Hamilelikte osteoporoz 🙏

Yldrmskrn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2020
6
11
29
Doğumumdan sonra şiddetli bel ağrısıyla fizik doktoruna gittim Mr ve kemik taraması yapıldı.mr sonucunda çökme taramada da kemik erimesi olduğunu söyledi ve şuan belimde çökme olduğu için hiç bir şekilde kalkamıyorm bebeğimi kucağıma alamıyorum. Kısacası sağlıklı bi insanınn yaptığı hiç birşeyi yapamıyorm vee bu hamilelkte oluşan bir kemik erimesiymiş çok zor Allah kimseye göstermesn var mı böle bi durumla karşılaşan lütfen varsa yazarmsnz önerinz varsada sylyn

Çok geçmiş olsun. Çok şaşırdım. Hep gebelikte yeterli kalsiyum almazsan ileride kemik erimesi olur diyordu doktorum ama gebelikten hemen sonra da olabileceğini bilmiyordum. Ben hep menopozdan sonra olacak diye düşünüyordum. Çaresi neymiş peki?

Gecmis olsun, Allah sifalar versin.

İlk gebeliginiz miydi? Doktorum 4+ cocugu olanlarda menopoz oncesi bu durumun yasanabilecegini belirtmisti.

Çaresi şuan ney belli değil yılda 2 sefer vurulan iğne vardi kemik erimesini durdurmak için onu yaptırcm belimde ki kırıkda zamanla geçeceğini söylüyorlar inş geçer bebeğim 2 aylık mecbur sütten kesecem

Evet ilk gebeliğim ve tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi oldum

Allah bagislasin. Guzel gunlerini gorun insallah.

25. Haftadan itibaren doktorum bana Gebeligin basindan itibaren kullandirdigi Pregnacare’e ilaveten Osterocare Plus (Omega 3’lu) multivitaminini de kullandirmaya basladi. Siz hangi takviyeleri almistiniz?

Amin inş cümlemiz doktor bey bana sadece decavit kullandırdı başkada birşey vermedi balık yağı kullanm mi diye soruyorm yok ya onlar bir işe yaramıyor diyor. Benimde tedaviyle olunca doktor nedediyse onu kullandm hep ama keşke kendim alıp birşeyler kullansaydm en azından omega

Amin

Ben de riskli gebeyim. Gebelik takibim perinatalog tarafindan yapiliyor. Gebeligi ogrendigim gunden itibaren ustteki ikisini, 25. Haftadan itibaren alttakileri kullandiriyor. Pregnacare’in emziren anne icin olani olacak kismetse dogumdan sonra. Digerlerini de dogumdan sonra 6 ay kadar kullandiracakmis.

Peki sizin durumun sifasi nasil olacakmis? Doktorunuz ne diyor?

Belim de ki kırık olan yer kendisi iyileşirmiş ama 1 ayı geçti hala ilk gün ki gibi henüz bi değişme yok kemik erimesi içinde iğne vurulacam işte zamanla iyi olacak inş çok nadir gözüken birşeymş bana denk geldi Allhm bundan kötü etmesn inş belimde ki kırık iyileşip ayağa kalkabilsm bebeğimle ilgilensem yeter Allah kimsenin başına vermesin sizde sağ salim bebeğinizi kucuağınza alırsınz inş doğumdan sonra belinize çok dikkat edin emzirrken eğilmeden emzirin dik pozisyon da emzirme döneminde kalsiyumzdaha fazla gidiyormş benim doğumdan sonra bel ağrım vardı ama ben epidural oldum o yaptı sandm o yüzden ağrıya dayanmaya çalıştm geçer diye herşey daha kötüye gitti demem. O Ki doğumdan sonra belinz ağrırsa zorlamyn

Merhabalar ben şuan sizinle ayni seyleri yasiyorum. Siz atlatabildiniz mi cok cekiyorum lutfen bana yardımcı olun

Bende aynıyım siz şuan ne durumdasınız
Fizik tedaviye gittim. MR ve dansitometri (kemik taramasi) yaptirdilar. Bende 3 kırıklı kemik erimesi cikti . Sonra troit vardi bende. Hemen ona endokrinolojiye yonlendirdiler troit hapimin dozunu ayarladilar. Çünkü troit kemik erimesini hizlandiriyormus. Kalsiyum ve d vitamini verdiler onlari kullanmaya başladım. Ağrı kesici olarak da brufen verdiler. Emziriyorum diye verdikleri dozun yarisini kullaniyorum. 300 mg kullaniyorum günlük. Biraz daha hafifletti agrilarimi. Mutlaka öneririm. Emziren anneler kullanabiliyormus. 1 2 cok hafif omuz bel hareketi verdiler..1 ay bu duzeni devam edip sonra tekrar bir muayeneye gidecem. Sizde troit varmi.. birde kemik dansitometri ve mr iniz var mi. Yoksa bunlari kesin cektirin heraey ayan beyan cikiyo bunlarda. Allah sifamizi versin insallah. Hala sirt ustu yatamiyorum hareketlerim cok kisitli ama insallah gecer

Bnde 2019 Eylül de doğum yaptım ve doğumdan 2 ay sonra merdiven dahi çıkamayacak halde hastaneye gitti 4 kırık vardı bnde de -3.7 skor la kalsiyum kullandım bi ay endokrin doktoru bebeğim 3 aylikti sutten kesmemiş söyledi ama genel cerrahi ve fizik gerek yok 6 aya kadar vitamin emer senden en fazla sonra düzelir dediler bnde kesmedim sadece d vit ve mumiyo kullandım suan skorum -1.4 e geriledi hala çok zorlayamiyorim ve bi darbe alırsam kırılacak gibi sirtim bnde 2.cocuga cesaret edemiyorum

Burdan çok fazla anlayamiyorum pek kullanmadığım için Instagram adresiniz var mı acaba ordan konussak

Yani siz bu durumu 3 yıldır mi cekiyosunuz o kadar uzun yıllar mi alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…