bile içmedim. Kendimi şu şekilde ikna ettim. Hamilelikte de, bebek doğduktan sonra da herhangi bir komplikasyon yaşarsam direk kendimi suçlayacağım sigara içtiğim için ve ben o suçluluk duygusuyla yaşayamam kendimi affedemem. Bu yüzden göze alamadım korktuğum için. Bebek sağlıkla doğsa da sonrasında bir sıkıntı çıkmayacağı kesin değil zehir alıyoruz sonuçta vücudumuza. Ayrıca ben bırakmama rağmen damarlarımda çift taraflı direnç çıkmıştı aspirin kullandım 32. Haftaya kadar. Büyük ihtimalle öncesinde sigara içtiğim içindi. Bence tamamen düşünce yoluyla sigara işini bırakabiliriz hamilelik sürecinde😊

Arkadaslar lutfen birbirimizi kinamayalim destek olalim. Bakin bu sigara meredi asla azimsanacak bir olay degil acayip bagimlilik yapan birsey. 17 18 senelik kullaniciyim gunluk 10 tane iciciydim. Hamilelikte ilk once 5e sonra 3e dusurdum. Ama o kadar kafam agriyor ki anlatamam.. ilk bebegim dustu kromozom anomalisi sebebiyle. Ilk doktorum gunde 3 icebilirsin demisti. Suan doktorum degisti ve ikisi de asla icmemelisin diyor. 8. haftada bebegin beyni gelisir tehlikeli dedi.. yani tamamen birakmami soyluyorlar. Bir baska dramda suradan. Annem bana hamileyken gunde 3 sigara icmis. Arkadaslar 3 bile zararli 3 bile herkesin bedeni isleyisi o kadar farkli ki asla kiyaslanamaz zararli mi evet zararli!! Zararli olmasa onca doktor neden zararli desin? Nasil birakacagiz bilmiyorum ama hayatimizin sinavi olacak 1 tane bile icmemeliyiz en sagliklisi olmasi icin ve en kotusu vicdan azabi, umut kirikligina ugramamak icin.. birbirimize destek olalim ki o 1 i bile icemeyelim..

Back
X