Hamilelikte kül yiyen varmı

Can sıkıntısından kime ne söyleyeceğini bilemiyor bazıları.. Neyse Gül geç canım sen. Kül,kireç,toprak, kömür bile aşereni var hamilelikte olağan şeyler bunlar. Keşke daha lezzetli faydalı şeyler istese canımız ama:) allahım bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım söylenenlere de takılıp canınızı sıkma...

Niyetim sorun çıkarmak değil ama sorun hanımefendinin rahatlığı kendi de biliyormuş çözümü çünkü ilaçlarını bırakmış beni normal karşılamanız şaşırtıyor. Ben doğruları konuşanım hemde her zaman ama siz de burda melek dışarda komşunun kül yediğini duysanız 3 gün dedikodusunu yapıcak kişisiniz :) saygılar :)

walla son cümlene katılmıyorum arkadasım zira ben annemınde aynı durumda oldugunu acıkca belırttım yoksa annemede kızardım burda ,ztn en bastada yazdım ama kül yiyen bırını yargılayan kişileride anlamamız lazım diye normal birşey degil cunku bunu yaşayan bilir bazı seyler anlatılmaz yasanır ayrıca patavazsızlıkla acık sözlü olmayı birbirine karıştırmayalım lütfen...

Son düzenleme:
ben zaten normal bişey yaptığımı veya iyi bişey yaptığımı söylemiyorum sadece ben böyle bişey aşeriyorum varmı yaşayanınız yoksa bende gerçekten büyük bir sorun mu var diye şaşırdım doktordan önce sizlere daha çabuk ulaşabildim sizle paylaştım arkadaşımın dediği gibi açık sözlülük farklı aşağılar gibi konuşup patavatsızca verdiğiniz cevap çok farklı yanlış yaptığımı söyledim zaten yaptığımı savunmadım bile bu kadar acımasızca yargılayıp sorgulamak niye ne demek anneliğimi sorgulamak ne demek çok bilmişliğim ne demek Allah herkesin yaptığına göre veriyor bunu bir keree daha gördüm demek siz beni tanımıyorsunuz bile nasıl biri olduğumu bilmiyorsunuz bile ben size ilk bebeğimin öldüğünü bunu bu 9 aya gelene kadar neler yaşadığımı söyledim siz bana ne cevap verdiniz (Allah herkesin yaşıcağını kendi verir sizin lafınızla olmaz rahat olun istediğinizi söyleyebilirsiniz ki gerçekten de herkese yaşıyacağını vermiş olduğunu tekrar görmüş oldum size peek kolay gelsin ) bu ne demek ben size başınıza aynı olay gelsin demedim sadece bu kadar yargılıyorsun madem öyle hamileyken değil ama normalde başına gelsin ki gör dedim neyse ben bebeğime gözüm gibi bakıyorum içim rahat sadece sizlerle paylaşımda bulundum desteklerini esirğemeyen arkadaşlarım tşkkür ederim hepinize sağlıklı ömürler ailenizle birlikte

Can sıkıntısından kime ne söyleyeceğini bilemiyor bazıları.. Neyse Gül geç canım sen. Kül,kireç,toprak, kömür bile aşereni var hamilelikte olağan şeyler bunlar. Keşke daha lezzetli faydalı şeyler istese canımız ama:) allahım bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım söylenenlere de takılıp canınızı sıkma...

amin arkadaşım tşkler inş sizde bebeğinizi sağlıkla kucağınza alırsınız. hiç bişeye aş ermedim gittim neye aş erdim :) tşkler canım desteğiniz için

hanımlar rica ederim konu sahibesi anne adayını üzmeyip rencide etmiyecek şekilde yazalım.sonuçta kendisi erişkin bir bayan yaptığının bilincinde olmasa bizlerden destek istemez değilmi.
ben sizin direncinize ve kararlılığınıza inanıyorum ve allah'ın izniyle bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alacaksınız:KK49:

hanımlar rica ederim konu sahibesi anne adayını üzmeyip rencide etmiyecek şekilde yazalım.sonuçta kendisi erişkin bir bayan yaptığının bilincinde olmasa bizlerden destek istemez değilmi.
ben sizin direncinize ve kararlılığınıza inanıyorum ve allah'ın izniyle bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alacaksınız:KK49:

teşekkürler amin inşallah sağlıkla alacağım bebeğimi ve inş sizlerde sağlıkla kucağınıza alırsınız güzel dileklerininz için teşekkürler

bu nasıl saçma birşey anlamadım! benim etrafımda gördüğüm anne adayları alkolik olsa ağzına bir damla alkol sürmüyor karnındaki bebeği zarar görmesin diye 15 sene sigara içip 1 tane sigara içmiyor 9 ay boyunca yine bebeği için siz oturup kül mü yiyorsunuz? ve kendinizi tutamamanız mı bahaneniz? Yazık bana sorgulamak düşmez ama bu nasıl annelik tartışılır gerçekten..

arkadaşım bu şekilde katı bir cevap vermene kesinlikle gerek yoktu bence. hamilelik bir bayanın gelebileceği en uç nokta bir kere bunun bilincinde olmak lazım. çevremde toprak yiyen yaprak yiyen saçma sapan şeyleri deli gibi aşeren okadar çok insan varki ve hepsi sağlıklı çocuklar dünyaya getirdi bu bir hastalık değil bilinçli yapılan bir istek değil vücutta eksik olan bir şey varki anne adayı buna ihtiyaç duyuyor. doktorlar bile bunu söylüyor. tütün yiyen anneler zehirlenmeden kurtuluyor, kül yiyen anneler vücudundaki demir eksikliğini tamamlıyor bunlar bilinçli yapılmasa da hamile olmadığı zamanlarda yapılmasıyla aynı etki göstermiyor bünyeye. yorum yaparken kişiyi düşünerek yorum yaparsanız sevinirim.

arkadaşım bu şekilde katı bir cevap vermene kesinlikle gerek yoktu bence. hamilelik bir bayanın gelebileceği en uç nokta bir kere bunun bilincinde olmak lazım. çevremde toprak yiyen yaprak yiyen saçma sapan şeyleri deli gibi aşeren okadar çok insan varki ve hepsi sağlıklı çocuklar dünyaya getirdi bu bir hastalık değil bilinçli yapılan bir istek değil vücutta eksik olan bir şey varki anne adayı buna ihtiyaç duyuyor. doktorlar bile bunu söylüyor. tütün yiyen anneler zehirlenmeden kurtuluyor, kül yiyen anneler vücudundaki demir eksikliğini tamamlıyor bunlar bilinçli yapılmasa da hamile olmadığı zamanlarda yapılmasıyla aynı etki göstermiyor bünyeye. yorum yaparken kişiyi düşünerek yorum yaparsanız sevinirim.

Aynı doktorlar bunu zararlı görüp size vitamin takviyesinde bulunuyorlar zararlı olduğu ve yenmemesi gerektiği için herseyse beni alakadan etmiyor zaten eski yorum yaptığım birşey hala da savunulacak bir yanı yok o zaman yaptığım araştırmalara göre. Ayrıca düşünüyorum merak etmeyin iyi geceler

bennde 35.hafta gebeyim demir hapımı hiç eksik etmem ama buna rağmen hergün toprak kum çekiyor cnm hem de aşırı derecede tutuyorum kendimi aama ben böyle bir istekle ilk defa karşıltım. hiç aş ermedim ilk defa cnm birşey çekti o da toprak ve kum oldu :KK14::KK50:

X