• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Pane Harçlı Hazır Gıda Tüketimi

Milsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
921
0
26
İstanbul
Herkese merhaba

12 haftalık hamileyim ve beslenmeyle ilgili takıldığım ciddi konular var. O kadar çok yememiz gereken şeyler var ki, artık ne sağlıklı ne değil bilemiyorum. Bu hazır tavuk etleriyle merak ettiğim bir şey var kızlar.

Acaba bu farklı markalardaki paneli tavuk nugget'lar ya da snitzeller zararlı mı? İçinde hiç bir katkı maddesi yok, çocuklar ve hamileler rahatlıkla yiyebilir diyor. Ama yine de emin olamıyorum.

Ben tavuk ve normal et ne yazık ki hamilelikle birlikte tüketemiyorum. Hamileliğim 1. ayında canım deli gibi et istedi ve her gün yedim. Şimdi gördüğüm an midem bulanıyor. Bu yüzden de tavuk-et ihtiyacımı karşılamak için böyle hazır gıdaları tüketiyorum. Bunlarla ilgili fikri olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum.
 
merhabalar,hazır şinitzel almak yerine tavuk göğsünü un yumurta galeta ununa batırarak kızartıp yiyeblirsiniz.en azından kendi yaptığınız şey içiniz rahat eder.
 
Selam ben de ne yiyip ne yemememiz gerektigi hakkında ikilemde kalmiş durumdayım ama bildiğim bazi gerçekleri sizinle paylaşayım istedim.ben normalde et tavuk pek sevmem ama hamilelikte özellikle et tüketmek gerekiyor.ama normalde de tavukların çok zararlı olduğunu hamile kalmadan önce de biliyordum ve kizıma yedirmemeye çalışyordum.koy tavuğu olmadıktan sonra tkış tıkış kapalı alanlarda hormon ilaçları verilerek hızla büyütülüp kesilen tavuklar çok zararlı.hele hele hazır nuggetler falan daha beter.bence hiç tavuk yemeyin.yarardan çok zarar.bu tavuklar ve bu gibi hormonlu gidalar yüzünden küçük kızlar erkenden ergenliğe giriyorlar.durum sandığımızdan daha vahim.en iyisi kırmızı et ve balık tüketmek.
 
içeriği okursanız, aroma artırıcılar var zararlı. msg bunlar içinde en zararlısı, o iğrenç kokan cipslerin tadının güzel olma sebebi msg ve birçok nugget markası kullanıyor. en katkısız iglo markalı olan. kıymadan değil parça etten yapıldığı için. ben 9 ay et, balık, tavuk yiyemedim. benexol kullandım mecburen. günde 2 ceviz ve haftanın neredeyse 4-5 günü mercimek tükettim. http://www.gidaraporu.com/katki-maddesi-tehlike-saciyor_g.htm
 
Son düzenleme:
Fazla strese girmemek gerekiyor,şu son dört ay bana bunu öğretti.Ben panik olmuştum nasıl besleyeceğim kuzumu diye.
Fakat akışına bırakınca herşey oluyor arkadaşlar.
Meşrubat,meyveli sodalar,tavuk bulyon,mayonoz,ketçap ve bu tarz şeyleri asla tüketmiyorum.
Şimdiye kadar iki paket bisküviyi geçmemiştir yediğim.Oda çayla canım çok çektiği için.İçinde katkı maddesi olupta tükettiğim çokkk az şey var.Örnek,bim'deki kahvaltılık acı soslar.İçinde strik asit falan var..ama canım çook çektiğinde bi iki çatal sürüyorum oda binde bir.Tavuğa takık değildim açıkçası..ama huylandım şimdi.Tavuk göğsü tüketiyoruz biz.
Balık(balık yağı)Et,kıyma,mercimek,kuru yemişleri,süt ürünlerini,bakliyatı dönüşümlü olarak tükettikten sonra zaten başka gıdaya ihtiyaç duymuyor insan.Hemde bebekler sağlıkla doğuyor.
Pane harcı vs hiç yemek aklıma gelmedi benim açıkçası.Çok gereksiz ve vitaminsiz.
 
merhabalar,hazır şinitzel almak yerine tavuk göğsünü un yumurta galeta ununa batırarak kızartıp yiyeblirsiniz.en azından kendi yaptığınız şey içiniz rahat eder.

Evet bu oldukça iyi fikirmiş. Hiç aklıma gelmemişti. Teşekkürler ;)
 
içeriği okursanız, aroma artırıcılar var zararlı. msg bunlar içinde en zararlısı, o iğrenç kokan cipslerin tadının güzel olma sebebi msg ve birçok nugget markası kullanıyor. en katkısız iglo markalı olan. kıymadan değil parça etten yapıldığı için. ben 9 ay et, balık, tavuk yiyemedim. benexol kullandım mecburen. günde 2 ceviz ve haftanın neredeyse 4-5 günü mercimek tükettim. MSG-MONO SODYUM GLUTAMAT TEHLKE SAIYOR

İglo'nun en iyi dondurulmuş gıda olduğunu ben de duydum. Ayrıca katkısızmış. Özellikle balık mevsimi olmayan şu günlerde balık tüketemediğim için üzülüyorum.Bu iglo markasında satılan balıkları tüketmek faydalı mı acaba?
 
Back
X