- 26 Ekim 2023
- 92
- 108
- 13
- 23
- Konu Sahibi ecembrkyldrm
-
İlaç vermedi çünkü folik asit haricinde matofin kullanıyorum buda ayriyetten bir mide bulantısı yapıyormuş kullanmayı kestim 1 haftadir içmiyorum dayanamıyorum çünkü iştahsızlık var yani hiç böyle bir gebelik geçireceğimi düşünmemiştimIlaç verdi mi doktorunuz? 3 4 aydan sonra şanşlıysanız geçer
Tekrar sorun diğer ilacı bıraktıysanız verebilir ilaçİlaç vermedi çünkü folik asit haricinde matofin kullanıyorum buda ayriyetten bir mide bulantısı yapıyormuş kullanmayı kestim 1 haftadir içmiyorum dayanamıyorum çünkü iştahsızlık var yani hiç böyle bir gebelik geçireceğimi düşünmemiştim
Herkes te aynı olmaz ki ben 5 ci aya kadar bulantı yaşadım ilk ay en kötüsüydü midemde su dahi kalmıyordu hastaneye yatım serumlar takıldı sonradan okadr kötü olmasada 5 ay devam etti bendeMerhaba kızlar 8+1 haftalık hamileyim aşırı mide bulantısı yaşıyorum tahmini ne zaman geçer ve bunun için önerileriniz var mıdır yardımcı olur musunuz?
Bana vermedi bi danışıcam o yüzdenBendede var prillamdi galiba öle bı hap verdi, bulantı devam ediyor ama çok kusmuyorum.
Bencede ben bi doktoruma danışayım çok teşekkür ederim cevapladığınız içinTekrar sorun diğer ilacı bıraktıysanız verebilir ilaç
Bende böyle devam edicek gibi duruyor ama inşallah geçer çünkü canım bişey istiyor yiyemiyorum o an tiksiniyorum ve yemekten vazgeçiyorumHerkes te aynı olmaz ki ben 5 ci aya kadar bulantı yaşadım ilk ay en kötüsüydü midemde su dahi kalmıyordu hastaneye yatım serumlar takıldı sonradan okadr kötü olmasada 5 ay devam etti bende
ZencefilMerhaba kızlar 8+1 haftalık hamileyim aşırı mide bulantısı yaşıyorum tahmini ne zaman geçer ve bunun için önerileriniz var mıdır yardımcı olur musunuz?
Çok zor bir durum inşallah sizin bulantilar kısa sürer tuzlu şeyler yiyin limon falan benim doktorum öneriyordu ama Bn hiç birsey yiyemiyordum o siraBende böyle devam edicek gibi duruyor ama inşallah geçer çünkü canım bişey istiyor yiyemiyorum o an tiksiniyorum ve yemekten vazgeçiyorum
Nasıl tüketmem gerekiyor peki?Zencefil
Teşekkür ediyorum çok güzel anlatmışsınız dikkate alıcam söylediklerinizi umarım geçerSon gebeligimde asiri kusma sebebiyle surekli hastaneye girip ciktim.
Sebebini bilirseniz cozebileceginiz bir sorun. Mideniz gaz yapiyor o da bulantiya sebep oluyor. Bu gazi dindirmeniz gerekiyor, eger geğirmeyi becerebiliyorsaniz mumkun oldugunda geğirerek gazinizi atin.
2. Suzme yogurt tüketin bol bol. Yaninda ekmek, tuzlu kraker, ozellikle de eti'nin su diet biskuvileri var ya adini unuttum su an saman gibi oluyor hani ondan bol bol tuketin.
3. Yagli gidalardan uzak durun.
4. Sekerden ve paketli gidalardan uzak durun.
5. Sarkuteri tuketmeyin, asiri baharat gazi arttirir.
6. Doktorunuz Prilam dr recete ederse tam dedigi şekilde uygulayin.
7. Progesteron hapi kullaniyorsaniz, doktordan hap olarak degil, igne ya da fitil olarak recete etmesini soyleyin. (Hatta eger size uygunsa direkt igne rica edin)
8. Bol bol dinlenin. Gebe olmasaniz solunuza yatin diye tavsiye verirdim ama gebeler sola yatmamali bu sebeple sirtiniza yuksek (bayagi yuksek) bir yastik koyup bekden yukariniz yastikta kalacak şekilde uzanir pozisyonda uyuyun. Boylece mide suyunuz agziniza gelip midenizi bulandirmaz.
Gecmis olsun, midenizde hicbir sey durmuyorsa hastaneye yatirilmayi isteyin, serum almaniz gerekli.
Matofini kestiğinizi doktorunuza mutlaka söyleyin, gebelik şekeri açısından da dikkatli olmanız lazım .İlaç vermedi çünkü folik asit haricinde matofin kullanıyorum buda ayriyetten bir mide bulantısı yapıyormuş kullanmayı kestim 1 haftadir içmiyorum dayanamıyorum çünkü iştahsızlık var yani hiç böyle bir gebelik geçireceğimi düşünmemiştim
Keşke yiyebilsem canım ama yiyemiyorum inşallah kısa sürer bu durumÇok zor bir durum inşallah sizin bulantilar kısa sürer tuzlu şeyler yiyin limon falan benim doktorum öneriyordu ama Bn hiç birsey yiyemiyordum o sira
Extra bi mide bulantısı yapıyor diye kesmiştim ama dün eşimle bu konu yüzünden biraz tartıştık gece içtim ve içmeye devam edicem mecburen bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim sizdemi kullanmıştınızMatofini kestiğinizi doktorunuza mutlaka söyleyin, gebelik şekeri açısından da dikkatli olmanız lazım .
Ben kullanmadım ancak tahminim ya insülin direnci yada diyabet nedeniyle kullanıyorsunuz. Bu da sizi riskli gebe sınıfına sokuyor, ilacı bıraktıktan sonra şekeriniz açısından dikkatli olmanız için söyledim . Matofin hakikaten mdie bağırsak yan etkileri yapabiliyor. Eğer rahatsız oluyorsanız sıkı şeker takibi ile ilacı kullanmadan gebeliği de geçirebilirsiniz. Mutlaka detaylı doktorunuzla konuşun :)Extra bi mide bulantısı yapıyor diye kesmiştim ama dün eşimle bu konu yüzünden biraz tartıştık gece içtim ve içmeye devam edicem mecburen bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim sizdemi kullanmıştınız
Taze zencefili soyup dilimleyip sürahinin içine atıp o suyu içebilirsinizNasıl tüketmem gerekiyor peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?