Hamilelikte lekelenme yaşayanlar ne olur bir bakın :(((

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.285
15.682
Merhaba herkese,
Çok moralim bozuk.6+3 haftalık hamileyim her şey yolunda giderken geçrnlerde kahverengi lekelenmem olmuştu doktorum bana progestan vermişti,açultrasona göre her şey normaldi.Bu ilacın iğnesi de varmış ama Dr onu şu aşamada önermediğini,bazı şeylerin faydasından çok zarar-ı olabileceğini söyleyerek iğne vermedi.
İlacı aksatmadan Dr nın dediği şekilde 1 sabah 1 akşam tok alıyordum lekelenme Kesilmişti.Az önce azıcık da olsa yine geldiğini gördüm.Dr ilaca rağmen leke olursa buna yapacak bişey olmadığını söyledi çok çaresizim.Daha yeni duymuştum miniğimin kalp atışını.çok korkuyorum arkadaşlar sabah başka bir Dr ye gidip iğnesini isticem.çok korkuyorum napıcam ben şimdi :KK43:(((

Her kanama kotu degildir.. son hamileligimde 2 haftata kdr lekelenme yasadim.. dusuk yapicam doye bekliyodum o derece.. cok sukur ole birsey olmadi..kanamanin sebebi neymis solediler mi?

canim korkma bazen olabiliyor onemli olan kanamanin artmamasi dr una mesaj at yarin kontrole git hemen

Merhaba herkese,
Çok moralim bozuk.6+3 haftalık hamileyim her şey yolunda giderken geçrnlerde kahverengi lekelenmem olmuştu doktorum bana progestan vermişti,açultrasona göre her şey normaldi.Bu ilacın iğnesi de varmış ama Dr onu şu aşamada önermediğini,bazı şeylerin faydasından çok zarar-ı olabileceğini söyleyerek iğne vermedi.
İlacı aksatmadan Dr nın dediği şekilde 1 sabah 1 akşam tok alıyordum lekelenme Kesilmişti.Az önce azıcık da olsa yine geldiğini gördüm.Dr ilaca rağmen leke olursa buna yapacak bişey olmadığını söyledi çok çaresizim.Daha yeni duymuştum miniğimin kalp atışını.çok korkuyorum arkadaşlar sabah başka bir Dr ye gidip iğnesini isticem.çok korkuyorum napıcam ben şimdi :KK43:(((
Hamileliğn ilk haftalarında bebeğin yerleşme kanaması olabiliyo korkacak bişey yok desemde tedirgin olmanız normal tabiki sbaha kadar yatın kanamanız çoksa akşamdan bile acile gidebilirsiniz ayrıca bu haftalarda düşen bebekler eğer sorunluysa kendini atarmış doktorum o şekşlde söylemişti inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınjza alırsınız

Pıhtılaşma testi yaptırmanızı öneririm.
Ayrıca üzülmeyin bakın siz üzüldükçe bebeğin size tutunması zorlaşacaktır. Biliyorsunuz stres her şeyin başı.
Benim ablam 9 ay boyunca kahverengi leke gördü iki çocuğunda da şükür bir şey olmadı. Siz de korkmayın. Allah evladınızı sağ Salim kucağınıza almanız nasip etsin.

Gecmis olsun canim, inshaAllah bisey yoktur.
Benimde ilk hamileligimde ilk aylarda olmustu lekelenme, doktorum olabilir demisti, cok sukur oglum 3 yasina gircek simdi. Korkunu cok iyi anliyorum, icini ferah tut. Rabbim sag saglim kucagina almayi nasip etsin bebegini.

Her kanama kotu degildir.. son hamileligimde 2 haftata kdr lekelenme yasadim.. dusuk yapicam doye bekliyodum o derece.. cok sukur ole birsey olmadi..kanamanin sebebi neymis solediler mi?
Dr dedi ki ultrasonda her şey normalse akla tek gelecek şey progesteron hormonu eksikliğidir dedi.eksikliğini tedavi eder ama hala devam edecek olursa daha da yapacak bişey yok demektir Demişti :KK43:

Korkma cnm ilk 3 ay ara ara lekelenmeler olabiliyor.Her lekelenme de bebeği kaybedeceksin die birşey yok.Adet kanaması gibi yoğun kanama olmadığı sürece pek korkma.Kendini fazla yormamaya ve ağır kaldırmamaya çalış.

6 ay boyunca bildiğin oluk oluk kanamam oldu 2 günde bir.Yani bildipin ped falan yetiştiremediğim oluyordu.Tabi snnle durumumuz farklı biraz bnm kendimle ilgili sıkıntım vardı 6.5 aylık doğdu paşam ama şuan 2 yaşı bitecek.Demem o ki korkma.Hamileliğinin tadını çıkar:KK66:

Arkadaşım 6 aylık hamileydi hala kanaması oluyordu(leke filan değildi) doktor bizim de yapabileceklerimiz sınırlı dedi en sonunda.Bebegi saglikli doğdu, kocaman kiz şimdi.Sen moralini yüksek tut.Moral yediğin yemekten bile fazla faydalidir bebeğin için

Olabiliyor kanama. Ama yat dinlen ağır birşey kaldırma yukarı uzanma dikkat et. Ben ilk gebeliğimde kanamam vardı hiç dikkat etmedim düştü. İkincide de kanamam başlayınca hem iğne hem ilaç kullandım tedbir olarak ev bile süpüremedim bi süre. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı.Şu an için sakin kalmak o kadar zor ki benim için.Kardeşim de ilk yeğenime hamileyken 10 gün adet gördüğünü söylemişti Dr iğne yapmiş bana niye yapmıyorlar aranızda iğne olan var mı ki ? Olduysa yan etkisi çok mu gerçekten

Olabiliyor kanama. Ama yat dinlen ağır birşey kaldırma yukarı uzanma dikkat et. Ben ilk gebeliğimde kanamam vardı hiç dikkat etmedim düştü. İkincide de kanamam başlayınca hem iğne hem ilaç kullandım tedbir olarak ev bile süpüremedim bi süre. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.Çalışıyorum,doktordan rapor istedim vermedi.Ayakta gezen hastaya rapor verilmesi uygun görülmüyor dedi.Devlete gitsen şimdi direkt yatırırlar ama ben yatmana gerek olmadığını düşünüyorum dedi.Gerekirse hastaneden sabah gidip yatış isticem o kadar artık :KK43:

Kramplarin varsa, kanamaniz gittikce cogalip topak topak geliyorsa, bencede doktorunuzu arayin
Çok teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı.Şu an için sakin kalmak o kadar zor ki benim için.Kardeşim de ilk yeğenime hamileyken 10 gün adet gördüğünü söylemişti Dr iğne yapmiş bana niye yapmıyorlar aranızda iğne olan var mı ki ? Olduysa yan etkisi çok mu gerçekten

Hangi igne? Ben 2ci hamileligimde 16 haftadan 37ci haftaya kadar igne vuruldum her hafta. Ilk cocugum erken dogum oldugundan dolayi, ama kanama icin degildi o igneler galiba.

Bide 16 haftada ben saatlerimi dusurdum, hemsireyim, agir isler yapmadim. 24 haftadan sonrada jinekologum yasakladi calismami doguma kadar ( ben hollandada yasiyorum belki TR daha farklidir)

Kalk git acil'e sabahi bekleme
Hemen gitmeli miyim bilmiyorum ilk oldupunda sabah 6 ydı.Dr nın bana söyledikleri :"Bak alttan muayene edecez ona göre "
"eee"
" alttan muayene ediyoruz sonra geliyorlar kahverengi kırmızıya dönüştü senin Yüzünden diyorlar ona göre öyle yapmıcaksın giriş yap yoksa poliklinik saatini bekle karın için "
Gözümü korkutmuştu geri gelmiştim :KK43:

Teşekkür ederim.Çalışıyorum,doktordan rapor istedim vermedi.Ayakta gezen hastaya rapor verilmesi uygun görülmüyor dedi.Devlete gitsen şimdi direkt yatırırlar ama ben yatmana gerek olmadığını düşünüyorum dedi.Gerekirse hastaneden sabah gidip yatış isticem o kadar artık :KK43:
canım doktorun isteği veya mantığıyla mı hareket edecez bunun ucunda bebeğini kaybetmek var ve bunun acısını çok iyi biliyorum. Bence derhal başka doktora görün iğneni vursunlar. Düşerse zaten sağlıksızdır deniyor ama bu daha düşmeden demek nekadar da ruhsuzca. çoğu düşme sebebi de progesteron eksikliğinden bebek rahime tutunamıyor. Ben de ilkinde sadece hapını kullandım. Ikincide doktorum riskin var dedi ikisini de yaptırdı. Rapor al dinlen canım ve başka doktora git insaflı olanından.

Hemen gitmeli miyim bilmiyorum ilk oldupunda sabah 6 ydı.Dr nın bana söyledikleri :"Bak alttan muayene edecez ona göre "
"eee"
" alttan muayene ediyoruz sonra geliyorlar kahverengi kırmızıya dönüştü senin Yüzünden diyorlar ona göre öyle yapmıcaksın giriş yap yoksa poliklinik saatini bekle karın için "
Gözümü korkutmuştu geri gelmiştim :KK43:
Canim bn dusmustum hamileykn kanama olmamasina ragmen acile gttim icim rahat etmezdi yoksa.sonra dr usg ye verdi sorada alttan bktilar bisi olmadi.ama mademki sana oyle sotlediler o vebale giremem enazindam gt usg yle baksinlar.lutfn bni dinle eger Allah korusn bisi olursa vicdan azabiyla yasayamazsin gt acile durma

Arkadaşım Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Benim de ilk hamileligim öyle devamlı kanama leke sancı böyle geçti sık sık rapor aldım surekli de yatmadım çok şükür oğlum 9 yaşına girecek. Üzülme stresten etkileniyor bebek, onu da üzme
İhmal etme git doktora ama alacak nefesi yiyecek lokması varsa bu dünyada mutlaka doğar unutma :)

Kramplarin varsa, kanamaniz gittikce cogalip topak topak geliyorsa, bencede doktorunuzu arayin

Hangi igne? Ben 2ci hamileligimde 16 haftadan 37ci haftaya kadar igne vuruldum her hafta. Ilk cocugum erken dogum oldugundan dolayi, ama kanama icin degildi o igneler galiba.

Bide 16 haftada ben saatlerimi dusurdum, hemsireyim, agir isler yapmadim. 24 haftadan sonrada jinekologum yasakladi calismami doguma kadar ( ben hollandada yasiyorum belki TR daha farklidir)
Damla şeklinde lekelenme benimkisi.şu an kontrol ettim korka korka ama bişey yok şimfilik.Dr arayamıyorum çünkü sağlık merkezinde bir Dr özel değil.
Sabaha kadar uyku yok bana.Acilde duygu yoksunu sağlıkçılar var malesef geçenki gittiğimde ağlama krizine sokmuşlardı beni.Sabah olunca hemen ark in önerdiği bir riskli gebelik uzmanına gideyim dşyorum.Devlet hastanesine.Devlete gitsen hamileyim kanamam var desen seni hemen yatırırlar Demişti Dr Um gerekirse yatarım :KK43:

X