- 14 Ekim 2018
- 114
- 43
- 33
-
- Konu Sahibi inciliboncuklu
Çok teşekkür ederim. Doktor bana iltihap için şimdilik sadece amoklavin antibiyotik verdiÇok geçmiş olsun Annemde yaşadık aynı durumu Hamile değildi sadece; ameliyat olması çok sakıncalıydi taşı aldiramadk uzunca süre ameliyat risklerinden doktor iltihaplanmayi serumlarla tedavi etti çok ilaç kullanmak zorunda kaldı.. dediği gibi safra kanalından düşerse pankreasa direk organların çöküşü en hafif ihtimali sarilik... Şubat ayından itibaren bu sıkıntıyı yaşıyoruz ki tüm risklerine rağmen ameliyat ettirmek zorunda kaldık.. Şu an iyi durumu çok şükür.. ameliyat riskini yasamadik.. bir suru rahatsızlığı olduğundan ekstra sıkıntı yaşamistik Gebelikte daha zor bu durum... Allah kolaylık versin inşallah.. en azından şu ara yediklerinize dikkat edin... Safra kesesini en çok yenilen yemekler etkiliyor safra salgılamak gerektiğinden daha zorlanıyor Allah şifa versin inşallah
Sarılığın o kadar uzun süre tedavi gerektiren bir durum olduğunu bilmiyordum ya sizede geçmiş olsun inşallah öyle bir durumum olmaz. Taşlar kanalı ilk tıkadığında yani sarılık başlangıcında çok ağrı oluyor mu? Birde ercp yapılmadı mı size sarılık için? Bana doktor sarılık olursan ercp ile açarız dediGecmis olsun. Simdi nasilsiniz? Ben 20 yasinda falandim aldiklarinda safra kesemi. Tabi benim kanal tikanmisti ve sarilik geciriyordum hastaneye kaldirdiklarinda.. 3 ay hastanede yattim. Iltihabi kurutamadilar. En nihayet de mecburen, oylece ameliyata aldilar. Acısı cok pistir bilirim.
Allah geçmiş etsin. Insallah gebeligin sonuna kadar sizi idare eder. Sizin icin dua edecegim..
Geçmiş olsun. Sarılık olunca ameliyat oldunuz mu peki?evet bende oldu 24.haftadaydim deli gibi bir kasintiyla ve hafif agriyla gittim hastaneye safra kana karismaya baslamisti sarilik oldum bebegimde dogduktan sonra anne sutu sariligi oldu 3 ayda gecti baska bir sorun yasamadim ben 24.haftadan sonra surekli olan kasintimi saymazsak tabi
yoo hayir hatta dr daha erken bir donemde olsan safrani alirdik ama artik cocuk buyumus yapacak bisey yok dedi bende e boyle ne olacak peki dedim en fazla cocukda sarilik olur dedi ben oyle diyince bir cok cocugun oldugu aclik sariligi sandim yapacak bisey yok dedim meger anne sutu sariligindan bahsetmis adam dedigi gibide olduGeçmiş olsun. Sarılık olunca ameliyat oldunuz mu peki?
Benim oğlum doğduktan tam 3 ay sonra aşırı ağrı sebebiyle gitmiştim,o ağrı pek dayanılacak ağrı değil maalesefEmzirmeyi bırakmamak için erteledim bir süre,ama olup kurtuldum dayanamayınca.Allah şifa versin.
Peki tedaviniz nasıl oldu antibiyotik ile mi ? Bana doktor sarılık olursan hayati risk var ve kesin ameliyat gerekir dedi de ondan soruyorumyoo hayir hatta dr daha erken bir donemde olsan safrani alirdik ama artik cocuk buyumus yapacak bisey yok dedi bende e boyle ne olacak peki dedim en fazla cocukda sarilik olur dedi ben oyle diyince bir cok cocugun oldugu aclik sariligi sandim yapacak bisey yok dedim meger anne sutu sariligindan bahsetmis adam dedigi gibide oldu
hic bir tedavi uygulamadi gebelik ilerlemis diye ilacda kullanmadim sarilik derken oyle hastanelik olacak derece degildi benimki rengim de biraz sararma oldu sadecePeki tedaviniz nasıl oldu antibiyotik ile mi ? Bana doktor sarılık olursan hayati risk var ve kesin ameliyat gerekir dedi de ondan soruyorum
Yapıldı tabi. ERCP operasyonu gecirdim. Kanali actilar. Sarilik gecti zaten o zaman. Benim saframin iltihabi bir turlu kurumamisti. O nedenler 3 aya yakin hastanede yatmistim. Uni ogrencisiydim o zaman. Egitimime ara vermistim.Sarılığın o kadar uzun süre tedavi gerektiren bir durum olduğunu bilmiyordum ya sizede geçmiş olsun inşallah öyle bir durumum olmaz. Taşlar kanalı ilk tıkadığında yani sarılık başlangıcında çok ağrı oluyor mu? Birde ercp yapılmadı mı size sarılık için? Bana doktor sarılık olursan ercp ile açarız dedi
evet bende oldu 24.haftadaydim deli gibi bir kasintiyla ve hafif agriyla gittim hastaneye safra kana karismaya baslamisti sarilik oldum bebegimde dogduktan sonra anne sutu sariligi oldu 3 ayda gecti baska bir sorun yasamadim ben 24.haftadan sonra surekli olan kasintimi saymazsak tabi
Aksam 6 dan sonra hiçbir sey yeme..yatarken 2 bardak su ic öyle yat....sihirli bir el değmiş gibi kısa süre icinde safra kesesi sorunun ortadan kalkar..Merhabalar. 21 haftalık hamileyim. 3 sene önce safra kesemde taş olduğunu öğrenmiştim. Doktor ameliyat demişti ama rahatsız etmediği için ameliyat olmadım. İki gün önce çok ağrım oldu acile gittim safra kesem taştan dolayı iltihaplanmış. Ama tıkanma yok. Doktor şimdi ameliyat olursan düşük riski var diyor. Ameliyat olmazsan ve taş düşüp safra keseni tıkarsa sarılık olursun o zaman sana acil müdahale etmemiz gerekir o durumda bebeği düşünemeyiz diyor. Gebelikte böyle bir durumla karşılaşan var mı? Adminler konum çok rica ediyorum taşınmasın çok zor durumdayım çevremde bu durumda hiç tanıdığım yok burada yorum almak istiyorum nolursunuz
kasinti vardi ve sag karin boslugumda agri vardi benimmerakımdan, bilgilenmek için soruyorum : kaşıntı sebebi safra kesesiyle mi ilgiliydi ? Kaşıntı ve ağrı mı belirtileri acaba ?
ama her kasinti bunun sebebi degil her agrida bazen cocuk oraya dayandigi icinde agri olurmus yada gebelik kasintisida olurmusmerakımdan, bilgilenmek için soruyorum : kaşıntı sebebi safra kesesiyle mi ilgiliydi ? Kaşıntı ve ağrı mı belirtileri acaba ?