benim ilk aklıma gelen kadın doğum hastanesine gidip hic başka doktora gitmemiş bu olanlar olmamış gibi gidip tahlillerinizi yeniden yaptırmak oldu..evinizde kedi yada köpek besliyormusunz..beslemiyorsanız kadın doğum uzmanıa evimde kedim var toksoplzma ya baktırailirmyz deseniz hayır diyeceini sanmıyorumArkadaşlar, 6. haftada doktorum ilk testlerime bakarak toksoplasma igG ve İgM değerlerimin pozitif olduğunu, bu nedenle avidite (bağışıklık testi) yapılması gerektiğini, bu testin de sonucu negatif çıkarsa çocuğu alacağını söylemişti.
ne yazık ki bu testi özel hastane olmasına rağmen 5 haftadır imunglubin değeriniz yüksek çıkmamıştır diye veremiyor.Öte yandan oradaki doktorum bana igM değeri şu an geçirilen toksoplasma olduğu için rovamycine adlı bir antibiyotiğı 12 saatte bir içmem konusunda sürekli olarak tembihte bulunuyor. Ben bu antibiyotiği daha avidite değerimi ölçemeyen bir hastane yüzünden 4 haftadır içiyorum
Aynı zamanlarda üniversite hastanesi ile de temasa geçip bu testi orada yaptırdık. Çünkü özelin biraz savsakladığını düşündük konuyu. İnanır mısınız, 5 haftadır 2 testin de sonucunu çıkaramayan bu hastane karşısında 2 saatte üniversite hastanesi avidite testini 1 saatte çıkardı. Bana kadın doğum bölümü "hiçbir şeyiniz yok, geçmişte geçirmişsiniz, bağışıklığınızı almışsınız " diyerek bu ilacı da içmemem gerektiğini söyledi. hatta benim içimin de rahatlaması için infeksiyon bölümüne rapor hazırlattı ve değerleri değerlendirdi. İnfeksiyon doktoru da "içmeniz gerekmiyor" dedi.
ama aynı zamanlarda tekrar kontrole gittiğim kendi özel hastane doktorum, bu sonuçları da kendisine söylememize rağmen ve 2 testin de sonucunu kendi hastanesi çıkaramamasına rağmen "içeceksin, ne olursa olsun, içmelisin!" diyor.
Dün istanbul'da bir kadın doğum doktoru ile telefonda görüştüm. Benim bağışıklık değerlerime bile bakmaksızın ilk yapılan testte daha İgG değerimin yüksek olmasından ötürü çok telaşlanmaya gerek olmadığını, asıl başka hormonal tetkiklerin ihmal edildiğini,bunlara bakılarak bir tespit sunulması gerektiğini söyledi. Rovamycine'yi içmemem gerektiğini, hatta çocuğu koruma konusunda herhangi bir faydası olup olmadığının bilinmediğindn bahsetti.Rovamycine'nin organ tetkiklerim yapılmadığı için zararlı olabileceğini,organlaırma ileride zarar verebileceğini de söyledi.
Kafam gerçekten karman çorman.
Ne yapmam gerektiğinini bilemiyorum.
Aranızda bu ilacı aviditesi yüksek çıkıp da hala kullananan var mı?
Ne olur bilgilerinizi paylaşın benimle..
benim ilk aklıma gelen kadın doğum hastanesine gidip hic başka doktora gitmemiş bu olanlar olmamış gibi gidip tahlillerinizi yeniden yaptırmak oldu..evinizde kedi yada köpek besliyormusunz..beslemiyorsanız kadın doğum uzmanıa evimde kedim var toksoplzma ya baktırailirmyz deseniz hayır diyeceini sanmıyorum
Aslında gittim, devlet hastanesine de. hepsine ayrı ayrı gittim sıfırdan. Devlet hastanesi de aynı testleri sıfırdan yaptı ve aynı sonuçları çıkardı özel hastane ile. iki değer de yüksek çıktı orada. ama doktor burası bir tetkik hastanesi değil avidite yaptırman lazım, o da burada yapılmıyor dedi ve beni üniversite hastanesine sevk etti. O zaman özel hastanede yapılan o son testi orada yaptırdım. bir saat içinde çıktı test. Bir probleminiz yok, siz bağışıklık kazanmışsınız dendi.
Ama özel hastaneye sorduğumda bağışıklı testinin sonucunu çıkartamadığı için, hala problem var, bu ilacı içmelisiniz diyor.
ben de dün yine devlet hastanesinden bir doktorla konuştumda içmenize gerek yok, testleriniz iyi diyor.
Şimdi özel hastanede doktorum bayan.Çok güzel ilgileniyor ama hastanesi sonuç çıkartamadığı için "içmelisin bu ilacı" deyip bırakıyor.
Üniversiteye ve devlet hastanesine baktım. çalışan biri olduğum için zaten zaman uygun olmuyor. bir de kapıları o kadar kalabalık ki, ultrason odasına 5 doktorla giriyorlar üniversitede..( rahat edemiyorsunuz.
doktorunuz sizi tehlikeye atmamak icin elindede sonuc olmadığı ilacı almanızı ısrarla alın diyor olabilir ama yerinizde ben olsaydı elinde tahlilerle konuşan doktorların dediğini yapardım.başka özel hastaneyi denemek istemez misinz en azından bu tahlil ile alakalı.hem 5 haftada sonuc cıkarmayan bi hastaneye ben güvenemezdim.ilk testi verdiğinizde ne kadar süre sonra cıkar dedilerdi tahlil icin,kedi falan besliyonuz mu nerden bulaştı acaba benim evimde kedi var da toksplazma bulaşır diye herkes başımın etini yemişti.
Canım ben de rovamycine kullandım.Ancak ben faranjit olmuştum,bu yüzden vermişti doktor.
Bence başka bir doktora,hastaneye daha gidin çünkü 4 haftadır kullanıyormuşsunuz bu çok uzun bir süre sonuçta hamilesiniz ve antibiyotik bu ilaç.
Ayrıca içinizi ferah tutun.Üniversite hastaneleri en süper özel hastaneden daha iyidir bence.
Dediğiniz çok doğru. Aslında özel hastanedeki doktorumu ve ilgisini çok sevmiştim ama hastanesi sonuç çıkaramadığı için bana gerekirse doğuma kadar kullanacaksın dedi bu ilacı. belki o da ihtiyaten veriyor ama organ iflası denilen bir şey varmış bunun sonunda. bir de sonuç çıktıktan sonra kesebiliriz demesine rağmen sonuç çıkaramadan hala içmelisin diyor.bizde güvensizlik yarattı bu özele karşı.
ben de üniversitede prof. drlardan birine özel ücretli gitmeyi düşündüm. en azından sonuçlar hep araştırma hastanesinde çıkmış olur.
ben kedilerl ev hayvanlarla çok haşır neşir değilim aslında. Çok titiz biriyim. sebezeleri meyveleri oldum olası sirkeli su ile yıkardım. Bu hastalık çıkınca şaşırıp kaldım. ama çiğ köfte yerdim arada sırada. en son da 5- 6 ay önce yemiştim arkadaşlarlabilseydim hiç ağzıma koymazdım..
bende ilk 3 ay özele gidiyordum cok ısınamamıştım doktoruma ama kendi bölümünde iyi bi doktordu.kanamalar falan olunca 3 kez hastahanede yattım 15 günde bi yanına ugruyorduk artık.telefonda bişey sordgumuzda halen bizi tanımıyordu.son kanama oldgunda 2 gün hastanede yattım cıkarken eşim bana takılan serumu sordu hani gerekliyse evdede taktıralım diye bize dedi ki o şekerli su önemli bişey değil dedi cekti ğitti.eşim o an cok sinir olmuştu.bazı özeller gercekten sırf para peşinde.bazılarıda gercekten işinin ehli önce hasta diyorlar inşallah siz o iyi doktor ve hastaneye denk gelirsnz ben özelden vazgectim kadın doğum hastanesien gidiyorum en azından ordakiler para meselesi gütmeden direk bakıyorlar belki yüzlerimize iyi bakmıyorlar ama olsun.yeterki iyi tedavi iyi baksınlar bebeğe yeter.ben özelde doğum yapanların yüzde 80 ini nerdeyse sezeryan ama devlet hastenisnde en azından sezeryan bu kadar yüksek deil oranı.hayırlısı hakkınızda biran önce başka doktor başka hastahane bakın derim gecmişler olsun
işte bizim doktorda özeldeki. iyi bakıyordu. odası temiz ve ilgili görünüyordu. daha sonra bu stres döneminde benim de 3 defa kanamam oldu art arda. Gece saat bir buçukta geldi. sabah da erkenden geldi hastaneye gene benim için. çok ilgili göründü gözümüze eşimle.raporun 10. günü gittiğimde kontrole içeride kanama bölgesi olduğunu dikkat etmem gerektiğini söyleyerek rapor yazacağını belirtti. ama benim artık 10 günlük bile rapor hakkım kalmamıştı. arkasından heyete girebilir miyim deyince "yazamam,çünkü aktif bir kanama yok "deyip attı. arkasından 5 günlük rapor verip gönderdi. oysaki karnım kilitleniyor, 5 adım bile atamıyordum. o arada avidite testinin hala yapılamadığı, hastanede hesaplanamadığını bu ilacı içmem gerektiğini söyledi. eşim tabi çok sinirlendi. "bu ne ya adamla dalga mı geçiyor,hem sonuç yok, neye göre karar veriyor buna dedi, bir daha gelemeyelim buraya" dedi.
Evet kapısı belki devlet hastanesinden daha kalabalık. o kadar çok hastası var ki sıra bile zamanında gelmiyor beklerken. dediğiniz gibi ben de iyice bir araştırma yapayım. bari yüzümüze bakmıyorlarsa iyi en azından sonuçları düzgün olsun, bu bize yeter..
Arkadaşlar, 6. haftada doktorum ilk testlerime bakarak toksoplasma igG ve İgM değerlerimin pozitif olduğunu, bu nedenle avidite (bağışıklık testi) yapılması gerektiğini, bu testin de sonucu negatif çıkarsa çocuğu alacağını söylemişti.
ne yazık ki bu testi özel hastane olmasına rağmen 5 haftadır imunglubin değeriniz yüksek çıkmamıştır diye veremiyor.Öte yandan oradaki doktorum bana igM değeri şu an geçirilen toksoplasma olduğu için rovamycine adlı bir antibiyotiğı 12 saatte bir içmem konusunda sürekli olarak tembihte bulunuyor. Ben bu antibiyotiği daha avidite değerimi ölçemeyen bir hastane yüzünden 4 haftadır içiyorum
Aynı zamanlarda üniversite hastanesi ile de temasa geçip bu testi orada yaptırdık. Çünkü özelin biraz savsakladığını düşündük konuyu. İnanır mısınız, 5 haftadır 2 testin de sonucunu çıkaramayan bu hastane karşısında 2 saatte üniversite hastanesi avidite testini 1 saatte çıkardı. Bana kadın doğum bölümü "hiçbir şeyiniz yok, geçmişte geçirmişsiniz, bağışıklığınızı almışsınız " diyerek bu ilacı da içmemem gerektiğini söyledi. hatta benim içimin de rahatlaması için infeksiyon bölümüne rapor hazırlattı ve değerleri değerlendirdi. İnfeksiyon doktoru da "içmeniz gerekmiyor" dedi.
ama aynı zamanlarda tekrar kontrole gittiğim kendi özel hastane doktorum, bu sonuçları da kendisine söylememize rağmen ve 2 testin de sonucunu kendi hastanesi çıkaramamasına rağmen "içeceksin, ne olursa olsun, içmelisin!" diyor.
Dün istanbul'da bir kadın doğum doktoru ile telefonda görüştüm. Benim bağışıklık değerlerime bile bakmaksızın ilk yapılan testte daha İgG değerimin yüksek olmasından ötürü çok telaşlanmaya gerek olmadığını, asıl başka hormonal tetkiklerin ihmal edildiğini,bunlara bakılarak bir tespit sunulması gerektiğini söyledi. Rovamycine'yi içmemem gerektiğini, hatta çocuğu koruma konusunda herhangi bir faydası olup olmadığının bilinmediğindn bahsetti.Rovamycine'nin organ tetkiklerim yapılmadığı için zararlı olabileceğini,organlaırma ileride zarar verebileceğini de söyledi.
Kafam gerçekten karman çorman.
Ne yapmam gerektiğinini bilemiyorum.
Aranızda bu ilacı aviditesi yüksek çıkıp da hala kullananan var mı?
Ne olur bilgilerinizi paylaşın benimle..
umarim hala takip ediyosunuzdur..bu antibiyotigi bebeginiz kac aylikken verdi doktor..ben de ictim de problem olur muCanım ben de rovamycine kullandım.Ancak ben faranjit olmuştum,bu yüzden vermişti doktor.
Bence başka bir doktora,hastaneye daha gidin çünkü 4 haftadır kullanıyormuşsunuz bu çok uzun bir süre sonuçta hamilesiniz ve antibiyotik bu ilaç.
Ayrıca içinizi ferah tutun.Üniversite hastaneleri en süper özel hastaneden daha iyidir bence.
umarim hala takip ediyosunuzdur..bu antibiyotigi bebeginiz kac aylikken verdi doktor..ben de ictim de problem olur mu(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?