How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Hamilelikte mantar enfeksiyonu çözümü nedir?

casedebambini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
7
3
1
32
Merhaba arkadaşlar 7+3 gebeyim vajinada kaşıntım nedeniyle doktora gittim. Travazol krem yazdı. Gönlüm rahat etmediği için aldığım günden beridir sadece kaşıntının çok arttığı zaman 2 kere kullandım sadece.
Bugün prospektüsü okudum 3 aya kadar gebelerin kullanmaması gerektiği yazıyor. Öyle yazınca da korktum.
Hamilelik düşünürken 1 kere daha olmuştu ve o zaman travazol krem kullanmıştım ama bende kaşıntıyı arttırıyor. Duramayacak gibi oluyorum hatta silmek zorunda kalıyorum. Ocean'ın kızılcık tableti vardı vajinal folarayı düzenliyor. Onu kullanıyordum. Şimdi hamileyim diye doktora sordum doğal bir şey ama ben bilmiyorum bildiğim bir şey yazayım dedi.
Benim gibi yaşamış olanlar var mı yardımcı olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar 7+3 gebeyim vajinada kaşıntım nedeniyle doktora gittim. Travazol krem yazdı. Gönlüm rahat etmediği için aldığım günden beridir sadece kaşıntının çok arttığı zaman 2 kere kullandım sadece.
Bugün prospektüsü okudum 3 aya kadar gebelerin kullanmaması gerektiği yazıyor. Öyle yazınca da korktum.
Hamilelik düşünürken 1 kere daha olmuştu ve o zaman travazol krem kullanmıştım ama bende kaşıntıyı arttırıyor. Duramayacak gibi oluyorum hatta silmek zorunda kalıyorum. Ocean'ın kızılcık tableti vardı vajinal folarayı düzenliyor. Onu kullanıyordum. Şimdi hamileyim diye doktora sordum doğal bir şey ama ben bilmiyorum bildiğim bir şey yazayım dedi.
Benim gibi yaşamış olanlar var mı yardımcı olabilir mi?
Doktor yazdıysa kullanmaya devam edin . Enfeksiyon gebeliğinize daha çok zarar verir emin olun

Benimde en korktuğum şey ya. İnternete araştırdım mantar gebelik için zararı yok vajinanın florası bozulunca oluyormuş. Gidermeye çalıştıkça daha da artabiliyormuş süreç uzayabiliyormuş. Eğer semptomlar çok ağır değilse dokunmamak daha iyiymiş. Ama o krem gerçekten işe yarıyor. Ben çözümü şöyle buldum günde 4/5 kere iç çamaşırı değişimi yapıyorum. İç çamaşırlarımı 2 saat 60 derecede ön yıkamalı olarak yıkıyorum. Pamuklu iç çamaşırı kullanıyorum. Her tuvalet sonrası taharete ek duşta köpüksüz olarak bol ılık suyla durulama yapıyorum ve güzelce kurutuyorum. Şimdilik rahatladım inşallah olmam diye de dua ediyorum 🫣

Merhabalar benimde o haftalarda çok kaşıntım oldu, doktor bana fitil ve travazol krem verdi, dediğiniz gibi travazol krem daha da kaşıntı yapıyo silmek zorunda kaldığım için kullanmadım. Fitil iyi geldi ama kullanırken kanamam oldu hastanede yattım 2 gün. Çok şükür sorun olmadı. Bir de ben düşük tehlikesi için progestan fitil kullandığım için hep bu problemim devam etti. Hatta 17. Haftada yeniden kaşıntı için fitil kullandım. İç çamaşırın ve vajinan mümkün olduğunca kuru kalsın. Bol bol su iç. Ben sirkede kullandım ev yapıyımı ama fayda etmemişti. En etkili yöntem kuru tutmak oldu. Hatta doğal pamuklu bez aldım iç çamaşırı sürekli nemleniyo akıntım oluyo çünkü ama hiç fayda etmedi. Onun yerine havlu peçete koyuyorum artık. Zararlıdır belki ama yapıcak bişe yok tek o iyi geldi. Geçmiş olsun.

Cranberry takviyesini sor. Kefir probiyotik kullan. Bol su iç. Güvenliyse borik asitli jeller var.

Doktora ve eczanemize sordum cranberry Türkçesi kızılcık diye diye geçiyor sanırım ondan öyle yazdım ama her ikisi de kullanma dedi. Teşekkürler
Turna yemişi. Bana doktorum kullabilirsin diyor bende de yanma kaşıntı var kültür sürüntü verdim mantar enfeksiyon yok. İnternette de güvenli diyor bilmiyorum. Ben haftada 1-2 içiyorum. Tabii her doktor farklı siz onu dinleyin. B

Merhabalar benimde o haftalarda çok kaşıntım oldu, doktor bana fitil ve travazol krem verdi, dediğiniz gibi travazol krem daha da kaşıntı yapıyo silmek zorunda kaldığım için kullanmadım. Fitil iyi geldi ama kullanırken kanamam oldu hastanede yattım 2 gün. Çok şükür sorun olmadı. Bir de ben düşük tehlikesi için progestan fitil kullandığım için hep bu problemim devam etti. Hatta 17. Haftada yeniden kaşıntı için fitil kullandım. İç çamaşırın ve vajinan mümkün olduğunca kuru kalsın. Bol bol su iç. Ben sirkede kullandım ev yapıyımı ama fayda etmemişti. En etkili yöntem kuru tutmak oldu. Hatta doğal pamuklu bez aldım iç çamaşırı sürekli nemleniyo akıntım oluyo çünkü ama hiç fayda etmedi. Onun yerine havlu peçete koyuyorum artık. Zararlıdır belki ama yapıcak bişe yok tek o iyi be
Doktorum kesin şekilde yıkama dedi. Ben de soğuk su iyi geldiği için içini yıkamasam da dışardan yıkıyordum. Soğuk su da mı tutmayayım dedim yapma dedi. Sirke yoğurt daha önce ben de kullandım ama hamileyim diye vajinal yola herhangi bir şey süremiyorum sadece dış kısmına kullanıyorm kremi de. Teşekkürler

Back