• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Maden Suyu

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
Arkadaşlar hamilelikte maden suyunun yararlı olduğunu,günde en az 2 şişe içmemiz gerektiğini biliyordum
yani öyle sanıyordum
az önce sağlık ocağına gittim maden suyunun vücutta su topladığını tuzu ve maden suyunu kesmem gerektiğini söylediler
inanamadım
ben kendimi o kadar zorlarken sağlıklı diye maden suyu içmek için bu zararlımı?
ya kime inanıcaz ben anlamadımki
bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi

Canım yaz sıcağında terlediğimiz için terle birlikte hem su hem de TUZ KAYBEDİYORUZ. Bu durumda da vücuttan atılan tuzu da yerine koymamız gerektiği için maden suyu ideal bir içecek. Hatta güneşin altında özellikle sokakta falan gezerken veya öğle sıcağında evde terlerken su yerine maden suyunu tercih etmek gerek. Benim dolabımda maden suyu ve akmina dolu. Çok terlediğimde su yerine onları içiyorum.

Tabii hamilelikte tuzun fazlası gerçekten de vücutta aşırı su tutar ve ciddi zararları olabilir ama o tuz maden suyundan aldığın kadarcık tuz değil canım. Oturup turşu falan yemememiz gerek mesela. Turşu da aşırı tuz var. O da aşırı su tutup ödem yapabilir mesela.

Özetle; yemeklere aşırı tuz atmıyorsan, gün içinde aşırı tuzlu şeyler yemiyorsan ve seni takip eden kadın doğumcunun bilip de seni uyardığı özel bir durumun yoksa maden suyu içmende hiçbir sakınca yok. Hatta sıcaklarda içmen gerek özellikle. Yoksa vücuttan terle atılan tuzla birlikte aşırı su da atılıyor, tam aksine aşırı su kaybediyorsun bu sefer... İshal falan olunuyor yani....

Her doktora güven olmuyor maalesef. Bence seni takip eden kadın doğumcuna da danış. Aşırı tuzlu beslenmiyorsan bir sakıncası yoktur bence ama için rahat etsin yine de... Hiçbir doktora da güvenemeyeceğiz artık ya, yazık....

merhaba ben hamilelikle ilgili proğrama katıldım ordada beslenme uzmanıda günde 1 taneden fazla içmeyin demişti.vücut su toplayabilir demişti.bende 2 günde 1 tane içiyorum.:nazar:

evet vücutta ödem yaptığı için ben de içmiyorum, çünkü fazla tuz alımı aşırı şişiriyor

ben hamislikten önce cok iciyodum simdi bende 2 günde bi iciyorum yada yemegi fazla kacirincada iciyorum rahatlatiyo.

akminanın sodyumu azaltılmış olanı var. onu tercih edebilirsin ama herşeyin olduğu gibi bununda fazlası zarar.

Bu arada maden suyu tercih ederken nitrit ve nitrat içermeyenlerini tercih edin. Bazısında nitrat yok ama nitrit var.

cnm tv de dinlemiştim bi maden suyu firmasının sahibiydi sanırım hamileler günde 2 tane içsin içindeki kalsiyum ve mineral onlar için faydalı dedi ama satışlarını artırmak için mi dedi yoksa gerçekten doğruluğu varmı bilemiyorum ama yinede 2-3 günde bir 1 şişe içiyorum içeriğinden dolayı. abartmaya da gerek yok diyorum günde 2 tane içeçek kadar.. ha içimi hoşunuza gidiyorsa günde veya 2 günde bir için yeterlidir. bana göre su herşeyden daha iyi

bana da doktorum haftada 2 den fazla içme dedi
çünkü sodyum içerdiğinden dolayı su ve tuzu tuttuğu gerçek

Nerde yaşadığımız da önemli ama. Çok sıcak bir yerdeysek ve sürekli terliyorsak içmemizde bir sakınca olmayabilir ama havası kuru, terlemediğimiz veya serin bir yerdeysek belki vücudumuza aşırı tuz yüklüyor olabiliriz. Yaşanılan yerin veya bünyenin durumu da önemli. Açıkçası ben istanbul'da çok terlediğim için aşırı tuz kaybediyormuşum terle, vücuttan tuz atıldıkça beraberinde su da atılıyormuş, terledikçe ishal oluyordum bu yüzden, bana doktorum önerdi bol bol mineralli su veya soda içmemi. Gerçekten de faydasını gördüm... Yani bölgeden bölgeye, kişiden kişiye, bünyeden bünyeye değişebiliyor bu durum... Aşırısından kaçınmak yeterli, her şeyin fazlası zarar... Ama bir sıkıntı hissetmediğimiz sürece kendimizi çok da kısıtlamamız da doğru değil bence...

doktorum günde bir tanenin hiç bir zararı olmayacağını hatta hergün bir tane içmem gerektiğini söylemişti bende öyle yapıyorum

bazen dayanamayıp iki tane içtiğimde oluyor ama ne bir ödem nede tansiyon problemi yaşamadım henüz

Merhabalar

Benim de dr. meyve suyu (hazır) ve gazlı içeceklerden uzak durmamı ve maden suyu içebileceğimi söyledi.

Maden suyunun içene yarım limon sıkıp eğer varsa nane yaprağı atmamızı bunun bizi rahatlatacağını a belirtti.Bende her ne kadar sevmesemde İst.gibi yerde ve bu sıcakta aşırı terlediğimizden bu şekilde yöntemi mantıklı buluyorum

benim doktorumda günde 3 tane içmemi söyledi. kramp giriyodu .bacakdakı krampa iiii geliyomuş.

Her doktor farklı önerilerde bulunuyor demekki bana doktorum en baştan bol bol maden suyu iç dedi ben haftada 3-4 içiyordum kontrolde sordu bende dedim bu kadar içiyorum çok az susadıkça maden suyu iç bebek ve senin için çok faydalı demişti..Ben fazla içemiyorum o ayrı :)) yine haftada 3-4 tane içiyorum..

ben içiom zararını da görmedim çünkü tansiyonum normalde düşüktür
midem de çok yanıyo zaten
seviyom canım maden suyum benim...

doktorum hamileliğimin başında gittiğimde içmem gerektiğini söyledi
ben zar zor içmeye başladım,mide yanmalarım 2. ayımda başladı benim ve maden suyu o yanmayı kesiyordu o yüzden dahada çok içtim
kolilerle alıyoruz maden suyunu
bugün sağlık ocağındaki ebe içme diyince çok şaşırdım herkes bişey söylüyor dedim ama doğruymuş sanırım
yarın doktoruma sorcam bakalım
istemeye istemeye içtim ben çoğu kez,yanarım yanarım ona yanarım :)

bana dr sadesini iç dedi meyvelisini içme katkı maddesi var dedi
içinde kalsiyum magnezyum felan var neden zaralı olsun ki
hergün içiyorum hatta bazen günde 2 tane içiyorum bu sıcakta iyi geliyor mide yanmama bulantıyada iyi geliyor

benım suyumda azalma olmustu doktor 3lt su ve 1 tane maden suyu tuket dedı maden suyu kramplarada ıyı gelıomus hamılelıkte vucuttakı elektrolıt dengesı bozuluyomus bunu ucunde mıneral almaya dıkkat etmek gerkıomus ama ödem olan hamılelerde yasak olabılır tabiii....

Back
X