Hamilelikte şeker yüksekliği

Acelyaoztrk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2023
3
0
33
Merhaba kızlar,
Ben tip 1 diyabet hastasıyım. İlk gebeliğim riskli geçmiş yüksek hba1c ile hamile kalmışım. O zamanlar rahmetli annem bana çok iyi bakmıştı, evladıma başta Allah sonra annem sayesinde rahatlıkla kavuştum. Ne var ki ocak ayında annemi kaybettim... Ekimde de babamı...
Sürpriz bir şekilde 2. Bebeğinizi öğrendik. Meğer annem dünyadan göçtüğü gün karnıma düşmüş...
Sorum şu, bazen ani şeker yüksekliği yaşıyorum. Örneğin 200 küsür görüyorum. Perhiz yapsam da bazen ağzıma attığım ufacık bir bitter ya da ekmek bile fırlatıyor. Demek anacağzım gibi kendime bakamıyorum.... ortalama şekerim iyi gibi ama. Var mı benim gibi yaşayıp sağlıkla bebeğini kucağına alan? Çünkü ilk gebeliğimde bu kadar ani yükseklikler yaşamadım. Baya kontrollüydü her şey. Endokrinoloji doktoruma sorduğumda, önemli olan ortalama hba1c dedi ama yine de tecrübeli annelere danışmak istedim. Ne olur aydınlatın ferahlayayım Şimdi 9 haftalığız

Merhaba başınız sağolsun mekanı cennet olsun 1 saat sonraki tokluk şekeri mi 200 oluyor
Allah razı olsun amin Seda Hanım Evet ama her zaman değil çok şükür ki. Bazen insülin ve öğün dozundan kaynaklı sapmalar oluyor. Yoksa perhiz dışı asla bir şey tüketmiyorum. Ortalama şeker iyi gidiyor ama bazen anlık yükselişler olunca korkuyorum tabi.

Me
merhaba bende sizin gibi tıp 1 diyabetliyim 31 haftalık hamileyim ve ani yükselişler yaşıyorum.Sağlıcakla doğurdunuz mu merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…