Doğuma Hazırlık Hamilelikte Rahimde incelme ve Akreata olanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

duygune

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
7
2
39
merhaba 27 haftalık hamileyim ve daha önce rahimde perdeden dolayı histereskopi ameliyatı oldum. Sonrasında hamile kaldım ve perinatoloğ kontrolünde Bebeğin eşinin küçük bir kısmı ameliyat bölgeme üst kısma yapıştığı söylendi Bebeğin eşi yukarıda ama yapışma olması sıkıntı ve rahmin iki yerinde incelme var Aniden bir yırtık olabileceği gibi kötü bir durum söz konusu tabi birde Akreata da ayrı bir sorun böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu ve sonucu için merak ediyorum .. Açıkçası 34 . Haftaya gelmek bana mucize

Merhaba sizin yasadiginizin bı benzerini yaşadım herhangi bir sorunum yoktu benim sadece çök sancim vardı doktor önemsemedi olabilir dedi ama ben yuruyemiyordum sancidan 35 hattamda doktora ulaşamayınca başka doktora girdim nst bağladı senin sancim var acil alicaz dedi doğuma girdim çıktığımda rahminin yirtildigini hemen müdahale ile beni ve bebeği kurtardiklarini söylediler sebep belli değil maalesef. Şimdi üçüncü hamileliğini yaşıyorum aynı şeyden korkuyorum ama hamile kalmadan doktora gittim bı sorun olmaz acil bir durumda en fazla tahmini alırım dedi

Aslında kendine çök iyi bir doktor bulman gerek rahim inceldikce bebeğin hareketiyle aniden yirtildigini doktorum söyledi benim ki sansmis bebek ayağını sadece birkez daha uzatsaymis ve ben o arada doğuma alinmasaydim belki de yasamiyorduk önceliğin doğum yapacağın hastane evine en yakını olsun her hafta muayeneye git sakin aksatma doktorlar önemsemiyor ama bu ciddi bir durum

Gerçekten çok şanslıymışsın ne güzel maşallah umarım en az senin kadar şansım olur her hafta kontroldeyim bana yatış önerdiler. Yatış yapmayacaksan da ani hareket darbe almayacaksın dedi ama biliyorum bu anlık birşey dediğin gibi bebeğin tekmesi bile yeter ama ne güzel ki rahiminde alınmamış eğer arada yeteri kadar iyileşme süreci bıraktıysan bu hamileliğini de atlatırsın inşallah. Kaç haftalıksın perinatoloğ sana şüphe varsa söyler aslında .Bu alanda iyi olan yerler bana hep uzak Allah’a emanetim yani birde benim zaten 34 ciğer geliştirici verilecek en fazla 36 alınacak kaldı ki o hafta bana biraz uzak ihtimal geliyor 34 bile mucize.

Duygune hastanede olman daha güvenli olabilir biraz daha düşün istersen ve evet ciğer geliştirici iğneyi sakin aksatma bana gelirsek ben daha 7 haftalık yeniyim ve riskim tabiki yüksek zaman ilerledikçe bende neler olacak bilmiyorum inş herşey ikimiz içinde guzel olur ama unutma sancin olursa kasiklarindan yururken zorlanirsan bu sana işaret olsun

Teşekkür ederim bir tek sen yazdın sağol herhalde bu durumla karşılaşan sayılı kişileriz. Sanırım çok olan bir durum değil. Neremde ağrı olsa çok korkuyorum biliyormusun hemen acaba Yırtılmamı oldu yada olacak diye hamileliğim böyle geçiyor . Olsun çok şükür yine de. Aslında iyi bir doktor buldum bana Yeri çok uzak 30. Hafta da görüşüp planımızı yapalım dedi bekliyorum bende tabii yinede üniversite hastanelerini araştırıyorum 2 gün sonra yine randevum var. Ne diyeyim Rabbim yardımcımız olsun. İnşallah sorunsuz bitireceğiz. Hamileliğimi böyle sorunsuz olumsuz düşünmeden geçirmek isterdim ama buda bir sınav yine de şükür sana da çok teşekkür ederim bu gibi durumla karşılaşan kişilerle konuşunca sonu iyide kötü de sonuçlansa en azından neler yaşayabileceğimi olacağını bilmek daha iyi oluyor benim için .

Bu Arada her hastanede yatırmıyor( devlet) birtek özel yatırıyor oda biraz durumu zorluyor

Arkadaşım doğru diyorsun bu sık rastlanan bu durum değil sanırsam benim başıma geldiğinde burda yazdım ama kimse cevap vermedi seni görünce dayanamadım o kadar araştırmıştim ki okumaktan gözlerim şişti sana şunu söylim sakin korkma hamilelikte her yerin ağrıya bilir önemli olan kasıkta ki ağrıyı anlayabilmen çünkü gebelikte kaşık ağrıları oluyor bı kumaş düşün yavascana cırt ederya yanar ve ağrır öyle bi acı düşün bunu yasarsan bilki yırtılma yayılıyor en basit böyle tarif edebildim inş böyle birşey yaşamazsın bana cok çektirdiler inş bu sefer ikimizde cekmeyiz Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu arada daha önce bi ameliyat gecirdiysen bu sebep olmustur yanlış kesi yapilmasi.bi çök sebebi var tabi ama bana sadece bu uyuyordu sonrası doktorun umursamaz ve dikkatsizliği tabi.

Bu hafta detayli ulturasyona girdim rahim ince (4.9 mm) diye ve plesanta akreata şüphesi görüldü yazıyor.siz nasılsınız şimdi kacinci haftadasiniz

Bu hafta detayli ulturasyona girdim rahim ince (4.9 mm) diye ve plesanta akreata şüphesi görüldü yazıyor.siz nasılsınız şimdi kacinci haftadasiniz

Merhaba Kardelen şuan 32+4 haftalığım. Ben öğrendiğimde 20. Haftadaydım 32 hafta olursam bin şükür diyordum şimdi ise 36 hedefliyoruz ve yaklaşık 20 günüm kaldı . Emar çektirdim geçen hafta ve denilen şüphe netleşti akreata hatta inkreata da olabileceği yazıyor raporda . Umarım akreata dır :)) Rahimde incelme devam ediyor bende rüptür yani yırtılma riski de hala devam ediyor. Benim incelme sadece fundus kısmında. Sanırım senin Rahim incelemeden kasıtları Rahim girişi o konuda bilgim Yok ama sanırım 34 haftayı bulursun oda iyi bir hafta. Senin plesantan nerede tam olarak akreata neden var ikinci gebeliğin mi yada operasyon mu geçirdin
Sakın kendini paralama hiç düşünme zaten Akreata ilerki haftalarda daha netleşir ve çözümü yok iyi bir doktor ve zorunlu sezeryan 34 ten sonda karar verirler ama hiç düşünme Akreata evet önemli ama 36 bulursun .oda çok iyi bir hafta. Sadece rahimdeki incelemenin nerede olduğunu anlayamadım o önemli
Ayrıca Sana bunları perinatoloğ mu söyledi

Çok eskide kalmış konu ama belki görürsünüz gebelik süreçlerini nasıl ilerledi sorun oldu mu.. Ben 18. Haftadayım rahim duvarının bir bölümünde incelme var 2,3mm doktor ya akışına bırakacaksın ki yırtılma riski var ya da Gebeliği sonlandıracağız dedi 28. Haftaya kadar gelebilmek bile mucize görünüyor.. Cevap yazarsanız çok sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…